Wat eten we vandaag? – Recepten, geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. Op de bekende vraag ” wat eten we vandaag ” krijg je hier een antwoord. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.
Maandag
Hollandse zuurkoolstamppot met spek
Zuurkoolstamppot, dat is toch niet zo moeilijk? Toch zijn er een aantal trucs voor het perfecte resultaat. Geef jouw zuurkoolstamppot smaak
Dinsdag
Pasta met kip en pompoen | Kook lekker vers
Pasta met kip en pompoen is iets heel anders dan de bekende bolognese. In deze pasta verwerken we volop verse groenten. Tafel lekker!
Woensdag
Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Gehaktballetjes in saté- of tomatensaus is voor iedereen wel bekend. Deze kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus zijn eens iets anders en verrassend lekker.
Donderdag
Erwtensoep uit eigen keuken!
Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.
Vrijdag
Vis en papillotte met jeneverbesboter en prei
Vis en papillotte is een voorbeeld van een makkelijke, gezonde en snelle manier om vis te bereiden. In dit recept vis en papillotte met prei.
Zaterdag
Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
Goulash is een verwarmend gerecht, vol smaak en lekker kruidig. Dit goulash recept is een eigen variant. Een familierecept met veel rundvlees.
Zondag
Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
Konijn in het zuur is een Limburgs recept, waarin het konijn wordt gemarineerd in azijn met kruiden om vervolgens te stoven in de marinade.
Baktip v.d. week
Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
In België noemen we kwark 'platte kaas'. Deze Belgische platte kaastaart wordt nét anders gemaakt dan zijn Nederlandse broertje.

Reacties van onze lezers