Recepten om zelf te maken



Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Dadels zijn ideaal om verantwoord mee te bakkerelen of kokkerelen. Ze kunnen perfect fungeren als zoetmiddel, je hebt dan geen suiker meer nodig.

Lees Meer

Gehaktballetjes in Provençaalse saus met frietjes; Kinderfavoriet!

Een superleuk gerecht om samen met kinderen te maken. Gehaktballetjes in Provençaalse saus met zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Feestje!

Lees Meer

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijkgevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Recept, inclusief variatietips.

Lees Meer


Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen is een stamppot die het hele jaar rond lekker is. Dagje zonder vlees? Vervang de kippendij door geitenkaas

Lees Meer

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Hutspot, of wortelstamp kent vele manieren van bereiden. De één wil meer uien, de ander meer wortel. Ook over het vlees wordt nogal eens gediscussieerd.

Lees Meer

Gebakken aardappelen; Het geheim voor een perfect resultaat

Gebakken aardappelen, de basis. Een basisrecept met verse aardappelen. Wij vertellen je precies waar je op met letten en hoe je heerlijk varieert.

Lees Meer

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, toch deze keer niet alleen gebakken brood maar een lekkere variatie met banaan. Een feestje op je bord.

Lees Meer

Zoete wentelteefjes, basisrecept

Wentelteefjes, een echte klassieker. Ze doen mij altijd denken aan mijn kinderjaren. Nostalgie ten top en weer helemaal hot.

Lees Meer

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Kippenstoof met kikkererwten en citroen, een heerlijk stoofgerecht. Door de radler met citroen krijg dit gerecht een fris zuurtje. Lekker met couscous!

Lees Meer


Plaatcake met courgettejam en meringue

Plaatcake met courgettejam. Wij laten zien hoe makkelijk het is om lekker gebak op tafel te zetten. Geen courgettejam? Kies dan bijvoorbeeld voor abrikoos.

Lees Meer

Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Gevuld ei met gerookte paling, een prachtig voorgerecht waarbij je de eierschaal vult met een mix van roerei en couscous, gegarneerd met gerookte paling!

Lees Meer

Croutons voor soep of salade; zo makkelijk zelf te maken

Croutons voor soep of salade; zelf maken is zoveel lekkerder en een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan, maak ze zelf van je oude boterhammen.

Lees Meer

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Met een zak vol hazelnoten in huis zelf mijn hazelnootpasta maken. Dat werd een aangename verrassing op mijn boterham, zo lekker at ik hem nog niet eerder.

Lees Meer

Sinaasappel bavaroise taart

Sinaasappel bavaroise taart. Vraag me niet waarom, maar bij de maand December horen voor mij toch ook altijd wel sinaasappelen, of dit nu komt door die ene regel ik het alom bekende Sinterklaasliedje (“Appeltjes van Oranje”) of gewoon omdat de geur

Lees Meer

Klassiek cakebeslag

Klassiek cakebeslag Klassiek cakebeslag is een cakebeslag wat ook wel 4 x 4 genoemd wordt omdat er van alle 4 delen even veel in zit. Het begint met 4 eieren die wegen ongeveer 50 gram per stuk dit is dus

Lees Meer

Slof met stoofpeertjes of appeltjes

Slof met stoofpeertjes of appeltjes Stoofpeertjes zijn heerlijk en horen echt bij de winter. Ze zijn één van de meest populaire bijgerechten op de kerstdis. Maar waarom zouden we deze heerlijkheden alleen bij het kerstdiner gebruiken? Laten we er eens

Lees Meer

Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.

Lees Meer

Zelfgemaakte uienconfituur; Heerlijk bij o.a. wild, paté of vlees

Door een uienconfituur zelf te maken kun je er je eigen smaak aan geven. Heerlijk bij wild. paté of vlees. Maak van de uienconfituur jouw herfstgerecht.

Lees Meer

Rode kool met balsamico en appel

Zoek je een mooi bijgerecht voor de herfst en wintermaanden? Maak dan eens Rode kool met balsamico en appel. De potten rode kool wil je straks niet meer.

Lees Meer