Recepten om zelf te maken



Pizza met gerookte zalm en geitenkaas

Pizza en zalm is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie toch is het resultaat verbluffend lekker, met smaken die elkaar perfect aanvullen.

Lees Meer

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groente spaghetti

Sinaasappels horen op iedere fruitschaal thuis. Dat je die voor heel veel kunt gebruiken bewijs ik graag met deze kipfilet in honing-sinaasappelsaus.

Lees Meer

Koude soep; heerlijk verfrissend op warme dagen

De gazpacho is de alom bekende koude soep, een Spaanse klassieker met vele variaties. Maar er zijn veel meer koude soepen voor zomerse dagen. Ontdek ze hier

Lees Meer

Avocado gevuld met tonijnsalade; lekker smeuïg

Een avocado gevuld met tonijnsalade is heerlijk als voorgerechtje. Maar serveer hem ook eens als lunch of tussendoortje, lekker voor jezelf.

Lees Meer

Slow; Liefdevolle recepten om het leven te vieren

Slow van Georgina Hayden – De recepten in het boek met de begeleidende teksten onderstrepen de subtitel “Liefdevolle recepten om het leven te vieren”.

Lees Meer

Kwarktaart met aardbei en limoen; 2 verrukkelijke lagen kwark op een homemade bodem

Twee heerlijke lagen kwark op een homemade taartbodem. Dit is het resultaat als je een kwarktaart zelf maakt. Gebruik je basisvoorraad en verse ingrediënten

Lees Meer

Vegetarische wraps met volop verse groenten en een avocadodip

Een boterham beleggen we niet zo vaak met verse groenten. Neem dan eens vegetarische wraps. Je kunt eindeloos variëren met een vulling zonder vlees.

Lees Meer

Bami met kip en paksoi – Laat die bamigroenten pakketten maar liggen

Vergeet de bamipakketten en roerbakgroenten uit de supermarkt en snij verse groenten. We geven je tips en trucs voor het zelf maken van een heerlijke bami.

Lees Meer

Koningsdag, feesten met een oranje tintje

Koningsdag vieren we ook dit jaar met vorstelijke gerechten en hapjes. Onze Hollandse driekleur en natuurlijk oranje krijgen een speciaal plaatsje op tafel.

Lees Meer

Steak Tartare; Een doe-het-zelf gerecht

Een steak tartare is eigenlijk niets meer dan een doe-het-zelf pakketje van rauw vlees, een eitje en wat frutsels erom heen.

Lees Meer

De smaak van Sicilië van Ursula Ferrigno

De smaak van Sicilië doet precies wat het moet doen, het laat de recepten van het eiland zien en maakt dat je meteen de keuken wil induiken.

Lees Meer

Groene gazpacho met Hollandse garnaaltjes

Gazpacho is een koude soep, meestal rood door het gebruik van tomaat. Ik kies echter voor groen, dé kleur van het voorjaar maar ook van komkommer en avocado

Lees Meer

Spice for Life door Anjula Devi

Spice for life is het tweede boek van Anjula Devi. Prachtige gezonde Indiase gerechten maar wel voor degenen met een grote specerijenkast.

Lees Meer

Rabarbertaart met schuim

Rabarber en schuim, zoet en zuur. Ze zijn elkaars tegenpolen en vullen elkaar perfect aan. Probeer zeker deze rabarbertaart met schuim.

Lees Meer

Smoothies; maak ze fruitig of juist lekker groen

Smoothies als gezond ontbijt of lunch. Verwen jezelf met een gezonde dosis fruit of met een groene smoothie waar je fruit en groente combineert.

Lees Meer

Koekreep met rabarber en aardbei

Ben jij ook zo gek op rabarber? Dan moet je beslist deze koekreep met rabarber en aardbei eens maken. Je proeft de lente in dit “gebakje”.

Lees Meer

Raapstelen stamppot met een snelle goulash

Niet schrikken van de goulash… dit is echt een snelle maaltijd voor doordeweeks. Met een raapstelen stamppot en in de winter neem je een andijviestamppot.

Lees Meer

Samen een koe kopen, direct van de boer

Kies je om online boodschappen te doen dan is het een kleine moeite voor vlees even verder te kijken dan die site waar je ook je flessen frisdrank haalt.

Lees Meer

Slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade

Gezond eten saai? Absoluut niet. Deze slaschuitjes barsten van de vezels en de eiwitten en zien er ook nog eens feestelijk uit.

Lees Meer