Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tofupedia.com – de lancering

0 641

Tofupedia.com – de lancering – Dinsdag 16 juni vond onder grote belangstelling de lancering van tofupedia.com plaats in Restaurant Nine in Amsterdam. Net als vele met mij stapte ik redelijk kritisch naar binnen, tofu had ik ooit eens gegeten maar bij die ene keer is het ook altijd gebleven. Mij kon het destijds niet bekoren en toch verlaat ik restaurant Nine later op de dag met een aangenaam verrast gevoel, met tofu is zoveel lekkers te doen.


Waarom deze site?

Nou eigenlijk kun je de reden hierboven al terug vinden, tofu is te onbekend, heeft een enigzins oubollig imago en vaak is gewoon niet bekend hoe veelzijdig dit product is. Daarom dit platform waar je alles wat je over tofu zou willen weten terug kunt vinden; tips, recepten, artikelen, facts en meer over de geschiedenis van tofu.

Tofupedia biedt inspiratie vanuit de hele wereld om eindeloos te kunnen variëren met tofu

SoFine Foods

Initiatiefnemer van tofupedia is SoFine Foods, het bedrijf begon in 1963 al met de productie van tofu. In eerste instantie voor de mensen die vanuit Indonesië naar Nederland kwamen maar tegenwoordig een breed palet aan plantaardig vlees en tofuproducten biedt. Vanuit Landgraaf proberen zij iedere dag de verwachtingen van de consument te overtreffen op een innovatieve, duurzame en efficiënte manier. Hun missie voor tofupedia; Zorgen dat jij en de rest van de wereld gek zijn of worden op hun lekkere plantaardige producten.

Koken met Niven, Naresh en natuurlijk met tofu

Wat mij betreft is deze missie absoluut geslaagd, tijdens de lancering mocht ik aanschuiven aan het werkblad van Niven Kunz en Naresh Ramdjas en werden er met tofu een aantal heerlijk gerechtjes gemaakt.

Niven Kunz – Niven heeft al bijna tien jaar een Michelin-ster. Koken met groente in de hoofdrol vindt hij cool. Om deze reden kookt hij volgens het 80/20 principe; met 80% groente en 20% proteïne.

Naresh Ramdjas – Naresh kennen we natuurlijk allemaal als finalist van Masterchef Nederland 2015. Waar hij met de presentatie van zijn gerechten al liet zien dat naast koken, ook design een grote passie van hem is.

We proefden gerookte tofu met tomatenbouillon, gegrilde tofu met groene groenten en krab, gebakken tofu met auberginekaviaar, tofu verwerkt in een aardbeiencheescake maar daarnaast kan tofu ook worden gewokt, gefrituurd of verwerkt worden in curries, salades en smoothies. Zoals je ziet zijn de culinaire mogelijkheden met tofu ongekend.

De producten van SoFine Foods zijn inmiddels terug te vinden bij alle Jumbo supermarkten en diverse bio supermarkten zoals EkoPlaza.

Nieuwsgierig geworden naar dit veelzijdige product surf dan naar tofupedia.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer