Recepten om zelf te maken



Kalfsschnitzelrolletjes gevuld met snijbiet en Taleggio

Kalfsschnitzelrolletjes met een Italiaans tintje, ze worden bereid in een heerlijke tomatensaus en gevuld met Taleggio, een zoetige Italiaanse schimmelkaas.

Lees Meer

Review: Het Binnenstebuiten kookboek

De populaire TV serie Binnenstebuiten heeft nu het binnenstebuiten kookboek uitgegeven. Een verzamelwerk van diverse TV koks. Lees de recensie.

Lees Meer

Huisgemaakte spreads voor op brood; Verrassend lekker

Homemade sandwich spreads, lekker fris, lekker anders komt niet langer uit een potje. Maak hem zelf; lekker fris, lekker anders en ook nog eens lekker vers.

Lees Meer

Palmiers met verse daslook pesto (Hartige koekjes)

Hartige koekjes in de vorm van een olijfblad worden ook wel palmiers genoemd. Gevuld met daslook zijn ze heerlijk bij de borrel, maar ook bij een kom soep.

Lees Meer

Ovenschotel met kabeljauw, snijbiet en radicchio

Deze ovenschotel van kabeljauw, snijbiet, radicchio en een heerlijke bechamelsaus is eenvoudig te bereiden en laat een aantal uitgesproken smaken samenkomen

Lees Meer

Speklapjes met rijst op z’n Aziatisch

Speklapjes met rijst op z’n Aziatisch is een makkelijk recept voor door de weeks. Verse speklappen van de slager, een paar uien en je bent al bijna klaar.

Lees Meer

Koude tomatensoep met knoflook crumbles

Koude soep is in Zuid Europa de normaalste zaak van de wereld en wanneer de temperaturen hier stijgen dan nemen we deze hele fijne gewoonte gelukkig steeds meer over.

Lees Meer

Rosé, de ideale begeleider van veel gerechten

Voor elk moment van de dag en voor bij elk gerecht is wel een andere rosé te kiezen. Maar waar komen die verschillen in rosé vandaan?

Lees Meer

Bloemkoolpannenkoeken; variëren met bloemkool

Met deze bloemkoolpannenkoeken bereid je je bloemkool eens op heel een andere manier en krijg je in ieder geval weer een extra portie groente binnen

Lees Meer

Gevulde paprika uit de oven la Italiana

Deze gevulde paprika uit de oven la Italiana, maak je met veel verse groenten en geitenkaas. Serveer ze als voorgerecht, bijgerecht of als tussendoortje

Lees Meer

Alphenaer Geitenkaas; Lokaal en bijzonder

Brie en Camembert uit Frankrijk? Welnee! In het Noord-Brabantse Alphen worden brie en camembert gemaakt uit geitenmelk. Lekker Tafelen ontdekt deze mooie lokale kaasjes. Om te watertanden!

Lees Meer

Aardappels koken; stap voor stap instructie

Aardappels koken is een basistechniek wat je voor veel andere recepten kunt gebruiken. Of gewoon gekookte aardappelen voor het avondeten. Niks mis mee.

Lees Meer

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we best wat vaker zouden mogen gebruiken in de keuken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Lees Meer

Aardappelteelt; kiemen en aardappels poten

Hoe komt de aardappel op jouw bord terecht? We gingen kijken bij de Familie Hoitsma in Friesland en nemen jullie mee in het verhaal van de aardappelteelt.

Lees Meer

Peperonata; klassieker uit Italië

Geniet van de kleuren tijdens het maken van peperonata. Dit bijgerecht is heerlijk bij de barbecue, maar natuurlijk ook bij een pasta.

Lees Meer

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm; voor iedere visliefhebber een heus genot. Koud gerookt of warm gerookt deze gezonde vette supervis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Lees Meer

Vleesbijbel van Gertjan Kiers

Deze Vleesbijbel vertelt je alles wat je moet weten. Waar je bij het kopen op moet letten, wat alternatieven zijn, hoe je moet bereiden en alles wat er verder bij hoort, met recht een Vleesbijbel.

Lees Meer

Gevulde auberginerolletjes uit de oven

Deze gevulde auberginerolletjes zijn niet alleen goed gevuld ze vullen ook nog eens goed. Samen met een frisse salade een maaltijd om van te smullen.

Lees Meer

Curry van kip en aubergine

Een goed gevulde curry met kippendijen, veel kruiden en aubergine. Serveer de curry van kip en aubergine met rijst, couscous of geraspte bloemkool.

Lees Meer