Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Prikkertjes met ananas en kaas

Het is zo simpel, maar ook wel erg lekker en het presenteert ook nog eens leuk. De kracht van dit gerechtje zit in de verse ananas (zoveel lekkerder als blik ananas) en een Goudse kaas met veel smaak. Onze voorkeur gaat uit naar belegen.

Garnalencocktail

Ouderwets zouden topkoks dat noemen. Dat maakte m'n oma altijd voor kerst. Ja, klopt, maar wij vinden er niets ouderwets aan. Een garnalencocktail is kleurrijk, lekker (mits met de juiste ingrediënten) en altijd weer een smaakvolle verrassing als voorgerechtje.

Texelse schapenkaas

Op Texel wordt al 500 jaar schapenkaas gemaakt. Deze half harde kaas laat zich moeilijk met andere kazen vergelijken. Ze oogt bleker en droger en de smaak is het beste te omschrijven als pittig, maar niet scherp. Wezenspyk maakt de schapenkaas volgens oud recept en voert ook nog steeds het keurmerk voor schapenkaas die al 400 jaar op het eiland gebruikt wordt. De schapenmelk wordt aangekocht van…

Appel Cranberry Compote

Met de verse cranberries van dit seizoen breng je kleur op tafel en smaak op je bord. Ook de appel kan natuurlijk prima in dit seizoen, dus hier heb je weer een prachtig bijgerechtje om in een paar verloren minuten te maken.

Paksoi uit de wok met oesterzwammen

Was een struik paksoi, sla de struik goed droog en snij de bladeren en stelen in dikke repen. Veeg 600 gram oesterzwammen schoon met een stukje keukenpapier en snijd de stelen in stukjes. Snij 6 bosuitjes in stukken van ca. 3 cm lengte. Pel 2 teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de knoflook en 1 eetlepel geraspte gember met 3 theelepels sambal tot het gaat…

Friese Uienstamppot

Een betaalbare maaltijd in tijden van crisis, en een Fries Streekgerecht. In Friesland noemen ze het Sipelpomp. Wij houden het gewoon op uienstamppot, maar in combinatie met de echte Friese kruidnagelkaas is het een heerlijke smaakvolle maaltijd.

Appeltjes stoof

Deze gestoofde appeltjes zijn niet alleen lekker als bijgerechtje bij vlees. Ook bij een dessert passen ze prima. Vul een glas voor 3/4 met dubbelvla (chocolade/vanille), doe er een flinke schep appeltjes op en garneer met een lekkere toef slagroom.