Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse Tuinbonen; 5 recepten om ze eens anders op tafel te zetten

Het seizoen van de verse tuinbonen is weer geopend. Waarom dan niet gezellig een middagje bonen doppen op de tuintafel. Genieten van het zonnetje en ja hoor, je mag best een slokje rosé nemen, terwijl je hard werkt aan een verse maaltijd. Lekker Tafelen zet vijf ideeën op een rij om die verse tuinbonen tot een succes te maken.

Groente tempura van aubergine en paksoy

Wereldgerechten maak je lekker vers, zoals deze tempura van verse groenten. De echte Indiase groente tempura’s zijn heerlijk als snack of als bijgerecht bij een curry, rijstgerecht of met frietjes.

Doperwten en munt een geslaagde combinatie

Verse doperwten, ik word er altijd een beetje blij van als ik ze weer bij de groenteman zie liggen. De periode dat je ze kunt krijgen is relatief kort, vaak slechts in juni en juli, heel soms al iets eerder. In deze periode moet je ze zeker gegeten hebben en het allerleukste is natuurlijk dan om ze ook zelf te doppen.