Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Spaanse Tortilla

0 660

Spaanse Tortilla, die kreeg ik van mijn Spaanse collega 15 jaar geleden. Echt een aanrader, zoooo lekker!!!:

spaanse-tortilla

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500-700 gr. grote aardappelen
  • 2 grote uien
  • 200 gr verse soepgroente
  • 1 grote prei
  • +/- 200 gr. spinazie uit pot
  • 10-14 eieren
  • 1/2 liter olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • evt. spekjes of tonijn

Hulpmiddelen

  • Grote wok
  • koekenpan
  • Grote schaal

Snij de prei in plakjes, Schil de uien en snij ze in plakjes
Laat de spinazie in een zeef uitlekken
Kluts 10 eieren even in een grote glazen schaal Schil de aardappelen en snij ze in plakjes (niet te dun, +/- 1 cm)

TIP: Wanneer je de groenten helemaal gaar wilt hebben kan je ze eerst even roerbakken in een koekenpan.

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een grote wok en laat deze heet worden.
Doe de aardappelen en de uien erbij.
Laat het goed heet en roer het geheel af en toe door tot de aardappelen zacht zijn.
Haal de wok van het vuur, haal de aardappelen en de uien eruit en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Voeg toe aan de eieren; alle groenten, de aardappelen en uien, de peper en het zout (wanneer je spekjes gebruikt hoef je geen zout extra toe te voegen),
pers de knoflook en voeg het toe en evt. de spekjes of de tonijn. Meng alles goed door.
Mocht er nou te weinig ei zijn t.o.v. het mengsel, meng dan tot max. 4 extra door het mengsel, het ei zorgt er n.l. voor dat het als ′omelet′ een geheel blijft!
Zet de koekenpan op het vuur en giet er +/- 1 eetlepel van de olie uit de wok in. Giet genoeg mengsel in de koekenpan voor een stevige omelet en bak deze aan beide zijden bruin.
Bij het omdraaien gebruik ik altijd een groot bord die ik omgekeerd op de koekenpan leg en het geheel dan omkeer.
Bak zo het mengsel op en bewaar de gebakken tortilla′s afgedekt om ze warm te houden.

Serveertips

Evt. naar smaak nog zout en peper toevoegen. Serveren met vers stokbrood en een salade met tomaat. De tortilla′s zijn ook koud heel lekker en makkelijk te verwarmen in de magnetron.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer