Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta met kipgehaktballetjes en volop verse groenten

Je kunt kiezen voor een zogezegde Klassieke pasta als een pasta bolognaise. Maar je kunt er ook voor kiezen (net als in Italië) om gewoon zelf creatief te zijn met de restjes in je koelkast. Pasta is een perfecte basis om die restjes te verwerken. Zo ontstond deze pasta met kipgehaktballetjes en volop verse groenten.

Spinazie pannenkoeken met gebakken groente

Bij pannenkoeken denken we al snel aan zoet. Ontdek ook eens de hartige versie. Spinazie pannenkoeken bijvoorbeeld. Naast dat deze spinazie pannenkoeken echt heel lekker zijn is het ook dé manier om meer groenten te eten. Serveer ze bij een brunch, als snel hoofdgerecht met een salade of als voorgerecht.

Vispannetje

Een vispannetje waarin alle smaak uit de vis gebruikt wordt. Verschillende soorten vis, verse groenten en een heerlijke saus maken dit vispannetje compleet. Dit vispannetje is geen snelklaar gerecht. Je moet hier even de tijd voor nemen, maar je tafelgenoten worden hier echt enthousiast van.

Wat lees je op een wijnetiket? | Online Wijncursus les 9

Heb jij dat ook wel eens, dat je in de winkel voor het wijnschap staat en door de bomen het bos niet meer ziet? Dat je niet weet welke wijn je moet kiezen? Zoveel flessen met elk een ander wijnetiket? Sommige etiketten zijn heel klassiek en andere juist super trendy. Ik ga je helpen om een wijnetiket te ontcijferen.

Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room

Soezen bakken is een leuke bezigheid. In één keer meer soezen bakken en invriezen is handig. Zo heb je altijd wat te pakken voor een dessert of iets lekkers bij de koffie of thee. Het leuke van soezen bakken is dat je ze zoet kan vullen met ijs, slagroom of banketbakkersroom, maar ook een hartige vulling kan prima.

Dadeltaart

Ook van dadels kun je heerlijke dingen maken. Heb je al wel eens een dadeltaart gebakken bijvoorbeeld? Deze dadeltaart is lekker voor bij de koffie maar ook als dessert niet te versmaden. Serveer dan een kleiner stukje en doe er een lekker bolletje ijs bij.

Polenta recepten; de basis en verrassende variaties

Polenta is voedzaam, smakelijk en goedkoop. Met polenta kun je bovendien heel veel kanten op. Je moet het alleen even weten. Lekker Tafelen helpt je graag op weg met deze gevarieerde polenta recepten. Je vind hier volop inspiratie en natuurlijk vullen we onze polenta recepten aan met een voortreffelijke wijntip.

Versterkte wijn

Versterkte wijn, dat is wijn waar meer alcohol in zit dan in gewone wijn. En dat extra alcohol beetje alcohol is niet zomaar ontstaan. In dit artikel lees je wat er met versterkte wijn bedoeld wordt en hoe het is ontstaan.

Gevuld ei met gerookte paling

Wil je wat exclusiever voor de dag komen als je vrienden komen eten? Maak dan eens dit gevuld ei met gerookte paling. Een prachtig voorgerecht waarbij je de eierschaal vult met een mix van roerei en couscous, gegarneerd met heerlijke vis. Je gevuld ei met gerookte paling ziet er straks echt feestelijk uit!

Pastasauzen; Zes klassiekers met liefde gemaakt

Pastasauzen haal je niet uit een pot! Die maak je zelf, daar stop je een flink portie liefde in en jouw pasta zal echt nooit meer hetzelfde zijn. Wij hebben zes huisgemaakte en klassieke pastasauzen voor je op een rij gezet. Laat je inspireren door de bijzondere variatie in deze pastasauzen.

Rundertong in Madeirasaus

Rundertong ligt niet bepaald in de etalage van vleesverkopende bedrijven. Toch is het een ware delicatesse. Oké, een rundertong past niet in de populaire turbokeuken maar wie even de tijd neemt zet met dit recept een rundertong op tafel waar je u tegen zegt. Eén groot smaakfeest met een rijke- huisgemaakte madeirasaus.

Mini tulband van yoghurt met ananas en chocoladeglazuur

Oh mensen... dit is feest! Mini tulband, gemaakt van een Grieks yoghurt deeg met ananas en afgewerkt met poedersuiker en een glazuur van witte chocolade. De mini tulband vormpjes zijn gewoon verkrijgbaar bij de Action en een schaal vol mini tulband is gegarandeerd een traktatie voor je familie, vrienden of gasten.