Recepten om zelf te maken



Dillesaus

Maak eens deze verse dillesaus. Natuurlijk lekker bij een stukje vis. Of het nu zalm of kabeljauw is, je kunt deze saus bij veel zalm en witvis soorten serveren. Lekker vers, en ook bij vers gestoomde nieuwe aardappelen een echte

Lees Meer

Aardbeiensaus 0

Zoete saus van verse aardbeien

Lees Meer

Sjalotten saus 1

300 gram sjalotjes 45 gram boter 20 gram bloem 2 deciliter water 2 eetlepels azijn 2 deciliter bouillon 2-3 eetlepels braadjus peper, zout Pel de sjalotjes en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter, doe de bloem erbij en Lees Meer

Kaassaus

Wij Hollandsers, kaaseters eerste klas, kunnen wij ook een kaassaus maken? Ja toch? dat kan iedereen! En de kaassaus is natuurlijk geschikt om te serveren bij vlees, stevige vissoorten en aardappelen of groenten.

Lees Meer

Italiaanse saus 0

Halve liter saus

Lees Meer

Vlierbessensaus 0

Deze saus kan zowel warm als koud gegeten worden.

Lees Meer

Komkommer sausje 0

Saus voor een klein portie

Lees Meer

Hollandaise saus 0

2 eetlepels water of witte wijn 2 eierdooiers peper en zout 150 gram zachte boter Doe het water of de witte wijn met de eierdooiers en peper en zout in een kleine steelpan en plaats de pan in een warmwaterbad Lees Meer

Gemengde kaassaus

Ook geschikt om ovenschotels mee te gratineren

Lees Meer

Citroensaus 0

85 gram boter 35 gram bloem 3 deciliter bouillon 1 deciliter citroensap 1 deciliter slagroom, crème fraîche of zure room zout en peper suiker enkele druppels worcestersaus Smelt 35 gram boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk Lees Meer

Kerriesaus 0

Lekker bij bloemkool, prei of courgette

Lees Meer

Pastasaus met gehakt en spekjes 0

Italiaanse pastasaus die je bij elke pasta kunt serveren. Bereidingstijd ca. 40 minuten

Lees Meer

Hollandse saus 0

1/2 deciliter witte wijnazijn 5 peperkorrels 1/2 ui, gesnipperd 1 laurierblad 1 takje peterselie 4 eierdooiers 200 gram boter, op kamertemperatuur zout en peper citroensap Breng een halve deciliter water met azijn, peperkorrels, ui, laurierblad en peterselie aan de kook Lees Meer

Avocadosaus met dille 0

1 rijpe avocado, gepeld, pit verwijderd 4 eetlepels magere yoghurt 4 eetlepels zure room sap van 1 citroen 4 eetlepels verse dille tabascosaus naar smaak zout en peper naar smaak Pureer de avocado met de yoghurt en de zure room Lees Meer

Ketjap saus 0

Saus voor een klein portie

Lees Meer

Uiensaus 0

Lekker bij vlees, over worstjes of over hamburgers.

Lees Meer

De verse bolognese saus

De traditionele bolognese saus is inmiddels een klassieker geworden. Leuk hè, de buitenlandse keuken wordt al klassiek. Toch geniet ik nog regelmatig van de verse saus zoals de Italianen dat maakte. Lekker vers, een beetje meer maken en dubbel genieten.

Lees Meer

Romige champignonsaus

Saus van verse champignons en rund of kippenvlees

Lees Meer

Pindasaus (culinair) 0

Voor een halve liter saus (8-10 porties)

Lees Meer