Recepten om zelf te maken



Aardappelsalade met gerookte paling 0

Let op, recept voor 2 personen

Lees Meer

Aardappelsalade 1 0

4 grote aardappelen 1 el zure room of crème fraîche 1 el mayonaise 1 el fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel) zout en peper 1/4 ui, gesnipperd 4 mooie slabladeren 8 zwarte olijven Boen de aardappelen schoon en kook ze in Lees Meer

Aardappelsalade met tomaten 0

400 gram aardappelen 2 blikjes cornedbeef 4 trostomaten 4 grote zure augurken 1,5 deciliter zure room 2 eetlepels citroensap 1 theelepel mosterd zout en peper wat slablaadjes 2 eieren Schil de aardappel en kook ze in een beetje water met Lees Meer

Aardappelsalade met ham 0

1,5 kg aardappelen zout en peper 4 eieren 1/2 dunne komkommer ongeschild in reepjes 4 geroosterde paprika`s (pot) in reepjes 3 tomaten, zaadjes verwijderd, in partjes 300 achterham in repen 2 kleine rode uien in ringen Voor de dressing: 6 Lees Meer

Opperdoezers uit de oven 0

Let op, bijgerecht voor 2 personen

Lees Meer

Welke aardappel, waarvoor? 6

Een klein overzicht:

Lees Meer

Casselerrib met appel en ui 0

Hoofdgerecht voor 4 personen

Lees Meer

Broccolischotel met brie en noten 0

400 gram broccoli 100 gram walnoten 400 gram pasta zout en versgemalen peper 1 eetlepel olijfolie 300 gram brie 1 eetlepel tijm Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en de stronkjes in plakjes. Halveer de Lees Meer

Stamppot van broccoli met pesto en tomaat 0

750 gram kruimige aardappelen 500 gram broccoli 4 tomaten 100 gram rauwe ham 100 gram gekookte ham 3 eetlepels rode pesto 1 deciliter melk Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een pan met een flinke Lees Meer

Tomaten-cognacsaus 0

5 flinke eetlepels mayonaise 100 ml. crème fraîche 4 eetlepels tomatenketchup 1 borrelglaasje cognac snufje witte peper 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel fructose (suikervervanger) 2 takjes peterselie, fijngeknipt Meng in een ruime kom de mayonaise, de crème fraîche en de Lees Meer

Zalmsalade met sperziebonen 0

400 gram rode- of pink zalm (uit blik) 250 gram sperziebonen, gekookt, in stukjes 3 eieren, hardgekookt, in stukjes 2 vleestomaten, ontveld, in blokjes 1 takje verse basilicum, gescheurd zout en vers gemalen peper naar smaak 2 theelepels gedroogde Italiaanse Lees Meer

Dessertrijst met abrikozen 0

40 gram dessertrijst 75 gram fijne tafelsuiker 1 vanillestokje 3 dl volle melk 10 gram boter 1 dl slagroom 1 theelepel citroenschil sap van een halve citroen 125 gram gedroogde abrikozen Kook de rijst ca. 5 minuten in water en Lees Meer

Tagliatelle met pesto en tomaat 0

500 gram tagliatelle zout en peper 2 eetlepels pijnboompitten 60 gram verse basilicumblaadjes 1-2 teentjes knoflook, geperst 3-5 eetlepels olie 60 gram vers geraspte Parmezaanse kaas 125 gram cherrytomaatjes, gehalveerd Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water Lees Meer

Gevulde ribkarbonades 0

4 varkensribkarbonades met bot 2 kleine sjalotten 1 teen knoflook 2 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels fijngeknipt bieslook 150 gram verse roomkaas (naturel) zout en peper bloem 40 gram boter 2 eetlepels olijfolie Snijd het vlees met een scherp, puntig Lees Meer

Tomatenchutney 0

3 kilo rijpe tomaten, ontveld, in stukken gesneden 500 gram uien of sjalotten, grof gesnipperd 25 gram zout 1-1,5 eetlepel paprikapoeder 1,5 theelepel sambal oelek 3 deciliter kruidenazijn (5-6%) 400 gram bruine basterdsuiker 2 laurierbladeren Breng in een pan de Lees Meer