Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Weer een reden om je eigen verse fruitsalade te maken

Veel mensen zien fruitsalades als gezonde tussendoortjes. Dan volgt hier ontnuchterend nieuws: uit een Duitse test is gebleken dat sommige fruitsalades nauwelijks vitaminen bevatten. Wanneer men met tijdgebrek zit, pakt men al snel naar de verse fruitsalades of gesneden groenten die inmiddels in bijna elke supermarkt te vinden zijn. De vruchten worden kant en klaar aangeboden, maar 'Fit for…

Aardbeiensalade

Fris zomers voorgerechtje met aardbeien. De blaadjes sla zorgen ervoor dat de kleur van de aardbeien nog roder lijkt. 1/2 kropje sla 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel suiker 2 theelepels citroensap (versgemalen) witte peper 250 à 300 gram aardbeien Was de sla, zoek er de mooie blaadjes uit en leg die in 4 glazen schaaltjes of op kleine bordjes. Was de aardbeien, verwijder de…

Verse, zoete aardbeitjes met mascarpone

Vers fruit als dessert. Wij vinden het altijd weer een feest. Het ziet er verleidelijk uit, is vol van smaak en nog gezond ook. Hier het mooie van vers fruit en zuivel. Ja, er hoort een beetje suiker bij.

Botersla met meloen en parmaham. Dat is zomer!

Meloen met ham is naast de garnalencocktail misschien wel het bekendste en meest traditionele voorgerecht. Laten we deze combinatie eens combineren met onze eigen Hollandse botersla en je hebt een nieuw en lekker voor- of bijgerecht. Proef de Hollandse zomer in deze salade.

3 maal genieten van verrukkelijke verse aardbeien

Wat is het toch heerlijk om door de betuwe te rijden en dan overal langs de weg de drukbezochte fruitstalletjes te zien. Grote borden (kunnen supermarkten nog iets van leren) met aardbeien lokken de passant naar de stalletjes. Wel jammer dat ik daar ook al volop kersen en pruimen tegenkom en dat de verkoper me ook nog verteld dat die Hollands zijn. Is dan ook die wereld al commercieel geworden?

Aardbei-Sinaasappel cheesecake

Bij de koffie of als dessert. Deze cheesecake smaakt naar de zomer. Verse aardbeien rechtstreeks uit de betuwe met de romige smaak van kaas en zuivel. Een kwartiertje werk en over 1 1/2 uur heerlijk genieten in een tuinstoel.

5 culinaire pastagerechten voor jouw inspiratie

Pasta staat vaak zo lekker snel op tafel. Daarnaast is het voor ons Hollanders een welkome afwisseling op het dagelijks menu. Wat ik zelf het mooie vindt aan pastagerechten is het verse imago. Je kunt het zo lekker combineren met diverse versproducten. Genieten maar.

Roergebakken kip met peultjes

Roerbakken kan snel en levert niet zoveel afwas op. Met dit gerecht ga je echt aan de gang met de wok en zet je in een handomdraai een super maaltijd op tafel.

Bami met kalkoen, paksoi en tauge

Bami uit de wok met gemarineerde blokjes kalkoen. Een inspirerend recept waar je zelf makkelijk heel veel variaties op kan bedenken. Bovendien zorgt de kalkoen ook nog eens voor wat minder calorieën waardoor het onder de categorie slank mag vallen. Eet smakelijk.

Nitriet, wat is het precies

Het lichaam kan nitraat (in water en groenten) om zetten in nitriet. Nitriet is sneller schadelijk en kan omgezet worden in kankerverwekkende nitrosaminen.

Do’s en don’ts van barbecueen

Barbecueën is een echt zomerfeest. Nu het ook binnen kan zal het 's winters misschien ook een optie zijn. Maar bij elke barbecue blijven deze tips handig. Van vlees bewaren tot vlees bereiden, houd het volgende in de gaten....

Voortreffelijke tartaar van haring

Smullen wordt het zeker als je dit Oud Hollandse voorgerecht serveert. Vers, puur en op z'n lekkerst met Hollandse Nieuwe. Natuurlijk kun je dit het hele jaar serveren, maar koop wel perfecte haring. Zoek een echte visspecialist op!

Zeeuws vistrio van de grill

Vis is erg gezond, en natuurlijk ook lekker slank. Maar toch heeft niet iedereen graag vis op de barbecue. Heb je visliefhebbers? Maak dan deze prachtige pakketjes. Doordat ze in aluminiumfolie gebakken worden hou je de vis mooi gescheiden van het vlees.

Rosbief met knoflook en rozemarijn uit de oven

Een heerlijk stuk vlees is vaak het hoofdbestanddeel van je maaltijd. Als je dit gerecht maakt is de rosbief dominant aanwezig. Een salade en wat kriel erbij maakt het geheel af. Bovendien is rosbief lekker mager vlees, dus voor je dieet hoef je het niet te laten. Eet smakelijk!

Hmmmm! Bananenmuffins

Er is nu volop zomerfruit, maar de banaantjes zijn er ook nog hè! Die zijn er gewoon het hele jaar door. Geniet dan ook deze zomer van deze heerlijke, fruitige bananenmuffins.

Gesmoorde venkel met parmezaan

Een prachtig bijgerechtje voor dit seizoen. Venkel is zeker weer eens wat anders op je boodschappenlijstje en samen met een stukje verse vis en krieltjes maak je hier een makkelijke maar culinaire maaltijd van.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More