Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

HelloFresh en Annabel Langbein Deel 4; Paccari, Ricotta, Spinazie

0 390

Trouwe volgers van Lekker Tafelen weten het al. In een 4 delige serie laten we jullie kennis maken met HelloFresh aan de hand van de Annabel Lanbein Box. Een speciale uitgave van HelloFresh. In de box vind je de verse ingrediënten en recepturen van Annabel Langbein. Niet voor niets, want beide hebben vers hoog in het vaandel staan. Wij ook en na 3 gerechten kunnen we absoluut concluderen dat de ingrediënten Echt Vers zijn, een heerlijke kwaliteit om mee te werken. De ingrediënten zijn keurig op maat, je gooit er werkelijk niets van weg. No waste dus! De recepturen zijn echt prima voor iedereen te maken.

Wat ons betreft is HelloFresh echt een aanrader voor iedereen die van verse ingrediënten in combinatie met gemak houdt. De 3 gerechten die we uit deze box maakten stonden alle 3 binnen in een half uur op tafel. Geen boodschappen doen, en elke dag in een half uur aanschuiven, wie wil dat nou niet?


Paccari met ricotta, spinazie en rode peper

Vandaag dit heerlijke verse pastagerecht. Verse, gewassen spinazie combineert geweldig met de ricotta. Paccari  had ik zelf nog nooit gegeten, het is echt een heerlijke pasta waar we in de toekomst ongetwijfeld op terugkomen. Een ontdekking dus. Paccari is eigenlijk Penne in uitvergrote vorm, zonder de ribbels. Penne kennen jullie allemaal toch? Je zou paccari ook kunnen omschrijven als zachte opgerolde lasagnevellen. Zie ook de HelloFresh tip onder het recept. Het rode pepertje geeft echt lekker pit aan dit gerecht. Wie niet van pittig houdt kan het makkelijk weglaten. Wij vonden de combinatie heerlijk!

Voor 2 personen

  • 180 gram paccari
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 300 gram verse spinazie
  • 4 eetlepels ricotta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • peper & zout

Verse maaltijd van HelloFresh en Annabel Langbein

Kook 500 ml. water per persoon (1 liter hier dus) voor de paccari en kook de paccari, afgedekt, in ca. 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.

Pel ondertussen de sjalot en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de spinazie in kleine delen toe en bak 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de gekookte paccari toe en bak nog 1 minuut.

Zet het vuur laag en roer de ricotta door het geheel. Voeg de witte balsamicoazijn toe en breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1-2 minuten.

Verdeel het gerecht over de borden.

Toegevoegde tips van HelloFresh

Volgens de legenede zijn paccari zo gevormd dat er in elk buisje ten minste 4 tenen knoflook passen. Italiaanse knoflookboeren verkochten namelijk hun knoflook in Oostenrijk. Toen de Oostenrijkse regering der handel in Italiaanse knoflook verbood, verborgen de Italiaanse boeren de knoflook in paccari.

Ricotta is een zeer magere kaassoort. Daarnaast heeft ricotta een hoog calciumgehalte.

 HelloFresh.nl

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer