Recepten om zelf te maken



Smoothies; maak ze fruitig of juist lekker groen

Smoothies als gezond ontbijt of lunch. Verwen jezelf met een gezonde dosis fruit of met een groene smoothie waar je fruit en groente combineert.

Lees Meer

Koekreep met rabarber en aardbei

Ben jij ook zo gek op rabarber? Dan moet je beslist deze koekreep met rabarber en aardbei eens maken. Je proeft de lente in dit “gebakje”.

Lees Meer

Raapstelen stamppot met een snelle goulash

Niet schrikken van de goulash… dit is echt een snelle maaltijd voor doordeweeks. Met een raapstelen stamppot en in de winter neem je een andijviestamppot.

Lees Meer

Samen een koe kopen, direct van de boer

Kies je om online boodschappen te doen dan is het een kleine moeite voor vlees even verder te kijken dan die site waar je ook je flessen frisdrank haalt.

Lees Meer

Slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade

Gezond eten saai? Absoluut niet. Deze slaschuitjes barsten van de vezels en de eiwitten en zien er ook nog eens feestelijk uit.

Lees Meer

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Je gebakken aardappelen kruiden kan soms een uitdaging zijn maar niet met deze special waarin wij je 20 manieren laten zien om ze meer smaak te geven.

Lees Meer

Groente in pindasaus met kardemomrijst

Groente in pindasaus is een heerlijk gerecht voor groot en klein. Lekker veel gezonde groenten in pindasaus met kardemomrijst. Dat word smullen vanavond.

Lees Meer

Dakos (tomatenhapje)

Deze tomatenhapjes worden in Griekenland ook wel Dakos genoemd en zijn vaak onderdeel van een complete hapjestafel.

Lees Meer

Oosterschelde paling; Gerookt op eikenhout. Een delicatesse

Wilde Oosterschelde paling is een echte delicatesse. Wij gingen in gesprek met Peter van der Sterren, van de ambachtelijke Zeeuwse Palingrokerij uit Tholen.

Lees Meer

Groene salade met honing geitenkaas crumbles

Menig gerecht krijgt een oppepper van een verse groene salade. Deze Groene salade met honing geitenkaas crumbles is een feest als bijgerecht. Probeer het!

Lees Meer

Aspergetelers vertellen (Twente en Noord-Holland)

Ik las dat Limburg in Nederland voor ongeveer 60% verantwoordelijk is voor het ‘witte goud’, dus waar zitten die andere 40% aspergetelers?

Lees Meer

De aspergeteler vertelt (Drenthe en Noordoostpolder)

Aspergetelers in elke provincie van ons land, van de Waddeneilanden tot Zeeland, in elke provincie is er een aspergeteler te vinden.

Lees Meer

3 redenen om altijd bladerdeeg en geitenkaas in huis te hebben

Knapperig bladerdeeg en zachte, maar pittige geitenkaas is een ultieme combinatie. Drie verrassende en eenvoudige recepten met bladerdeeg en geitenkaas.

Lees Meer

Kip-prei gratin met knoflook cheese crumbles

Ovenschotels en gratins zijn populair. Deze kip-prei gratin wordt (als je het probeert) bij jullie ook populair door de geheime ingrediënten.

Lees Meer

Biet-venkel salade met bacon cheese crumbles

Serveer de biet-venkel salade met bacon cheese crumbles als lichte salade voor de lunch, maar ook als voorgerecht of als bijgerecht bij een diner.

Lees Meer

Bladerdeeg groentehapjes met knoflook cheese crumbles

Snelle bladerdeeg groentehapjes. Ideaal voor onverwachte gasten. Een verse groentevulling en een topping van knoflook cheese crumbles (geitenkaas)

Lees Meer

Plaattaart met zoete aardappel, oranje paprika en geitenkaas

Sharing is hip. Deze bladerdeeg plaattaart met zoete aardappel leent zich prima om te sharen. Eén taart, twee toppings. Delen maar!

Lees Meer

Aspergesoepen; 8 keer anders en afval als basis

De Hollandse asperge is er weer. Wil jij er graag een soep mee maken dan kun je hier je keus maken. 8 verschillende aspergesoepen met Hollandse asperges.

Lees Meer

Geiten camembert en aardappeltjes uit de oven met groene asperges

Even een dagje geen vlees, dat zouden we vaker moeten doen. Geiten camembert met gekruide aardappeltjes uit de oven met asperges is een mooi alternatief.

Lees Meer