Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Culinaire evenementen

Culinaire evenementen op Lekker Tafelen. Hier proberen we de mooiste evenementen voor je op een rij te zetten. Ga in het weekend lekker op  pad, bezoek een foodevent en doe je boodschappen op lokale markten. Je vind hier informatie over markten, foodtruck evenementen, workshops en festivals. Wij zoeken niet naar de grootste, maar naar de leukste foodevents. Mis je een evenement bij jou in de buurt? Tip ons via info@lekkertafelen.nl

Meld uw evenement bij ons aan! Organiseert u een culinair evenement? Laat het ons weten. Mogelijk plaatsen wij ook uw evenement op deze pagina. Klik hier om uw evenement aan te melden. Plaatsing is kosteloos

Maart

The Amsterdam Coffee Festival

The amsterdam Coffee Festival

The Amsterdam Coffee Festival is de place to be voor koffieliefhebbers in de breedste zin van het woord: barista’s, professionals, koffiebarfanaten, experts of gewoon de nieuwsgierige koffieproever. Meer dan honderd stands met koffiegerelateerde producten, een food market, dj’s, cocktails met een stevige shot caffeïne en ongelimiteerde proefopportuniteiten: voor ieder wat wils dus!

Amsterdam Westergasfabriek, 1 tot en met 3 maart 2019

https://www.amsterdamcoffeefestival.com/

Nationale week zonder vlees
nationale week zonder vlees

Wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je: 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees.

11 t/m 17 maart

https://weekzondervlees.nl/

April

Lekker-proeven-van-die-kleurige-producten@rolfvankoppenfotografie

Kom in de Kas

22 Regio’s in Nederland

Op 6 en 7 april 2019 zetten zo’n 200 enthousiaste kwekers de deuren van hun kas open. Het is dan Kom in de Kas en iedereen kan kennis komen maken met de verrassende we-reld die achter het glas van de kas schuil gaat.

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht. Deze wereldse belevingen kun je allemaal ontdekken en ervaren tijdens Kom in de Kas, een leuk, lekker en leerzaam uitje voor jong en oud.

Activiteiten
Kom genieten in de Nederlandse kassen. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen op-doen. Van proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, bloemschikken, plant-je potten tot speurtochten door de kas. En je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. En voor de kleintjes liggen in veel regio’s springkussens waarop ze zich kunnen uitleven of zijn er schminkers actief.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In het weekend van 6 en 7 april 2019 openen zo’n 200 bedrijven verspreid over Nederland hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De toegang is gratis. Wil je al eerder met een groep een bezoek brengen aan de kassen? Dat kan op afspraak in 19 regio’s. Kijk voor meer informatie op www.komindekas.nl/groepsbezoek. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter.

https://www.komindekas.nl/

Mei

Pop-up restaurant Asperges in het veld Cromvoirt

16 mei 2019 tot en met 2 juni 2019 – Cromvoirt (Brabant)

GENIETEN VAN HET WITTE GOUD OP EEN UNIEKE LOCATIE

12 gastrestaurants, 18 dagen open, 5000 gasten (2018)
Pop-up restaurant Asperges in het veld is een bijzonder evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Op en top genieten van het witte goud, de trots van ons Brabantse land in een unieke omgeving!
Ruim 2 weken lang zal voor de 5e keer ons pop-up restaurant verrijzen direct aan de aspergebedden van Verhoeven Asperges in Cromvoirt. Direct onder de rook van ‘s-Hertogenbosch.

Ons stijlvolle restaurant biedt plaats voor zowel individuele gasten, als groepen tot een maximum van 175 gasten. en bent u benieuwd naar de geheimen van het witte goud? Laat u dan rondleiden door Biologisch Dynamische aspergekweker Eric Verhoeven en steek zelfs uw eigen asperges als u dat wenst.

STIJLVOL LUNCHEN EN DINEREN MIDDEN IN DE NATUUR!
12 top-restaurants, waarvan 5 met 1 Michelin ster koken met het beste wat Brabant te bieden heeft.
Kom genieten van een mooi stukje Brabantse cultuur, bekijk het programma en reserveer uw plaatsen via de website.

LUNCH – DINER – TOP-CHEFDAGEN – EVENT OP MAAT – RONDLEIDINGEN

ZIE OOK AFTERMOVIE OP ONZE WEBSITE.

Info: Frank de Bot 06-32055444

www.aspergesinhetveld.nl

Juni

Farm & Country Fair

21 juni 2019 tot en met  23 juni 2019 – Aalten

De Farm & Country Fair is een opvallend belevenisfestival voor elke leeftijd. Een hele dag shoppen bij 400 stands, genieten van mooie Engelstalige akoestische muziek, kijken naar een grote variatie aan shows, leuke kinderactiviteiten, een dag is bijna te kort. Vergeet niet een bezoek aan het kooktheater in de culinaire tent. In deze grote tent kun je kopen, proeven, maar vooral de verhalen achter de heerlijke producten horen. Bezoek ook de verschillende foodtrucks op het terrein.
Op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni geopend van 10.00 tot 21.00 uur, op zondag 23 juni van 10.00 tot 18.00 uur.

www.countryfair.nl