Recepten om zelf te maken



Bloemkool met gehakt/kaas saus 0

1 grote bloemkool (in roosjes) 400 gram rundergehakt 2 eetlepels olie 1 teentje knoflook 1 kleine ui 1 prei 2 theelepels mosterd 125 ml crème fraiche peper,zout 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden 50 gram geraspte belegen kaas. Bloemkool schoonmaken en beetgaar Lees Meer

Zwitserse bleekselderijschotel 0

4 stengels bleekselderij 100 gram plakjes ham 1 ei 2 eetlepels melk nootmuskaat peper, zout citroensap 50 gram geraspte belegen kaas Was de bleekselderij en snij deze in stukjes van ± 2 cm. Kook de bleekselderij beetgaar in water met

Lees Meer

Bietenschoteltje 0

2 uien 400 gr gekookte bietjes Aardappelpuree van een halve kilo aardappelen 2 hard gekookte eieren 100 gr geraspte kaas 30 gr boter sap van 1 citroen zout en peper tijm kruidnagelpoeder Maak de uien schoon en snijd ze fijn.

Lees Meer


Biefstuk met romige champignon/paprikasaus 0

1 ui 1 rode paprika 1 bakje champignons 1 el citroensap 75 gr boter 1 tl paprikapoeder zout, peper 500 gr biefstuk 1/8 l slagroom 3 el wodka Snijd het vlees in reepjes. Pel de ui en snipper hem fijn.

Lees Meer

Biefstuk met rode grapefruit 0

Biefstuk en fruit, hier heb je een voorbeeld van een verrassende combinatie.

Lees Meer

Goed gevulde basilicum omelet 0

1 rode paprika 1 courgette 250 gram tomaten 2 teentjes knoflook 2 eetlepels pijnboompitjes 12 ontpitte zwarte olijven 8 eieren 6 eetlepels melk 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum 30 gram boter of margarine 4 eetlepels olijfolie zout en peper wat

Lees Meer

Aubergine met tomaat en mozzarella 0

750 gram aubergines zout, peper 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes `a 400 gram 2 theelepels suiker ½ eetlepel oregano 2 eetlepels gehakte basilicum 225 gram mozzarella (in dobbelsteentjes gesneden) 3 eetlepels geraspte (Parmezaanse) kaas vuurvaste ovenschaal

Lees Meer

Curry van aubergine met varkensvlees 0

2 aubergines 250 gram sperziebonen 2 Spaanse pepers 120 gram gesneden bamboescheuten 600 gram speklapjes (zonder zwoerd) 2 el olie 2 el rode curry pasta ½ liter water 2 el Thaise vissaus 1 el citroensap 1 tl bruine suiker 5

Lees Meer

Asperges met zalm in een zachte saus

Asperges en zalm, een tongstrelende combinatie waar je iedereen wakker voor kan maken.

Lees Meer


Asperges met ham in kruidensaus 2

1 kilo witte asperges wat peterselie wat bieslook wat basilicum 3 ons beenham 4 eieren 75 gram boter wat droge witte wijn Schil de asperges met een dunschiller van net onder het kopje naar beneden. Snijd ca. 2 centimeter van

Lees Meer

Asperges met biefstuk

Asperges, doe maar normaal, dan doe je gek genoeg! Als absolute aspergefan wil ik dit altijd maar weer even benadrukken. Er wordt veel over geschreven, maar er wordt meer over gepraat dan dat ze werkelijk gegeten worden. De bereiding is

Lees Meer

Asperges met beenham 0

2 kilo asperges mespunt suiker 2 theelepels citroensap 1 beenham van ca. 5 á 6 ons 3 eetlepels citroensap 2 eetlepels honing 1 eetlepel bruine suiker 1 teentje knoflook uit de knijper 1 theelepel mosterd Verhit de oven voor op

Lees Meer

Andijvie met spek uit de wok 0

400 gram katenspek in dikke plakken gesneden 4 eetl. olie 3 druppels tabasco 1 eetl. balsamico-azijn 1 mesp. gemberpoeder 500 gram andijvie gesneden 450 gram voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes 100 gram gemengde noten of cashewnoten of walnoten 100 gram taugé

Lees Meer

Amerikaanse biefstuk 0

4 biefstukjes tartaar 2 plakken ham van 50 gram zout en (versgemalen) peper 80 gram boter 4 eieren 8 ansjovisfilets 1 eetlepel kappertjes Snijd de plakken ham doormidden en snijd ze bij zodat ze iets groter zijn dan de biefstukjes.

Lees Meer

Aardappelsalade met abrikoos en komijnekaas 1

Deze fruitige aardappelsalade heeft niet alleen het fris zoete van de abrikozen, maar ook het smaakversterkende karakter van de koriander en de komijnekaas. Een ideale zomerse aardappelsalade voor bij de barbecue.

Lees Meer

Aardappelomelet met uien en pijnboompitten 0

750 gram aardappelen 1 dl olijfolie zout, peper 6 eieren 3 grote uien 2 teentjes knoflook 2 dl zure room 1/2 tl cayennepeper 2 el pijnboompitjes Snijd de aardappelen in plakjes, halveer de uien en snijd ze in smalle partjes.

Lees Meer

Aardappelomelet met tomaten 0

1 kilo aardappelen 100 gram spekblokjes 2 uien 8 tomaten 50 gram boter 6 eieren 6 eetlepels melk peper en zout paprikapoeder Schil de aardappelen en kook ze in een pan met een beetje water en een snufje zout bijna

Lees Meer

Aardappelen, gevuld met gorgonzola 0

2 grote aardappelen (ca. 400 gram) 25 gram gorgonzola 3 eetlepels melk peper, zout en nootmuskaat, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 25 gram gerapste kaas Boen de aardappelen schoon en pof ze in 6 minuten in de magnetron op vol vermogen

Lees Meer