Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse tuinbonen met serranoham

Tuinbonen kun je op diverse manieren op tafel zetten. Dit is een heerlijk bijgerecht dat je eigenlijk bij elk hoofdgerecht kunt serveren. Even doppen, lekker de keuken in en daarna smullen.

Bospeen uit de wok

Worteltjes kun je op diverse manieren serveren. Deze methode in de wok met deze prachtige combinatie van smaken zal menigeen verleiden een extra worteltje op te scheppen.

Sparerib party met 3 verrukkelijke marinades

Als iets lekker Bourgondisch is dan zijn het wel spareribs. Of je ze nou in de oven of op de barbecue bereidt, het is altijd een succes. Lekker met de handjes kluiven. Een schaaltje water op tafel om de handen te wassen en een keur aan bijgerechtjes als aardappelsalades, rauwkosten en sauzen maken dit prachtige stuk vlees tot een ware belevenis.

Weer een reden om je eigen verse fruitsalade te maken

Veel mensen zien fruitsalades als gezonde tussendoortjes. Dan volgt hier ontnuchterend nieuws: uit een Duitse test is gebleken dat sommige fruitsalades nauwelijks vitaminen bevatten. Wanneer men met tijdgebrek zit, pakt men al snel naar de verse fruitsalades of gesneden groenten die inmiddels in bijna elke supermarkt te vinden zijn. De vruchten worden kant en klaar aangeboden, maar 'Fit for…

Aardbeiensalade

Fris zomers voorgerechtje met aardbeien. De blaadjes sla zorgen ervoor dat de kleur van de aardbeien nog roder lijkt. 1/2 kropje sla 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel suiker 2 theelepels citroensap (versgemalen) witte peper 250 à 300 gram aardbeien Was de sla, zoek er de mooie blaadjes uit en leg die in 4 glazen schaaltjes of op kleine bordjes. Was de aardbeien, verwijder de…

Verse, zoete aardbeitjes met mascarpone

Vers fruit als dessert. Wij vinden het altijd weer een feest. Het ziet er verleidelijk uit, is vol van smaak en nog gezond ook. Hier het mooie van vers fruit en zuivel. Ja, er hoort een beetje suiker bij.

Botersla met meloen en parmaham. Dat is zomer!

Meloen met ham is naast de garnalencocktail misschien wel het bekendste en meest traditionele voorgerecht. Laten we deze combinatie eens combineren met onze eigen Hollandse botersla en je hebt een nieuw en lekker voor- of bijgerecht. Proef de Hollandse zomer in deze salade.

3 maal genieten van verrukkelijke verse aardbeien

Wat is het toch heerlijk om door de betuwe te rijden en dan overal langs de weg de drukbezochte fruitstalletjes te zien. Grote borden (kunnen supermarkten nog iets van leren) met aardbeien lokken de passant naar de stalletjes. Wel jammer dat ik daar ook al volop kersen en pruimen tegenkom en dat de verkoper me ook nog verteld dat die Hollands zijn. Is dan ook die wereld al commercieel geworden?

Aardbei-Sinaasappel cheesecake

Bij de koffie of als dessert. Deze cheesecake smaakt naar de zomer. Verse aardbeien rechtstreeks uit de betuwe met de romige smaak van kaas en zuivel. Een kwartiertje werk en over 1 1/2 uur heerlijk genieten in een tuinstoel.

5 culinaire pastagerechten voor jouw inspiratie

Pasta staat vaak zo lekker snel op tafel. Daarnaast is het voor ons Hollanders een welkome afwisseling op het dagelijks menu. Wat ik zelf het mooie vindt aan pastagerechten is het verse imago. Je kunt het zo lekker combineren met diverse versproducten. Genieten maar.

Roergebakken kip met peultjes

Roerbakken kan snel en levert niet zoveel afwas op. Met dit gerecht ga je echt aan de gang met de wok en zet je in een handomdraai een super maaltijd op tafel.

Bami met kalkoen, paksoi en tauge

Bami uit de wok met gemarineerde blokjes kalkoen. Een inspirerend recept waar je zelf makkelijk heel veel variaties op kan bedenken. Bovendien zorgt de kalkoen ook nog eens voor wat minder calorieën waardoor het onder de categorie slank mag vallen. Eet smakelijk.