Recepten om zelf te makenCulinaire evenementen

Terug naar homepage

Culinaire evenementen op Lekker Tafelen. Hier proberen we de mooiste evenementen voor je op een rij te zetten. Ga in het weekend lekker op  pad, bezoek een foodevent en doe je boodschappen op lokale markten. Je vind hier informatie over markten, foodtruck evenementen, workshops en festivals. Wij zoeken niet naar de grootste, maar naar de leukste foodevents.

Mis je een evenement bij jou in de buurt? Tip ons via info@lekkertafelen.nl


Maart – Culinaire evenementen


 De leukste markten voor jou!


Kaasmarkt

Kaasmarkt Alkmaar

Vanaf 31 maart t/m 29 september 2017, iedere vrijdag vanaf 10:00 tot 13:00 uur in Akmaar.

Pure markt

pure markt

Vanaf 26 maart is er ergens in Nederland wel een Pure markt. Op hun website kun je precies zien waar en wanneer.

Trots

Vanaf 12 maart 3 zondagen per maand is er in Baarn, Heemstede of Nijmegen een streekmarkt van trots.

Nienoord

Nienoord

Elke eerst zondag van de maand worden op de markt de lekkerste etenswaren uit de regio aangeboden.

De streekmarkt

De streekmarkt

Elke eerste zondag van de maand.  Kraampjes met lekkers en leuks uit alle streken. Praat met de maker en de verkoper. Proef, kijk en luister. Geniet!

Rotterdamse oogst

Rotterdamse oogstmarkt

Elke eerste en derde zaterdag van de maand. Zo weinig mogelijk afstand tussen boer en bord, tussen maker en smaker. Dat is Rotterdamse oogst

Zeeverse vismarkt

zee verse vismarkt

Deze wordt iedere zaterdagochtend van 08:30 tot 12:00 uur gehouden in Den Oever. Voor de echte vis liefhebber

Neighbour food

neighbour food market

Elke derde zondag. De plek om lokaal geproduceerde specialiteiten te ontdekken en om smaken uit de hele wereld uit te proberen

Start Oosterschelde kreeft seizoen

Start Oosterschelde kreeft seizoen

Donderdag 30 maart 2017, Zeeland.

In deze periode bieden veel Zeeuwse restaurants een kreeftenmenu met Oosterschelde kreeft aan. Een aantal gerenommeerde restaurants uit heel Zeeland besloot een aantal jaren geleden hun expertise en ervaring te bundelen in De Kring van de Oosterschelde kreeft . Deze restaurants bieden een speciaal driegangen kreeftenmenu aan, passend bij de keuken die zij voeren, voor een vaste prijs.

Kookhuis Jantrus

Kookhuis Jantrus

Vrijdag 31 maart 2017, Gouda
Gezamenlijk eten aan de lange tafel en in een sfeervolle omgeving genieten van een prachtig 5 gangen verrassingsmenu.
Prachtig 5 gangen verrassingsmenu incl. 3 glazen mooie wijn. Welkom 18.30 uur

Kruidenmiddag citroen

Vrijdag 31 maart 2017, Rotterdam

Deze middag gaat over citroen. Citroen heeft een antibacterieel en antivirale werking, maar kan op vele andere fronten worden ingezet. Deze middag zullen Ingrid Baron en Fransje Jocker hier van alles over vertellen. De middag is van 14 tot 16 uur en daarna is iedereen van harte uitgenodigd bij de jaarlijkse borrel.

kruidenmiddag citroen


April – Culinaire evenementen


Kom in de kas

Kom in de kas

Zaterdag 1 en zondag 2 april 2017, in heel Nederland

Heb je wel eens in een zee van bloemen gezwommen, tropische planten zien groeien in Nederland of een tomaat gegeten zo groot als een skippybal? Nee? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een kas geweest. Op 1 en/of 2 april 2017 kun je een bezoek brengen aan de kassen. Neem even een kijkje op hun website als je wilt weten waar bij jullie in de buurt de kassen open zijn.

De Haagse bier markt

Haagse bierfestival

Vrijdag 7 en zondag 8 april 2017, Den Haag

Het Lentebier festival gaat na groot succes zijn tweede editie in! Onder de vlag van de ‘Haagse Bier Markt’ verandert de Grote Markt dit weekend in een walhalla voor liefhebbers van smakelijk gebrouwen speciaalbieren.

The asian food market

Zaterdag 8 en zondag 9 april 2017, Den Bosch

In de Kaaihallen van Den Bosch verrijst een Asian Food Market. Een weekend in tropische sferen. Rokende barbecues, lampionnetjes, geroezemoes en muziek. Het is een weldaad aan smaken, geuren en kleuren.

Italiaanse Toestanden

Zaterdag 29 en zondag 30 april 2017, Breukelen.

Hét unieke en grote Italië event in Breukelen. Er is een foodtruckplein, er zijn gratis workshops, een familietafel en terras, gezellige live Italiaanse muziek, proeverijen van o.a. wijn. Veel deelnemers met alleen Italiaanse producten zoals, wijn, olijven, olijfolie, delicatessen, vakanties, koffie, ijs, pizza, panini’s ect. kortom: Beleef Italië!

Italiaanse toestanden


Mei – Culinaire evenementen


Zaterdag 6 mei 2017, Lauwersoog

Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival.

Zeelucht maakt hongerig. Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal dan ook te kust en te keur. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte paling of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend. Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten.


Vrijdag 5 t/m zondag 7 mei 2017 Amsterdam

Bevrijdingsdag vier je dus hier met heerlijke hapjes, drankjes en natuurlijk muziek! Dat wordt weer genieten lieve mensen!

Zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017, Terneuzen

Een groep staat in hun keukens onder een blauwe hemel heerlijke gerechtjes te maken, ook dit zijn van die dingen die gebeuren.

Vrijdag 5 t/m zondag 7 mei 2017, Delft.

Rrrollend Foodtruckfestivals is het meest knusse foodtruckfestival dat georganiseerd wordt op de gezelligste pleinen in steden door heel Nederland! Rrrollend is een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak houdt.

Vrijdag 12 t/m zondag 14 mei 2017, Nijmegen.

Vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2017, Arnhem.

Donderdag 25 t/m zondag 28 mei 2017, Leiden.

Food truck festival trek

Food truck festival trek

Donderdag 11 t/m zondag 14 mei 2017, Rotterdam en Donderdag 18 t/m zondag 21 mei 2017, Maastricht.

Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende gerechten of waag je aan de smaakvol bereide insecten. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de speciaalbier bus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar!

RYPP: Rotterdams eerste wijnfestival

Vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei, Rotterdam / Hofbogen

Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei strijkt RYPP Wijnfestival neer op het dak van de Hofbogen in Rotterdam. Superleuke tip voor het weekend dus.

RYPP Rotterdams eerste wijnfestival


Juni – Culinaire evenementen


Gin festival

Gin festival

Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni 2017, Utrecht.

n de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein wordt een Gin festival gehouden op 9 & 10 juni van 16:00-21:00 uur. Hier kunt u meer dan 100 soorten gin proeven. Ook kunt u Mix cocktails kopen tegen inlevering van festival munten. Op het terrein zijn een aantal foodtrucks aanwezig om de innerlijke mens nog meer te verwennen.