Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Peterseliewortel soep

Peterseliewortel soep; we maken een lekker soepje met deze vergeten groente die steeds vaker weer terug te vinden is in de schappen van de groenteman. Peterseliewortel soep is echt heerlijk met een stukje hartig brood.

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Homemade Kaas uien stokbrood. Erg lekker bij de soep, lunch of bij de borrel. Als je de stokbroden niet te donker bakt zijn ze ideaal om in te vriezen. Een Kaas uien stokbrood uit eigen oven is natuurlijk heerlijk als je deze warm serveert.

Knoflook-kaasbrood

Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of een lekker bord pasta te serveren. We kiezen met z'n allen al snel voor stokbrood met kruidenboter. Dit knoflook-kaasbrood is eenvoudig te maken en zal die gewoonte al snel veranderen.

Wintersport recepten om warm van te worden

Makkelijke wintersport recepten van klassiek tot modern. Onze ideeën over warme chocolademelk, apfelstrudel, tartiflette, en nog veel meer. Huisgemaakt! Met deze wintersport recepten waan je je thuis op de skipiste. Ook na een stevige wandeling in de winter bieden deze wintersport recepten heel veel inspiratie.

Parmigiana di melanzane uit Koken tussen Vulkanen

Wie ooit in het zuiden van Italië is geweest, weet dat je parmigiana di melanzane in elke trattoria kan bestellen en het is één van mijn favorieten wanneer ik aubergines klaar maak. Wat ik niet wist is dat er nogal wat discussie is over de herkomst van de naam van het gerecht. Probeer eens deze parmigiana di melanzane.

Pastabijbel van Roberta Pagnier

De pastabijbel geschreven door Roberta Pagnier is een nieuwe bijbel in de reeks culinaire bijbels. Een boek waarin je pasta écht leert kennen op een manier zoals Italianen pasta kennen en gebruiken. Naast veel lekkere recepten ook veel tips en informatie. De Pastabijbel inspireert echt om de pasta anders te serveren.

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste dingen voor jouw visbouillon. Je maakt dan een heerlijke basis voor soepen en sauzen. Bewaar de visbouillon door ze in te vriezen als ijsblokjes.

Uiensaus voor bij vlees of vis

Gerechten van vroeger zijn pure nostalgie!! De uiensaus is er daar één van. Een saus die je niet zo vaak meer ziet. Tijd om de originaliteit van deze saus weer te laten zien op de bordjes. Uiensaus behoort tot de bruine sauzen en is heerlijk bij o.a. biefstuk, varkenshaas, gebakken haring en gehaktbrood.

Kipsaté uit de grillpan

Een goede kipsaté maken lijkt zo vanzelfsprekend. Veelal worden deze echter uit de diepvries gevist of ze worden geserveerd met satehsaus uit een emmer. Weet jij wat daar in zit? Wij maken graag kipsaté met mooie ingrediënten. Het resultaat is gegarandeerd een verrukkelijke kipsaté voor bij je nasi of bami.

Gebakjes maken van chocolade en pomelo

Zelf gebakjes maken is makkelijk mits je een goed recept voor handen hebt. Bovendien is gebakjes maken vaak veel origineler dan gebakjes kopen. Het is leuk om de seizoenen erin te verwerken. Wat dacht je van gebakjes maken met pomelo? Echt winters, maar toch fris en zo lekker dat je ze allemaal lekker zelf opeet.

Lasagne van wortel

Deze lasagne van wortel is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de alom bekende lasagne met tomatensaus. Zoals de naam doet vermoeden vormen wortels de basis van deze lasagne. Lasagne van wortel is verrassend anders en verrassend lekker, zo at je je wortels vast nog niet eerder.

Zuurkoolschotel met ananas, ham en kaas

O la la.... zuurkool wordt een echt feestje op deze manier. Een zuurkoolschotel met ananas waar ook de kinderen dol op zijn. Het gebruik van ananas, ham en kaas maakt deze ovenschotel een ontdekkingstocht op het bord. De kinderen willen zelf de rozijntjes in deze zuurkoolschotel met ananas doen! Koken met kinderen dus!