Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Een witte boterham, roomboter, jam en heel veel hagelslag!

Een ‘guilty pleasure’…. eigenlijk heb ik die niet. Wel veel ‘pleasures’, maar daar voel ik me dan weer niet ‘quilty’ over. Een van lang geleden weet ik er echter wel.

0 379

Een witte boterham, roomboter, jam en heel veel hagelslag! – Een ‘guilty pleasure’…. eigenlijk heb ik die niet. Wel veel ‘pleasures’, maar daar voel ik me dan weer niet ‘quilty’ over. Een van lang geleden weet ik er echter wel.

Zimmer mit Frühstück

Ik ben opgegroeid in Noordwijk, een (toen nog) knusse badplaats aan de Noordzeekust. Net zoals bij zoveel Noordwijkse gezinnen stond bij ons de hele zomer in het teken van ‘Zimmer mit Frühstück’. We hadden een groot huis met 13 kamers en dus iets wat je bijna een echt ‘pension’ zou kunnen noemen. Er moest serieus gewerkt worden. Ook door ons. Elke ochtend helpen met de kamers weer netjes en schoon maken. Zo ook de wastafels. Met de voorloper van Cif die Vim heette. Maar daarvóór moest nog het ontbijt in orde gemaakt worden. Wij hadden het niet breed. Roomboter stond bij ons niet op tafel. Wel Blue Band. Of Zeeuws Meisje. Met van die zegeltjes op de zijlipjes die je kon sparen. Hagelslag zat in merkloze doorzichtige zakken en de vleeswaren waren samengestelde.

Wat over was……..

Maar onze gasten joh, die kregen roomboter, rosbief, ham, rookvlees, plakjes kaas zonder korstjes, hagelslag en jam uit een glazen schaaltje en…. witte handgesneden ‘knip-wit’ boterhammen. Handgesneden, want voor ‘gesneden’ rekende de bakker een dubbeltje extra. En wát een feest voor ons als we het ontbijt hadden afgeruimd. En als er dan nog iets over was. En onze moeder het niet zag (later bleek dat zij glimlachend door een kier in de deur toekeek)…. Dan sneden we een witte boterham van minimaal 2 centimeter dikte. Daarover deden we een dikke laag roomboter. En niet een gewoon dikke laag. Nee, een SUPER-dikke. Met daarop jam. Aardbeienjam. En dan hagelslag. Melkhagelslag. Véél hagelslag.

Mijn ‘guilty pleasure’. Een mooie herinnering!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer