Recepten om zelf te maken



Bruine bonensoep 0

500 gram bruine bonen 1 knolselderij 2 laurierbladeren 2 kruidnagels 1 spaanse peper 250 gram kruimige aardappelen 1 grote ui 3 liter water 40 gram boter zout en peper worcestershire saus Was de bonen onder koud water en laat ze Lees Meer

Broccoli aardappelsoep 0

2 flinke uien 2 teentjes knoflook uit de knijper 1-2 theelepels ketoembar 1-2 theelepels djinten 750 gram broccoli in kleine roosjes 500 gram aardappels in kleine blokjes 1 liter (biologisch) groentesap (zout en) peper naar smaak 2 dl. kookroom Pel Lees Meer

Heldere bouillon met ei en taugé 0

1 ei 1 tomaat 1 eetlepel fijngesneden selderij handje taugé ¼ liter kippenbouillon 1 eetlepel Japanse sojasaus 1/2 theelepel sesamolie tabasco 1 eetlepel gedroogde gefruite uitjes Kook het ei hard en snij deze in de lengte doormidden. Ontvel de tomaat Lees Meer

Bouillon met champignons en bosuitjes 1

3/4 liter kippenbouillon of vleesbouillon 250 gram kastanjechampignons 3 lenteuitjes 1 ei (losgeklopt) 1 theelepel ketjap manis 1 eetlepel sherry peper, zout 1 eetlepel fijngehakte peterselie Maak de lente-uitjes schoon en snij de in smalle ringetjes. Maak de champignons schoon Lees Meer

Borsjtsj 0

Zullen we het plat zeggen? Borsjtsj is bietensoep. Ervaar het zelf maar aan de hand van de receptuur.

Lees Meer

Bleekselderijsoep met kastanjechampignons 0

1 stronk bleekselderij 250 gram kastanjechampignons 1 teentje knoflook 2 eetlepels boter 1 liter bouillon 125 ml. crème fraîche zout en vers gemalen peper Was de bleekselderij. Snij daarna 1/3 van de stronk in hele smalle reepjes en de rest Lees Meer

Bietensoep 0

500 gram gekookte bieten 2 uien zout en peper citroensap 4 deciliter bouillon 1 bekertje zure room gehakte peterselie Snij de bieten in kleine stukjes en leg een klein gedeelte van de bieten apart. Maak de uien schoon en snipper Lees Meer

Boeren groentensoep op Belgische wijze 0

2 uien 2 stengels prei 6 wortelen het binnenste van een witte kool 1 kleine knolselderij 8 radijsjes 4 aardappelen 2 liter groentebouillon 1 tuinkruidenbuiltje 1 theelepel suiker 2 eetlepels fijngesneden peterselie Maak alle groente schoon en snij ze in Lees Meer

Bananensoep met kokos 0

4 bananen 400 ml kokosmelk 200 ml melk, bij voorkeur magere 400 ml kippenbouillon 2 rode en groene pepers 1 ui 1 bosje koriander 20 gedroogde banaanschijfjes sap van 1 limoen 2 teentjes knoflook 2 theelepels olijfolie zout Pel bananen, Lees Meer

Avocade crèmesoep 0

Voorgerecht voor 4 personen

Lees Meer

Asperge-preisoep 0

Voorgerecht voor 4 personen, Bereidingstijd ca. 25 minuten

Lees Meer

Amandelsoep 0

10 gram boter en 25 gram boter 45 gram amandelen 1/2 liter kippenbouillon 30 gram bloem 100 ml. slagroom zout, peper 2 eetlepels amandelschaafsel 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie keukenmachine of staafmixer Smelt 10 gram boter in een pan en Lees Meer

Aardappelsoep met kaas 0

600 gram kruimige aardappelen 0,75 liter halfvolle melk 2 kruidenbouillontabletten 150 gram geraspte belegen Goudse kaas 1/2 dl (koffie)room of slagroom 2 theelepels mosterd 2 eetlepels fijngehakte bieslook Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes Lees Meer

Aardappel-preisoep met kaas 0

500 gram kruimig kokende aardappelen 1 kleine ui 1 teentje knoflook 1 flinke prei 1 eetlepel olie 1 liter kippenbouillon 100 geraspte belegen kaas 2 eetlepels gehakte peterselie Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en Lees Meer

Pittige abrikozensaus

Voor circa 4 dl. saus (8 porties)

Lees Meer

Jachtsaus 0

150 g champignons, in stukken 2 flinke sjalotten, fijngesnipperd 2,5 dl runderbouillon 2 dl witte droge wijn 1 blikje tomatenpuree, 70 g 2 el bruine suiker verse peterselie en dragonblaadjes boter zwarte peper en zout Smelt een flinke klont boter Lees Meer

Bechamelsaus 1

35 gram boter 35 gram bloem 2 1/2 deciliter bouillon 2 1/2 deciliter melk zout en peper nootmuskaat Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa Lees Meer

Dillesaus

Maak eens deze verse dillesaus. Natuurlijk lekker bij een stukje vis. Of het nu zalm of kabeljauw is, je kunt deze saus bij veel zalm en witvis soorten serveren. Lekker vers, en ook bij vers gestoomde nieuwe aardappelen een echte

Lees Meer

Aardbeiensaus 0

Zoete saus van verse aardbeien

Lees Meer