Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Komkommer in kerriesaus

Zet de komkommer eens als warm bijgerecht op tafel. Komkommer in kerriesaus bijvoorbeeld. Lekker met gekookte aardappelen en een balletje gehakt.

Aardappelspiesjes

Deze aardappelspiesjes maak je met Hollands eigen verse kasgroenten. Paprika en cherry- of snoeptomaatjes voor nog meer smaak. Serveer met een tomatensaus.

Stamppotje van koolraap met andijvie, spek en champignons

Lekker stampen is helemaal Hollands. Als je dan eens goed naar dit gerecht kijkt zie je nog meer Hollands. In ieder geval een goede reden om weer eens op de fiets te stappen en een mooie koolraap bij de groenteman te gaan halen. Als je je sjaal daarbij vergeet haal je dat met de vitamientjes uit dit gerecht wel weer in.

Portobello’s, met een verrassende maar eenvoudige vulling

Portobello's, met een verrassende maar eenvoudige vulling Portobello's, ze zijn populair om hun immens grote hoed. Een feest als voorgerecht en heel simpel te maken. Je kunt deze hoed prachtig vullen met wat verse ingrediënten, even in de oven en klaar. Het is een stevige paddenstoel en in de hoed past best veel kwijt. Één portobello is daarom meer dan genoeg per persoon.  Kijk in je voorraadkast…

Abrikozen, gevuld met geitenkaas

Vroeger kreeg je dadels met monchou, wij doen het nu wat moderner en zeker niet minder lekker. Het heerlijke fruit in combinatie met typische herfst/winter smaken is een feestje op tafel.

Prikkertjes met ananas en kaas

Het is zo simpel, maar ook wel erg lekker en het presenteert ook nog eens leuk. De kracht van dit gerechtje zit in de verse ananas (zoveel lekkerder als blik ananas) en een Goudse kaas met veel smaak. Onze voorkeur gaat uit naar belegen.

Garnalencocktail

Ouderwets zouden topkoks dat noemen. Dat maakte m'n oma altijd voor kerst. Ja, klopt, maar wij vinden er niets ouderwets aan. Een garnalencocktail is kleurrijk, lekker (mits met de juiste ingrediënten) en altijd weer een smaakvolle verrassing als voorgerechtje.

Texelse schapenkaas

Op Texel wordt al 500 jaar schapenkaas gemaakt. Deze half harde kaas laat zich moeilijk met andere kazen vergelijken. Ze oogt bleker en droger en de smaak is het beste te omschrijven als pittig, maar niet scherp. Wezenspyk maakt de schapenkaas volgens oud recept en voert ook nog steeds het keurmerk voor schapenkaas die al 400 jaar op het eiland gebruikt wordt. De schapenmelk wordt aangekocht van…

Appel Cranberry Compote

Met de verse cranberries van dit seizoen breng je kleur op tafel en smaak op je bord. Ook de appel kan natuurlijk prima in dit seizoen, dus hier heb je weer een prachtig bijgerechtje om in een paar verloren minuten te maken.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer