Recepten om zelf te makenCulinaire evenementen

Terug naar homepage

Culinaire evenementen op Lekker Tafelen. Hier proberen we de mooiste evenementen voor je op een rij te zetten. Ga in het weekend lekker op  pad, bezoek een foodevent en doe je boodschappen op lokale markten. Je vind hier informatie over markten, foodtruck evenementen, workshops en festivals. Wij zoeken niet naar de grootste, maar naar de leukste foodevents.

Mis je een evenement bij jou in de buurt? Tip ons via info@lekkertafelen.nl


Januari


Aardappeleters

De Aardappeleters

Vanaf maandag 9 januari elke doordeweekse werkdag om 19.55 uur op NPO2.

Televisieprogramma (25 min) ism de NTR. In De Aardappeleters steken we de loftrompet over geadopteerde gerechten die inmiddels zo gewoon zijn geworden dat we er bijna niets meer over weten.

We volgen Joris Vermeer als hij zoekt naar waar het gerecht vandaan komt, als hij oorspronkelijke bereiders treft, met hen eet en kookt.

Aandacht voor eten

Ulebelt (bij Deventer) – 24 januari

Aandacht voor eten is een korte kookcursus die je laat terugkeren naar de basis van het koken. Eten uit de buurt, met de seizoenen. Proeven met aandacht, genieten van pure smaken. Geen hypes, maar gewoon goed eten met minder stress.

Dinsdagavond 24 januari: Deel 1 Van de boer naar je bord
Dinsdagavond 31 januari: Deel 2 Koken = proeven
Dinsdagavond 7 februari: Deel 3 Koken met concepten

alles-zelf-gemaakt-1200x628-400x209

Little Italy

 Little Italy

Westergasterrein Amsterdam – 27, 28 en 29 januari

Little Italy – Het laatste weekend van januari is het zover: dan vindt de tweede editie van Little Italy plaats! Dit jaar nog groter dan de voorgaande editie, met heel veel reizen, food en entertainment. Op 27, 28 en 29 januari kun je je op het Westergasterrein in Amsterdam weer even helemaal onderdompelen in Italië.


Februari


Huishoudbeurs, rai, Amsterdam

Huishoudbeurs

18 t/m 26 februari 2017, Amsterdam

Het grootste vriendinnenfeest van Nederland! Je vindt er alles over mode, gezondheid, verzorging, wonen, vrijetijd en culinair.

WK snert en stamppot koken

WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN

17 februari 2017, Groningen

De 22 ste editie van het WK Snertkoken en de 15 editie van het WK Stamppotkoken. Wie wint de zilveren snertslaif of  stamppot opscheplepel ?

We Love Food Amsterdam

We love food

24 t/m 26 februari 2017, Amsterdam

De kromhouthal wordt omgetoverd voor een groot foodwalhalla met 5 themawerelden. Ook zijn er deelnemers die proeverijen aanbieden en bijzondere accessories aanbieden.

Chocolade festival

Chocolade Festival

25 en 26 februari 2017, Amsterdam

Dol op chocolade? Bezoek dan op 25 en/of 26 februari het chocoladefestival in de Beurs van Berlage. Inmiddels alweer de 5e editie die focust op de herkomst van chocolade. Ontmoet hier je favoriete chocolademaker en laat je onderdompelen in de enorme choco wereld.Right Side Content