Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koele drank van vers bosfruit

Zomers zachtfruit is er nu voldoende. Loop eens binnen bij je groentenspecialist en neem wat van dat verse zacht fruit mee. We gaan het combineren in één glas. Doe je ogen maar dicht en geniet.

Yoghurtdressing met kerrie en gember

Je salades worden frisser en lekker anders met deze dressing op basis van yoghurt. Daarnaast zorgt de kerrie en de gember voor heel veel smaak en ook de whisky mag zeker niet ontbreken voor het lekkerste aroma.

Rundvleeswraps met zomerse salsa

Wraps zijn van deze tijd. Lekker met allerlei vullingen. Kies hierbij vooral voor vers en durf te kruiden. Maar, ook een beetje fruit in een frisse salsa zal je wrap een heel persoonlijk en tropisch tintje meegeven. Lekker voor een zomerse dag.

Honing mosterd dressing

De honingmosterd dressing is waarschijnlijk de populairste dressing in deze tijd. We hebben er geen onderzoek naar gedaan maar met deze paar luttele ingrediënten kun je zelf proberen of het ook je persoonlijke favoriet wordt.

Zomerse karnemelkpudding met aardbeien

Een liter karnemelk in de koelkast nodigt je eigenlijk alleen maar uit om een flink glas van te drinken op een mooie zomerdag. Juist omdat karnemelk zo lekker fris en dorstlessend is. We kunnen er allerlei gezonde eigenschappen bij bedenken maar misschien moet je die tijd gewoon steken in het experimenteren met dit mooie zuivelproduct. Hier alvast een tipje.

Slagroompudding met Hollandse kersen

De weekendverwenner van deze week. Velen hebben de slagroom uitgebannen als dikmaker, maar tegen een moorkop zeggen ze geen nee. Vandaag doen we het beter want de Hollandse kersen maken meer goed als het soezendeeg van een moorkop. 1/2 liter melk 1/4 liter slagroom 3 eieren 125 gr suiker 8 blaadjes gelatine 1 zakje vanillesuiker of 1/2 vanillestokje Voor de kersen+saus…

Koude avocadosoep

Avocado, vooral gebruikt voor het maken van de wereldberoemde guacamole is ook een prima ingrediënt voor een frisse zomersoep. Laat de smaak van de avocado spreken op je bord.

Griesmeelballetjes met verse kersen

Het is weer volop kersentijd. Langs de weg zie je in nostalgische stalletjes dat de kersen weer volop aangeboden worden. Soms schreeuwerige borden langs de weg, ze zijn in ieder geval op diverse plekken in ons land duidelijk aanwezig. "Hier kersen eten" staat er dan. Wat ons betreft gaan we thuis kersen eten want in dit eenvoudige recept zijn de verse kersen rijkelijk vertegenwoordigd.

Verse tuinbonen met serranoham

Tuinbonen kun je op diverse manieren op tafel zetten. Dit is een heerlijk bijgerecht dat je eigenlijk bij elk hoofdgerecht kunt serveren. Even doppen, lekker de keuken in en daarna smullen.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer