Recepten om zelf te maken



Kebab menu van de barbecue met Tzatziki en Fregola

Kebab kun je afhalen bij de diverse grillrooms, maar in dit artikel ontdek je de voordelen van een kebab menu van eigen barbecue. Lekker en vooral gezellig!

Lees Meer

Bloemkool en venkel van de barbecue

Of je nu vegetariër bent of niet, de bloemkool en venkel van de barbecue moet je echt proberen. Geef smaak mee en geniet gewoon gezonder van je barbecue

Lees Meer

Aardbeien ontbijtpotjes; handig om mee te nemen

Wil je eens wat anders dan een boterham met kaas of je ontbijt lekker meenemen naar je werk? Deze aardbeien ontbijtpotjes zijn snel gemaakt en ideaal.

Lees Meer

Watermeloen salade op drie manieren

Watermeloen is heerlijk om zo uit het vuistje te eten maar een watermeloen salade is ook een heerlijk idee voor de zomer. Watermeloen salade op 3 manieren!

Lees Meer

Opperdoezersalade met graskaas

Twee mooie echte Nederlandse producten. Opperdoezer ronde en graskaas. Van deze twee pure ingredienten maakte wij deze Opperdoezersalade met zachte graskaas

Lees Meer

Oosterse wokschotel met broccoli

Zet weer eens een wok op het fornuis. Deze Oosterse wokschotel zit nl. boordevol groenten. We gebruiken vooral broccoli, inclusief de steel. Lekker!

Lees Meer

Dressings op basis van yoghurt

Maak je salade nog lekkerder met een huisgemaakte dressing voor je bladsalades, tosti’s, pastasalades en nog veel meer. Vier dressings op basis van yoghurt

Lees Meer

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Staat de koffie klaar? Want met slechts 9 ingrediënten zet jij in een mum van tijd deze prachtige aardbeientaart op tafel. Vier de zomer met deze lekkernij!

Lees Meer

Hawaii sliders; hamschijven van de barbecue

Met lekkere plakken schouderham maak je op de barbecue deze Hawaii sliders. Uiteraard met je eigen gebakken broodjes en verse ananas.

Lees Meer

Cheeseburger sliders; kleine hamburgertjes van de BBQ

Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes en grillen we het vlees op de barbecue.

Lees Meer

Skinny kipsalon

De kapsalon staat op nr. 1 in de vette snack lijst. Daarom wilde ik een gezondere variant maken. Met vier aanpassingen ontstond de skinny kipsalon.

Lees Meer

Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

Frituren, oftewel bakken in veel vet verliest populariteit. In plaats daarvan kopen we zakken ovenfriet. Maar wist je dat je ook ovenfriet zelf kunt maken?

Lees Meer

Rabarber aardbeien compote met schuim

Een heerlijk ouderwets gerecht met een moderne twist. Mijn moeder maakte dit vroeger al. Het recept voor Rabarber aardbeien compote met schuim deel ik graag

Lees Meer

Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd

Mosselliefhebbers opgelet. Eet jij Zeeuwse of Ierse mosselen? En hoe weet je of je echt Zeeuwse mosselen krijgt. De Zeeuwse mossel kan echt NIET altijd!

Lees Meer

Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel

Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.

Lees Meer

Zelfgemaakte kruidenboter; Jouw keuze voor echte smaak

Een zelfgemaakte kruidenboter is zoveel lekkerder dan kant-en-klare kruidenboter. Met goed stokbrood is dat echt genieten. Van roomboter en verse kruiden!

Lees Meer

IJs van verse perziken

Huisgemaakt ijs is lekkerder en je weet precies wat je er aan toevoegt. Maak bijvoorbeeld in het hartje van de zomer eens ijs van verse perziken.

Lees Meer

Snijbonen of scheermesjes; Drie manieren om ze vaker op tafel te zetten

Snijbonen worden steeds verder weggestopt in het assortiment van de groenteman. Tijd voor actie! Drie tips om doordeweeks snijbonen op tafel te zetten.

Lees Meer

Bloemkoolpuree met Serranoham en Pecorino

Deze bloemkoolpuree is op smaak gebracht met de krachtige smaken van Pecorino en Serranoham, een lekker, koolhydraatarm, alternatief voor aardappelpuree.

Lees Meer