Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Voortreffelijke tartaar van haring

Smullen wordt het zeker als je dit Oud Hollandse voorgerecht serveert. Vers, puur en op z'n lekkerst met Hollandse Nieuwe. Natuurlijk kun je dit het hele jaar serveren, maar koop wel perfecte haring. Zoek een echte visspecialist op!

Zeeuws vistrio van de grill

Vis is erg gezond, en natuurlijk ook lekker slank. Maar toch heeft niet iedereen graag vis op de barbecue. Heb je visliefhebbers? Maak dan deze prachtige pakketjes. Doordat ze in aluminiumfolie gebakken worden hou je de vis mooi gescheiden van het vlees.

Rosbief met knoflook en rozemarijn uit de oven

Een heerlijk stuk vlees is vaak het hoofdbestanddeel van je maaltijd. Als je dit gerecht maakt is de rosbief dominant aanwezig. Een salade en wat kriel erbij maakt het geheel af. Bovendien is rosbief lekker mager vlees, dus voor je dieet hoef je het niet te laten. Eet smakelijk!

Hmmmm! Bananenmuffins

Er is nu volop zomerfruit, maar de banaantjes zijn er ook nog hè! Die zijn er gewoon het hele jaar door. Geniet dan ook deze zomer van deze heerlijke, fruitige bananenmuffins.

Gesmoorde venkel met parmezaan

Een prachtig bijgerechtje voor dit seizoen. Venkel is zeker weer eens wat anders op je boodschappenlijstje en samen met een stukje verse vis en krieltjes maak je hier een makkelijke maar culinaire maaltijd van.

Aardappelsoep met prei en haring

Nu de Hollandse Nieuwe er weer bijna zijn willen we jullie dit recept niet onthouden. Bij haring denken we namelijk vaak aan een broodje, maar ook in deze soep laat de Hollandse Nieuwe zich prima smaken.

Primeuraardappelen

Primeuraardappelen of nieuwe aardappelen worden geoogst voor ze volledig rijp zijn. Je herkent ze aan de schil: deze komt los als je over de knol wrijft. Ze bewaren hooguit een week zonder smaakverlies. Nieuwe aardappelen zijn een echt seizoensproduct: je kan ze vinden van begin juni tot half augustus.

Nasi goreng met kipsaté

Gewoon lekker en vertrouwd, de nasi met kipsaté. Natuurlijk kunnen liefhebbers ook kiezen voor varkensvlees, maar kies in ieder geval voor kwaliteit. Wanneer ik elders wel eens nasi met saté eet kauw ik vaak op taai en droog vlees. Zorg voor kwaliteit en lekker mals vlees in een mooie milde saus. Helemaal vers, en vooral voor herhaling vatbaar.

Botersaus

Botersaus, dat kreeg ik altijd al van mijn oma. Een heerlijke klassieker die je ook vandaag nog prima kunt serveren bij bijvoorbeeld asperges.

Tjap Tjoy

Een lekker gerechtje voor warme dagen. Fris, oosters, snel en lekker. De jonge groenten maken het gezond en verrassend. 300 gram rijst naar keuze (neem pandan of basmati voor meer smaak) 3 eetlepels olie 1 teen knoflook, gesnipperd 3 eetlepels oestersaus 2 eetlepels sojasaus 500 gram kipfilet, in stukjes 2 theelepel gemberpoeder 1 gele paprika, in reepjes 250 gram peultjes…

Aspergeteelt

De teelt van de asperge is een ware happening. Niet voor niets is de asperge een prijzige groente. Het teeltverhaal van de asperge laat je dat zien. Van duur aspergezaad tot braakliggende gronden en handmatig oogsten. Je leest het in deze special.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer