Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappel met appel uit de oven

Dit gerecht past prima als aan het einde van de maand je geld een beetje op is. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze aardappel / appel schotel in de oven en je hoeft er nog weinig voor te doen ook. De oven doet het meeste werk.

Barbecuesaus met verse kersen

Doe eens gek met een pondje kersen van de markt. Maak er deze prachtige, en vooral lekkere marinade van en je buren komen straks kijken wat jij aan het grillen bent. Wat dacht je van spareribs in een kersenmarinade? Een varkensfiletlapje of een flinke karbonade krijgt ook zeker een boost als je deze lekker een nachtje in deze marinade legt.

Gepofte aardappelen met bacon en zure room

Er wordt zoveel geschreven over de barbecue, en een absolute trend (tenminste in de pers) is het barbecueën zonder vlees. Wat ons betreft onzin, maar we roepen ook zeker niet dat het alleen maar vlees moet zijn. Net als met veel trends slaan we soms een beetje door. Een lekkere aardappel op je barbecue kan natuurlijk helemaal geen kwaad, en als je dat doet, doe het dan goed.

Culinaire belevenissen in het Belgische Mechelen

Ongedwongen, Bourgondische en feestelijk, dat is wat de Belgische keuken uitstraalt. Wie aan België denkt heeft het direct over de Vlaamse frieten, de mosselen, het bier en de verrukkelijke chocolade. Erg lekker allemaal, maar maak je ontdekkingsreis eens af. Want er is zoveel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Mechelse koekoek en de paling in het groen? We nemen je graag mee op een culinaire…

Iedereen met een pan op schoot

Het is weer volop mosseltijd. Deze week vertoefde ik in het Belgische Vlaanderen. In Mechelen onder de St. Rombouttoren (hun patroonheilige) ligt de grote markt met daaraan grenzend enorm veel sfeervolle terrassen. En het is niet te geloven wat je daar ziet. Werkelijk de helft van het terras zit met een mosselpan op schoot. Met daarin onze eigen Zeeuwse mosselen. Natuurlijk heb ook ik daar even…

Venkel met blauwe kaas

1 venkelknolletje boter of margarine 1/4 dl droge witte wijn 50 gram gorgonzola 3/4 dl melk Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Snijd de knol in plakken van ca. 3/4 cm dik. Smelt 15 gram boter in een pan. Wentel de plakken venkel erdoor. Voeg de wijn toe en smoor de plakken venkel met het deksel op de pan in ca. 5 minuten beetgaar. Neem de plakken met een schuimspaan uit…

Vijf keer champignons in de zomer

Paddenstoeltjes, dat hoort toch in de herfst thuis? Ja, klopt, maar champignons worden wel het hele jaar door geteeld. Dankzij de donkere en koele grotten is dit ook mogelijk. Daarom hebben we een paar frisse en zomers gerechten met de champignon voor je geselecteerd.

Pastasalade met snoeptomaatjes en champignons

Ook in een zomerse pastasalade kun je prima champignons verwerken. Lekker om zo op de tuintafel te zetten met een glas wijn, of om bij de barbecue te serveren. Deze salade kun je ook prima gebruiken als onderdeel van een koud buffet.

Citroenolie

Olie is er in vele soorten. Ja, citroenolie kun je ook kant-en-klaar kopen. Maar wat let je om deze olie zelf te maken op basis van de olijfolie die jij lekker vindt. Het is niet alleen makkelijk, maar ook een sieraad in je keuken. Koop ergens mooie flessen en geef op een verjaardag eens huisgemaakte citroenolie cadeau.

Frisse flensjes met citroen

Citroenflensjes is een origineel nagerecht dat niet iedereen op tafel zet. Hiermee kun je dus echt voor de dag komen. Het vereist wel wat vakmanschap, maar het resultaat is geniaal, zeker als je ze aan tafel flambeert. Serveer met een bolletje ijs.

Citroenbavaroise, luchtig en fris

Bavaroise, door velen wordt het als moeilijk gezien. Zodra we eieren moeten gaan splitsen zijn we niet meer geïnteresseerd. Maar toch is de bavaroise een heerlijk luchtig dessert en zeker als je daar citroen bij gaat gebruiken. Proef de zomer zon op je bord.

Citroensorbetijs

Heb jij het ook zo warm? Dit sorbetijs helpt je aan de nodige verfrissing. Je kunt het zowel met als zonder ijsmachine maken. Probeer ook eens andere fruitsoorten.

Biefstuk in je sla; Lekker op z’n Thais

Telkens weer als we deze salade serveren zijn we onder de indruk van de rijke smaken en de kleurrijke samenstelling. Het is zeker niet de goedkoopste optie als je het over salade hebt, maar de vraag of het de smakelijkste optie is willen we graag met Ja beantwoorden.

Wat je misschien nog niet wist over sla

Sla is hot in de zomer. Iedereen eet liever een koude salade als een warme groente. Voordeel is dat salades vaak overal bij combineren. Een krieltje en een flinke steak erbij en je maaltijd is af. Die steak kan overigens ook in je sla. In dit artikel een aantal tips. De één ken je misschien al wel, de ander niet. Het lezen van dit artikel brengt je waarschijnlijk wel weer op ideeën. Toverzin? Durf…

Kabeljauwfilet met groenten en chilisaus

Een stukje vis kan zoveel spannender als het alleen even bakken en op een bordje leggen. Je hoeft hier helemaal niet zo gek voor te doen. Geen kasten vol ingrediënten, maar gewoon een paar boodschapjes en een beetje creativiteit. Dit gerechtje zal je zeker inspireren.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer