Recepten om zelf te maken



Kniepertjes bakken: Let op, wafelijzer nodig

Volgens oude traditie in Drente, Groningen en de Gelderse Achterhoek worden er met oud en nieuw knieperties gebakken. Je kunt ze een beetje vergelijken met de bekende ijshoorntjes waar je softijs in haalt. Knieperties zijn zoeter en een vleugje kaneel

Lees Meer

Bladerdeeghapjes met verrassend lekkere vullingen

Bladerdeeghapjes zijn een feestelijkheid op tafel . Dat geldt nog meer als je ze ook echt zelf gemaakt hebt. Deze bladerdeeg hapjes worden zeker gewaardeerd!

Lees Meer

Amuses met vis uit blik

Amuses met vis uit blik Natuurlijk willen we liever vers, maar wie trekt er zo nu en dan niet een blikje tonijn of sardientjes open. Vis uit blik is hot tegenwoordig. Onze partner Bommels Conserven weet dat al langer en

Lees Meer


Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Een echte winterse tulband die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Tulband met cranberry’s voor de feestdagen

Lees Meer

De croquembouche – een feestelijk dessert

De croquembouche is een typisch Frans dessert, die in Frankrijk al eeuwen lang wordt geserveerd op bruiloften en doop- en communiefeesten.

Lees Meer

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken

Deze chocoladerol gooit hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens naar de ingrediëntenlijst. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat.

Lees Meer

Kerststol – een luxe brood bij uw kerstontbijt

Zelf een kerststol bakken betekend natuurlijk heel veel tijdens de feestdagen. Jouw kerststol zet je heel anders op tafel dan die gekochte kerststol.

Lees Meer

Cranberry strudel – verwennerij voor bij de koffie

Apfelstrudel? Nee in de decembermaand gaan we voor een cranberry strudel. Heerlijk knapperig filodeeg en friszure cranberry’s. Dat wordt smullen!

Lees Meer

Alles voor een heerlijke jaarwisseling

2016 is weer bijna om. Traditioneel vieren we de jaarwisseling met vuurwerk, champagne, oliebollen en appelflappen. Tenminste, dat is de meest gangbare traditie voor oud en nieuw. Er zijn er nog meer. We hebben een aantal ideeën op een rij

Lees Meer


Appelflappen met noten; Verrassing!

Huisgebakken appelflappen met een extra vulling van noten. Kunnen jullie ook niet wachten op het appelseizoen?

Lees Meer

Churros een zoete snack bij de borrel

Churros een zoete snack bij de borrel Churros zijn eigenlijk niks meer of minder dan gefrituurde deeg staafjes, maar ze zijn zo lekker en relatief makkelijk om zelf te maken dat dit recept niet mag ontbreken in uw receptenboekje. Churro

Lees Meer

Fingerfood; Plankjes om te delen

Sharing dinners, samen delen, we ontdekken het gelukkig ook in Nederland. Het is helemaal niet raar meer als je gewoon een aantal plankjes op tafel zet en iedereen daarvan snoept. Een beetje de oude worst en kaasplankjes van vroeger bij een verjaardag.

Lees Meer

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Weet je nooit voor welke bubbels je moet kiezen tijdens een feestje? Door het lezen van dit complete verhaal gaat er een (champagne)wereld voor je open!

Lees Meer

Gevulde kaki, een heerlijk maar vooral makkelijk dessert

Kaki fruit of Sharon fruit is heerlijk om zo uit het handje te eten. Maar deze gevulde kaki is een mooi alternatief om de kaki als dessert te serveren.

Lees Meer

Zeewolf; heerlijk met spitskool en aardappel

Zeewolf is een prachtige vis met mooi stevig vlees. Door zijn dieet van o.a. krabbetjes smaakt hij heerlijk delicaat. Hier een mooi recept met deze jager!

Lees Meer

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing

Soufflé van tongfilet met een frisse komkommerdressing – Tijdens een geweldige kerstkookworkshop bij Kookhuis Jantrus in Gouda deze heerlijke soufflé van tongfilet gemaakt. Klinkt dit te sjiek? Toch kan je dit echt zelf thuis ook prima klaarmaken, zonder uren in de

Lees Meer

Noedels met Chinese paddenstoelen

Voor de verandering maak ik eens Noedels met Chinese paddenstoelen. De witte beukenzwam om precies te zijn oftewel shimeji. Tafel lekker!

Lees Meer

Rillette van makreel: heerlijk voor bij de borrel

Rillette van makreel is een lekkernij voor een gezellige avond. Een eenvoudig recept en van tevoren te bereiden. Handig, dan heb jij tijd voor je gasten.

Lees Meer

Echte Huzarensalade zelf maken.

Echt lekkere huzarensalade. Deze homemade huzarensalade lijkt in de verste verte niet op de huzarensalade die je in de winkel koopt. Zet je trots op tafel!

Lees Meer