Recepten om zelf te maken



Kaastruffels 0

3 plakken oud roggebrood, verkruimeld 100 gram geraspte oude kaas 100 gram boter een paar druppels worcestersaus peper Roer de boter romig en meng kaas, worcestersaus en peper erdoor. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast om op te Lees Meer

Kaasdomino’s 1

Nostalgie op de borreltafel. Ouderwetse gezelligheid die altijd kan. Of het nu bij een biertje of een wijntje is, iedereen geniet hier van mee.

Lees Meer

Appelschijven met boerenjongens 0

Appel is niet alleen appeltaart en appelmoes. Warm uit de oven of de grillpan zijn appels een echte smaaksensatie. Dit kun je prima als nagerechtje serveren en natuurlijk hoort daar kaneel en ijs bij. Doe gek, serveer met een flinke

Lees Meer

Appels met aardbeienjam in folie 0

4 appels 2 eetlepels aardbeienjam 4 eetlepels boter 4 velletjes aluminiumfolie Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en geef de appels aan de buitenkant sneetjes van een halve centimeter diep. Vul de holtes van de appels met jam en Lees Meer

Appelflensjes 0

75 gram bloem zout 1 ei 2,5 dl melk boter 2 zure appels suiker kaneel Doe de bloem met het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en breek hierin het ei, doe er een scheutje melk Lees Meer

Appel charlotte 0

75 gram boter 225 gram kruimels van wittebrood 50 gram basterdsuiker 700 gram appels 1 citroen 2 eetlepels water 50 gram suiker 1 deciliter slagroom chocolade vlokken Verhit de boter in een pan en bak hierin de broodkruimels krokant en Lees Meer

Aardbeiensmoothie 0

250 gram aardbeien 200 ml Optimel Limoen 8 bollen vanille roomijs Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien, de Optimel limoen en 4 bollen ijs in de blender en meng alles fijn. Schep in ieder glas een Lees Meer

Chocolade aardbeien 0

12 aardbeien ½ reep pure chocolade eventueel wat water Borstel de aardbeien schoon en laat de kroontjes eraan zitten. Smelt de chocolade in de magnetron. Blijft de chocolade te dik, voeg dan een klein beetje water toe. Dompel de aardbeien Lees Meer

Stracciatellaijs met ananascompote 0

1/2 ananas, in blokjes of bolletjes 1 deciliter ananassap (persen van de rest van uw ananas) 3 eetlepels suiker 8 bolletjes stracciatella ijs 2 eetlepels munt blaadjes Breng het ananassap met de suiker op een laag vuur aan de kook Lees Meer

Aardbeienvla 0

600 gram aardbeien 0,5 liter water 3 eetlepels aardappelmeel suiker naar smaak 1 deciliter slagroom 1 eetlepel vanillesuiker Maak de aardbeien schoon. Leg een paar aardbeien weg voor de garnering. Doe de rest van de aardbeien in een hoge pan. Lees Meer

Aardbeien met honingroom 0

500 gram aardbeien 1 deciliter slagroom 1 eetlepel witte basterdsuiker 4 theelepels vloeibare honing enkele druppels citroensap Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze op een vergiet goed uitlekken. Klop de slagroom met de suiker dik, maar nog Lees Meer

Aardbeien in filodeeg met zure room 0

2 bakjes aardbeien 2 blaadjes filodeeg 4 eetlepels suiker 3 eetlepels balsamico-azijn 6 eetlepels zure room gehakte munt 1 eigeel Was de aardbeien en snij ze in vier, meng ze met de suiker en de munt. Pak ze in in Lees Meer

Wortelsoep met room 0

1 ui 250g worteltjes 1 aardappel 4dl kippenbouillon (blokje) 1 laurierblad 8 plakjes ontbijtspek peper, zout 4 eetlepel fijngeknipte bieslook 1 bekertje zure room Maak de ui schoon en snipper hem. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Maak Lees Meer

Soep van witte kool 1

1 witte kool 300 gram gehakt 2 uien 2 teentjes knoflook 1 theelepel sambal 1 eetlepel gehakte koriander 1 theelepel worcestersaus zout en peper 2 eetlepels olie Maak de kool schoon en snijdt deze in hele smalle reepjes. Pel de Lees Meer

Witlofsoep met gorgonzola 0

750 gram witlof 1 sjalotje of kleine ui 3 eetlepels boter 1 afgestreken eetlepel bloem 3/4 liter kippenbouillon 125 ml slagroom 75 gram gorgonzola 2 eetlepels gesnipperde peterselie Was de witlof en snij deze in ringen. Pen en snipper het Lees Meer

Tomaten-Courgette soep met basilicum 2

500 gram tomaten 2 courgettes 2 sjalotten wat verse basilicum blaadjes 1 teentje knoflook 1 deciliter slagroom 1 kippenbouillon tablet 4 eetlepels olijfolie peper en zout Schil de courgettes en snijdt ze in blokjes. Snipper de sjalotten en de knoflook. Lees Meer

Spinaziesoep met gedr. tomaatjes en geitenkaas 0

1 sjalotje 600 gram spinazie 35 gram boter 35 gram bloem 125 ml room 5 dl halfvolle melk 1 groentebouillon tablet peper, zout, nootmuskaat 3 gedroogde tomaten op olie (goed uitgelekt) 75 gram geraspte Hollandse geitenkaas Pel en snipper het Lees Meer

Spinaziesoep met crème fraîche 0

1 ui 1 teen knoflook 1 eetlepel boter 3/4 pak diepvriesspinazie, deelblokjes 3/4 liter kippenbouillon (of groentenbouillon) zout, versgemalen peper 4 eetlepels crème fraîche Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit Lees Meer

Spruitjes soep 0

500 gram schoongemaakte spruiten 200 gram kipfilet (vleeswaren) in 2 plakken van 100 gram 1 gesnipperde ui 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 bosje provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn en peterselie) 12 lange bieslooksprieten 1 stuk groen van een prei 8 deciliter Lees Meer