Recepten om zelf te maken



Nel, van-kop-tot-kont-chef, voor de pure liefhebber

Het is een kookboek voor de liefhebber, de kok die verder wil kijken dan de healthy salade en die net zoals Nel alles, of in ieder geval zoveel mogelijk, wil gebruiken van wat de natuur geeft.

Lees Meer

Winterkost; Lekkers voor als je terugkomt van het schaatsen

Na een middagje schaatsen of ploeteren in de sneeuw is het heerlijk thuiskomen als er een lekker warme drankje of een bord winterkost klaarstaat.

Lees Meer

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan in ieder geval wat er in zit. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.

Lees Meer

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassiekers, stampensvol verse, lekkere ingrediënten voor volop genot na een middagje in de winterse natuur.

Lees Meer

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook met veel verse groenten en aardappels. Vandaag bereiden is morgen eten!

Lees Meer

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het nog altijd Oma’s appeltjespudding. Die kun je echt net zo lekker maken als je zelf wil.

Lees Meer

Pap van quinoa, kaki en amandelen; een warm winter ontbijt

Deze pap van quinoa is makkelijk weer op te warmen, dus ideaal om een groter portie te maken en te gebruiken als snel ontbijt voor de volgende dag.

Lees Meer

Soep van venkel, biet en pompoen; Spicy met een zoete tegenhanger

Deze heerlijke soep van venkel heeft een prachtig, diep rode kleur en een warme rijke smaak. Zonder moeite krijg je je benodigde portie groenten binnen.

Lees Meer

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Dadels zijn ideaal om verantwoord mee te bakkerelen of kokkerelen. Ze kunnen perfect fungeren als zoetmiddel, je hebt dan geen suiker meer nodig.

Lees Meer

Gehaktballetjes in Provençaalse saus met frietjes; Kinderfavoriet!

Een superleuk gerecht om samen met kinderen te maken. Gehaktballetjes in Provençaalse saus met zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Feestje!

Lees Meer

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijkgevulde omelet met spinazie, zalm en kaas. Een lunch, maar ook inzetbaar als snelle maaltijd na een drukke dag. Recept, inclusief variatietips.

Lees Meer

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen

Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen is een stamppot die het hele jaar rond lekker is. Dagje zonder vlees? Vervang de kippendij door geitenkaas

Lees Meer

Wortelstamp met gebakken uien en braadworst

Hutspot, of wortelstamp kent vele manieren van bereiden. De één wil meer uien, de ander meer wortel. Ook over het vlees wordt nogal eens gediscussieerd.

Lees Meer

Gebakken aardappelen; Het geheim voor een perfect resultaat

Gebakken aardappelen, de basis. Een basisrecept met verse aardappelen. Wij vertellen je precies waar je op met letten en hoe je heerlijk varieert.

Lees Meer

Wentelteefje met banaan; een lekkere variatie

Het wentelteefje blijft altijd hot, toch deze keer niet alleen gebakken brood maar een lekkere variatie met banaan. Een feestje op je bord.

Lees Meer

Zoete wentelteefjes, basisrecept

Wentelteefjes, een echte klassieker. Ze doen mij altijd denken aan mijn kinderjaren. Nostalgie ten top en weer helemaal hot.

Lees Meer

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Kippenstoof met kikkererwten en citroen, een heerlijk stoofgerecht. Door de radler met citroen krijg dit gerecht een fris zuurtje. Lekker met couscous!

Lees Meer

Plaatcake met courgettejam en meringue

Plaatcake met courgettejam. Wij laten zien hoe makkelijk het is om lekker gebak op tafel te zetten. Geen courgettejam? Kies dan bijvoorbeeld voor abrikoos.

Lees Meer

Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Gevuld ei met gerookte paling, een prachtig voorgerecht waarbij je de eierschaal vult met een mix van roerei en couscous, gegarneerd met gerookte paling!

Lees Meer