Recepten om zelf te maken



Frisse komkommer munt saus 0

Saus voor 8 porties

Lees Meer

Koude mierikswortelsaus 1

6 eetlepels mayonaise 1 eetlepel geraspte mierikswortel 1 fijngehakte augurk 1 bosje fijngehakte bieslook 2 theelepels mosterd wat citroensap 1 theelepel suiker peper, zout Alle ingrediënten goed door elkaar roeren en op smaak maken met peper en zout Lees Meer

Pastasaus met tonijn

Een heerlijke snelle saus voor over de pasta

Lees Meer

Peterseliesaus 0

35 gram boter 35 gram bloem 5 deciliter bouillon 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie zout en peper citroensap Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een Lees Meer

Salsa Verde 0

1 oud, dun sneetje witbrood, zonder korstjes melk 1 hardgekookte eidooier 4 ansjovis filets 1 teen knoflook 2-3 eetlepels gehakte peterselie 2 - 2 1/2 deciliter olijfolie Week het oude witbrood kort in melk en knijp het uit. Wrijf de Lees Meer

Pittige thaise saus 0

Saus voor een klein portie

Lees Meer

Satésaus 1

200 gram pindakaas 400 milliliter water 2 teentjes knoflook 4 theelepels bruine suiker 4 eetlepels sojasaus 3 eetlepels citroensap 2 eetlepels kokosmelk ongezoet (indien gewenst) 4 theelepels sambal Doe pindakaas en water in een pan en laat zachtjes warm worden Lees Meer

Bloemkoolsaus 2

Je kent het vast nog, van zoals oma het maakte. 50 gram boter 50 gram bloem 5 deciliter melk zout en peper nootmuskaat Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk een deel van de melk

Lees Meer

Groene peper saus 0

Gebraden of gegrild vlees of gebakken kipfilets 2 theelepels groene peperkorrels 1,25 deciliter kippenbouillon 1,25 deciliter room 2 theelepels cognac De peperkorrels afspoelen en laten uitlekken. Het vlees braden, uit de pan nemen, met folie afdekken en warm houden. De Lees Meer

Sauce tartare 0

1 hardgekookte eidooier 1 (rauwe) eidooier peper en zout 2 theelepels citroensap 1 theelepel mosterd 1/4 liter zonnebloem of maïsolie 1 theelepel gehakte dragon 2 eetlepels kappertjes Wrijf de hardgekookte eidooier fijn, voeg de rauwe eidooier toe, meng hier zout, Lees Meer

Custardsaus 0

Zoete saus

Lees Meer

Mosterdsaus 0

Warm serveren met gebraden of gegrild varkens-, lams- of kalfsvlees. Ook erg lekker over tuinboontjes

Lees Meer

Kruidensaus

Wat een heerlijke saus! Je kunt deze saus bij zoveel lekkers serveren. Of je het nu hebt over vis, aardappelen of vlees, de verse kruiden zijn geschikt voor al dit lekkers. Zorg maar gerust dat je een beetje extra maakt!

Lees Meer

Bieslooksaus 0

1 liter yoghurt 2 sjalotjes 1 augurk flinke bos bieslooksprieten 2-4 teentjes knoflook 2 el augurkennat Leg een stuk keukenrol of een theedoek in een grote zeef en giet daar de yoghurt in. Zet deze op een schaal en laat Lees Meer

Sauce mousseline 0

2 eetlepels water of witte wijn 2 eierdooiers peper en zout 150 gram zachte boter 3 eetlepels crème fraîche Doe het water of de witte wijn met de eierdooiers en peper en zout in een kleine steelpan en plaats de Lees Meer

Verse champignonsaus 0

Lekker bij Rund- of Varkensvlees

Lees Meer

Cocktailsaus 0

2 deciliter mayonaise 80 milliliter room 2 theelepels worcestersaus 1/4 kop tomatenpuree tabasco zout en peper De mayonaise, room en sauzen in een kleine kom mengen. Met zout, peper en tabasco op smaak brengen. Lekker met gekookte, koude garnalen of Lees Meer