Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

HelloFresh en Annabel Langbein Deel 3; Kippendij, Broccoli, Courgette, Rijst

0 584

HelloFresh en Annabel Langbein Deel 3; Kippendij, Broccoli, Courgette, Rijst – Ook in deel 3 een verse topper van HelloFresh en Annabel Langbein. Gebakken kippendij met limoenblad, chilipeper en groenten. Het eerste gerecht vis, nu vinden we verse kippendij in de box. Limoen voor een heerlijk frisse en zomerse smaak, courgette en broccoli voor de vitamientjes. Een compleet gerecht dat bij ons vaker op tafel gaat komen. Binnen de opgegeven bereidingstijd (30-35 minuten) stond het gerecht hier dampend op tafel. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd dus!

Een hele dag gewerkt? Dit gerecht wordt compleet thuisbezorgt en is snel gemaakt. De ingrediënten zijn al bijna allemaal op maat, dus wegen/snijden/klaarzetten is in een handomdraai gedaan. De bereiding gaat al even vlug. En door het gebruik van verse ingrediënten eet je straks echt lekker en gezond!


Gebakken kippendij met limoenblad, chilipeper en groenten

HelloFresh bezorgt verse Annabel Langbein box thuis!Dit zit in de box

  • 170 gram Surinaamse rijst
  • 1 teen knoflook
  • 2 Kaffir limoenblaadjes
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1/2 limoen
  • 1/2 courgette
  • 1 struikje broccoli
  • 500 gram kippendijen

Dit moet je zelf nog toevoegen

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper & zout naar smaak

Kook 500 ml. water voor de Surinaamse rijst en kook de Surinaamse rijst, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af en laat afgedekt staan. Breng nogmaals 500 ml water aan de kook voor de broccoli .

Pel de knoflook en snijd of pers fijn. Meng de knoflook, kaffir limoenblaadjes, chilisaus, een klein scheutje water en limoensap goed door elkaar in een mengkom. Snijd de courgette in plakjes. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk van de broccoli klein.

Kook de broccoli in een pan met deksel in 5 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de courgette 3 minuten. Bewaar daarna apart.

Verhit in dezelfde koekenpan de overige zonnebloemolie en bak de kippendij in ongeveer 8 minuten rondom gaar. Schenk de laatste 2 minuten het knoflookmengsel bij de kippendij. Voeg ook de courgette en broccoli toe en bak nog 2 minuten mee.

Serveer de gebakken kippendij met de groenten en Surinaamse rijst en schenk de overgebleven saus over het geheel.

Tip: Gebruik ook altijd de stronk van de broccoli! Deze is namelijk rijk aan voedingsvezels die belangrijk zijn voor gezonde darmen en een gezond cholesterolgehalte.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer