Recepten om zelf te maken



Hollandse borrelhapjes; traditionele gezelligheid

Hollandse borrelhapjes zijn een traditie tijdens onze verjaardag en andere feestjes. Wij laten zien hoe makkelijk je deze schaal Hollandse lekkernijen maakt.

Lees Meer

Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Stamppot boerenkool, het basisrecept voor deze klassieker is ontzettend gemakkelijk. In 45 minuten staat hij op jouw keukentafel! Wij vertellen je hoe.

Lees Meer

Overnight oats; twee fruitige variaties

Overnight oats – Begin de dag met deze variaties op de gezonde basis overnight oats. We delen twee varianten met blauwe bessen of met peer.

Lees Meer


Overnight oats; een lekkere, gezonde supertrend

Overnight oats – Als je de dag wilt beginnen met een gezond, goed en stevig ontbijt kies dan voor deze lekkere, gezonde supertrend met havervlokken.

Lees Meer

Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

Bitterkoekjespudding met grote stukken koek. Bovendien zijn de koekjes geweekt in een bijzondere mix. Lees alles over deze unieke bitterkoekjespudding.

Lees Meer

Nachos, gehakt en homemade Mexicaanse kruidenmix

Nachos zijn chips waar je heerlijk fingerfood van kan maken om te delen. Maak hem met gehakt, veel kaas en je eigen homemade Mexicaanse kruidenmix.

Lees Meer

Citroen-gember siroop, warm in de winter, koud in de zomer

Maak je eigen citroen-gember siroop en gooi er een paracetamol in als je hoofd uit elkaar knalt of als je niet genoeg zakdoeken kan aanslepen.

Lees Meer

Gezonde sandwich met peer en ham

Lekker lunchen gaat zeker lukken met deze gezonde sandwiches van peer, ham en cottage cheese. Een mooie combinatie van smaken, vers en gezond!

Lees Meer

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren met de biologische perenlikeur van William Pouw uit Schalkwijk. Lokaal, duurzaam en feestelijk!

Lees Meer


Gezond eten. 20 culinaire tips voor een gezonder eetpatroon

Gezond eten – De start van een nieuw jaar is altijd het moment dat iedereen weer op zoek gaat naar gezonde recepten. Massaal werken we ons schuldgevoel weg na de meer dan overdadige feestdagen. Het aloude spreekwoord “overdaad schaadt” is

Lees Meer

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen

Stamppot van paksoi met Hollandse garnalen – Paksoi is niet de meest gebruikte groenten voor een stamppot. Een struik paksoi wordt veel eerder in de wok of allerlei Aziatische gerechten gebruikt. Toch past deze ook prima in de Hollandse keuken.

Lees Meer

Lemon curd zo makkelijk zelf te maken

Lemon curd is een Engelse lekkernij die al sinds de 18e eeuw bij de “afternoon tea” werd geserveerd samen met scones, toast of als vulling voor een taart.

Lees Meer

Japanse kipspiesjes; Lekker met minder vet

Minder vet? Probeer deze Japanse kipspiesjes. Serveer met rijst, maar ook bij een borrel kun je ze uitstekend serveren. Kies voor een gezonde snack!

Lees Meer

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Het recept voor een Chocolade-schuimtaart met limoen curd die je met ieder feestje graag op tafel zet. Chocolade met de heerlijke frisse tonen van limoen!

Lees Meer

Cake Clementine, met mandarijntjes

Een cake met een licht bittertje van de clementine schillen en zonder boter bereid – Erg lekker en fris, eens wat anders voor bij de koffie of thee. Gecombineerd met een bolletje ijs is deze cake ook erg geschikt als

Lees Meer

Couscous met pompoen en halloumi

Hou je van avontuurlijk eten? Zet dan deze schotel van Couscous met pompoen en halloumi eens op tafel. Een gezonde- en vegetarische maaltijd .

Lees Meer

Oud en Nieuw; 6 x makkelijke borrelhapjes

Oud en nieuw; 6 x makkelijke borrelhapjes. Op oudjaarsavond wil je genieten. Deze makkelijke borrelhapjes kun je gemakkelijk maken voor een gezellige avond.

Lees Meer

Oliebollen bakken, met een fruitige vulling

OLIEbollen bakken, het basisrecept met alle info over temperatuur, beslag, vulling, en de juiste frituurolie. Luchtige oliebollen waar je graag in hapt.

Lees Meer

Appelbeignets bakken, inclusief variaties

Appelbeignets worden vaak appelflappen genoemd. Het verschil: Appelflappen komen uit de oven en zijn vaak in driehoeken in de handel. Appelbeignets zijn die lekkere vettige fruithappen die je op bijna elke oliebollenkraam kunt vinden met oud en nieuw. Ze worden

Lees Meer