Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Winactie: 25 kookboeken “Koken van de Bazaar” voor jullie!

3 560

Wow, dit wil je niet missen! Lekker Tafelen mag 25 kookboeken weggeven van de Bazaar in Beverwijk. Echte Lekker Tafelen fans weten al dat we enige tijd geleden meededen aan een culinaire ontdekkingstocht op de Beverwijkse Bazaar. Nieuwe lezers, van harte welkom! Jullie kunnen hier alles teruglezen over dit event! Je kunt er ook lezen over het bijzondere kookboek van Sabine Posthumus. Zij schreef dit bijzondere boek vol recepten die je kunt maken met producten van De Bazaar.


25 keer kans op een GRATIS kookboek van Sabine.

De komende drie weken mogen we 25 van deze kookboeken aan jullie weggeven. Morgen gaan we van start en zo drie vrijdagen achter elkaar. Dat wil je ook niet missen toch? Natuurlijk gaan we in deze weken aan de slag met de Oosterse keuken. Diverse bijzondere keukens en bijzondere gerechten uit deze keukens zullen hier de revue passeren. Volg dit goed om kans te maken op dit bijzondere kookboek. In elk item zullen we vermelden wat je kunt doen om dit kookboek te winnen. Wat we vooral willen is lekker samen de keuken in. We willen jouw ervaring, jouw ideeën en jouw tips horen en delen. Dat is tenslotte Lekker Tafelen! Bovendien vind je in elk bericht de Social Media buttons die je alle kans geven om mee te delen! Tweet, Like, Pin, of Plus de verschillende artikelen wekelijks om dit feestje met jouw fans te delen.

 

Koken van de Bazaar door Sabina Posthumus

(foto credits: Simone van den Berg, Fresh Food Photos)

Over De Bazaar Beverwijk

Wel eens op De Bazaar in Beverwijk geweest? Dan kun je de Oosterse Markt ook niet gemist hebben. Ken je De Bazaar nog niet? Dan hebben we nu een aanrader voor je. Want de De Bazaar Beverwijk heeft een echte Oosterse Markt. Hier kun je heerlijk struinen tussen allerlei oosterse producten. Wij mochten al een kijkje nemen. Lees hier het verslag van onze ervaring. We gaan ervan uit dat dit je inspireert om eens een dagje Beverwijk te pakken. Echt…. elke hobbykok wordt hier blij van. De verse producten, bijzondere kruiden en specerijen, hier gaat er een hele wereld voor je open.

Over het kookboek van Sabina Posthumus: Koken van de Bazaar

Wil je meer weten over dit bijzondere kookboek? We laten Sabine zelf aan het woord:

Lees je mijn kookboek van de Beverwijk Bazaar, dan slenter je in gedachten over de markt, je bladert langs de marktmannen (en vrouwen!) en je kookt gerechten met alle geuren en smaken van de markt. Prachtige foto’s vanSimone van den Berg en Masha Osipova, schitterende vormgeving van Ingrid Roozendaal, portretten van Maarten Mooijman en verrassende recepten van mij nemen je mee naar de Beverwijk Bazaar.

Meer hoeven wij niet te vertellen toch?

Mis deze winactie niet!

Wil jij binnenkort de trotse eigenaar of eigenares van het boek “Koken van de Bazaar” zijn? Volg Lekker Tafelen en mis het niet. Wij zijn overal. Je kunt volgen via de social media, maar ook via onze nieuwsbrief. Abonneer vandaag zodat je niets van deze mooie winactie gaat mist.

[social link=”https://www.facebook.com/dagelijks” icon=”62221"] [s[social link=”https://twitter.com/LekkerTafelen” icon=”62218"][soc[social link=”http://pinterest.com/lekkertafelen/” icon=”62227"]ocia[social link=”https://plus.google.com/u/1/b/118274897742415743266/118274897742415743266/posts” icon=”62224"]p>Morgenochtend vinden jullie de eerste etappe online waarin we 8 kookboeken weggeven. Tot dan!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. Monique zegt

    Ben erg benieuwd hoeveel Arabische gerechten met dadels te maken zijn 😉

  2. Floortje zegt

    Al vanaf dat ik klein was, stond ik iedere dag rond etenstijd in de keuken. Ik keek naar de handelingen die mijn moeder verrichte tijdens het koken. Ik vond het geweldig, dan weer een snufje hier en dan weer een snufje daar.

    Naar mate ik ouder werd mocht ik zelf de keuken in. Groenten snijden, kip schoonmaken, bakken en braden, etc. Ik raakte ontzettend geïnteresseerd in het koken en met name in de aziatische receptuur! Recepten die je doen smelten, zo lekker kan aziatisch zijn. De heerlijke geuren en geweldige smaken!

    Nu met de leeftijd van 18, kijk ik het liefst de hele dag maar kookprogramma’s. Ik ben al eens met een recept in een aflevering geweest van grenzeloos koken. ‘Rawon’ Javaanse rundvleessoep, is wat ik wilde leren.

    Hierna ben ik meteen naar de ‘toko’ in beverwijk gereden. Flink ingeslagen en koken maar!

    Recept rawon :
    Ingrediënten

    Boemboe

    200 ml water
    5 kloewaknoten
    5 sjalotten
    5 teentjes knoflook
    3 rode pepers
    6 kemirinoten
    1 tl koenjit
    Javaanse Rawon

    500 g runderstoofvlees
    olie
    1 serehstengel
    4 djeruk perut
    1 l water
    3 cm laos
    3 el ketjap manis
    2 el suiker
    4 lente-uitjes
    100 g taugé

    Gebakken uitjes
    Pel de sjalotten en snijd de sjalotten flinterdun op de Chinese mandoline. Leg de dunne plakjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat circa 1 nacht op de bakplaat drogen. Verhit de olie tot 180 ºC en bak de uitjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een beetje zout.

    Boemboe
    Breng het water aan de kook en laat de kloewaknoten circa 1 uur wellen. Pel en hak de sjalotten en de knoflook. Halveer de rode pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers fijn. Pureer het water en de kloewaknoten in het bakje van de staafmixer samen met de andere ingrediënten tot een boemboe.

    Javaanse Rawon
    Snijd het vlees in blokjes van 5×5 centimeter. Verhit een scheut olie in de pan met dikke bodem en fruit de boemboe circa 3 minuten. Knoop de serehstengel en kneus de djeruk perut. Snijd de laos in stukken. Voeg toe aan de boemboe en laat meebakken. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Voeg water en ketjap toe en laat circa 2 uur op laag vuur pruttelen tot het vlees gaar is. Breng de soep op smaak met suiker. Snijd de lente-ui fijn en strooi erover.
    Serveer de soep met taugé en de gebakken uitjes.

    Ik hoop heel graag een kookboek te winnen 🙂 zodat ik weer lekker mijn gang kan gaan in de keuken!

    Groetjes floortje

  3. suzanna koopman zegt

    lekker koken met de familie is toch gezelliger en kwekken over alles meestal familie

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer