Met verschillende koks en heel veel ingrediënten laten zien hoeveel variaties je kan maken op een salade. Dat was de bedoeling van de #saladjam die georganiseerd werd door Natuurlijk! en Love my salad.
Denk hierbij aan het gebruik van een pitaya door je salade of het gebruik van alle kleuren tomaat. Ooit een roze cocktail tomaat geproefd? Hoe smaken verschillende soorten cress nu eigenlijk. Vandaag kon je het meemaken bij Natuurlijk! in de Markthal in Rotterdam. Chefkok Eric Miete, marktkoopman Job Struijk van Natuurlijk!, Pablo uit Spanje en Tim van Vers Rotterdam stonden klaar om het publiek te verrassen met bijzondere combinaties.
Ik had tijdens het event al een paar keer meegekeken via de livestream, wachtend op een rustiger moment, maar het bleef druk. Rijen met mensen die nieuwsgierig keken naar die bijzondere salades en hun vragen konden stellen aan de koks. En terecht, want toen ik ook aanschoof, straalde het enthousiasme van de koks me tegemoet. Bordjes met salades bleven maar komen en werden gretig aangepakt door het publiek. Verschillende soorten cress, heerlijke pompoenpittenolie, shiso wijnazijn, bijzonder fruit, bijzondere slasoorten gecombineerd met hele gewone groenten zoals rode kool, spitskool en andijvie. Een waar feestje deze saladjam! Natuurlijk! organiseert vaker van dit soort leuke presentaties, hou hun facebookpagina in de gaten als je een volgende keer niet wilt missen.