Recepten om zelf te maken



Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room

Soezen bakken is een leuke bezigheid. In één keer meer soezen bakken en invriezen is handig, je hebt altijd iets in huis. Vul ze eens met advocaat en room.

Lees Meer

Mini sandwiches met zalm of komkommer

Laat je creativiteit de vrije loop met deze mini sandwiches. Verras je gasten bij een high wine of een high tea met jouw huisgemaakte lekkernijen.

Lees Meer

Kallitsounia; Griekse Paaskoekjes uit Kreta

Kallitsounia zijn met kaas gevulde koekjes die in Griekenland gebakken worden als voorbereiding op het paasfeest. Hier vullen we ze met ricotta.

Lees Meer

Bloemkoolrijst met groene asperges en een gepocheerd ei

Bloemkoolrijst is een echte hit, vooral binnen een koolhydraatarme leefwijze of dieet een veel gebruikt alternatief voor rijst.

Lees Meer

De confituurbijbel van Madam Confituur

Ben je gek op fruit en vind je het nog leuker om er een lekkere jam, gelei of chutney van te maken ? Dan is deze confituurbijbel een absolute must-have.

Lees Meer

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Een echt leuke variant op de klassieke carpaccio. Carpaccio van rookvlees en de mooie combinatie van pastinaak, peer en geitenkaas.

Lees Meer

Cottage cheese pannenkoekjes

Gezond en lekker. Dat zijn deze cottage cheese pannenkoekjes. Zo zet je de Dutch pancakes eens heel anders op tafel. Ontdek de mogelijkheden!

Lees Meer

Magische wortelcake; Eén beslag, drie texturen

Een echt verrassende cake. Je gebruikt slechts één beslag en toch ontstaan er drie verschillende lagen. Ontdek hoe het werkt en bak deze magische wortelcake

Lees Meer

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

Simpel en lekker, dat is deze hartige cake. Hartige muffins zien we wel vaker maar ook een cake kun je prima vullen met hartige ingrediënten.

Lees Meer

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Kapsalon, de snackbar klassieker kan je ook gewoon zelf maken. Met verse friet natuurlijk. Wij vertellen je precies wat een kapsalon is en hoe je hem maakt!

Lees Meer

Worteltortilla’s met roomkaas, rucola, zalm en tomaatjes

Groentjes en een stukje vis voor tussen de middag? Deze worteltortilla’s met zalm zijn een heerlijke lunch. Geen worteltortilla’s? Maak dan tortilla’s zelf.

Lees Meer

Kippenstoof met polenta-balletjes

Kippenstoof met polenta is een gerecht wat je perfect kunt aanpassen naar het seizoen. En je maakt hem met kippendijfilet, wij vertellen je graag waarom.

Lees Meer

Vlechtbrood met gedroogd fruit; voor wat gezelligheid op tafel

Een lekker zoet brood, gevuld met gedroogde vruchten en noten. Het brood is gevormd in een vlecht omdat een vlechtbrood echt veel gezelliger staat op tafel.

Lees Meer

Kip Korma; Indiase Klassieker met yoghurt

Kip Korma is een mild Indiaas gerecht bestaande uit o.a. vlees, yoghurt en veel specerijen waaronder kardemom. Wij vertellen hoe je Kip Korma zelf maakt!

Lees Meer

Pure Italiaanse keuken, Franz Conde en Roberto Payer

Gerechten die gemaakt worden in een restaurant, zullen over het algemeen net even anders zijn dan de gemiddelde Italiaan thuis op tafel zet. In dit kookboek vind je een mix hiervan.

Lees Meer

Soesjes van aardappel en pastinaak

In plaats van aardappelkroketjes kun je deze soesjes van aardappel en pastinaak proberen. Sensationeel lekker en met deze uitleg kun jij ze ook maken.

Lees Meer

Pizza Hawaï & Pizza Salami; Zelfgemaakt het lekkerst

Pizza Hawaï en pizza salami zijn zelf gemaakt veel lekkerder dan uit een diepvriesdoosje. Wij vertellen je hoe en geven je advies m.b.t. de ingrediënten.

Lees Meer

Witlof soep op z’n Hollands met ham en kaas

Een witlof soep komt vooral in België veel op tafel. Maar waarom eigenlijk? Daarom maakte ik deze Hollandse versie van de witlof soep met ham en kaas.

Lees Meer

Dronken mandarijntjes op een krokant bedje

Mandarijntjes gemarineerd in een siroop met Grand-marnier geserveerd met een heerlijk krokant koekje. Dronken mandarijntjes zijn heerlijk bij je dessert!

Lees Meer