Wat eten we vandaag? – Recepten, geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. Op de bekende vraag ” wat eten we vandaag ” krijg je hier een antwoord. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.
Maandag
Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Hoe je met doorsnee ingrediënten zoals krieltjes biefstukpuntjes en bloemkool een heel ander gerecht creëert als je deze in de wok klaarmaakt.
Dinsdag
Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Een typisch gevalletje Hollandse pot in een internationaal jasje, dat is deze stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje. Lekker anders!
Woensdag
Broodje hamburger BLT ( Bacon, Lettuce, Tomato )
Broodje hamburger BLT vernoemd naar de beroemde sandwich met bacon, lettuce, tomato ofwel bacon, sla en tomaat. Super simpel en doeltreffend.
Donderdag
Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
Deze kip ovenschotel is niet alleen lekker maar ook heel makkelijk. De oven doet het meeste werk. Heerlijk romig door het gebruik van mascarpone.
Vrijdag
Pasta met tuinboontjes
Pasta met tuinboontjes oftewel pasta con le fave. Dit is even werk ( je moet de boontjes dubbeldoppen! ) maar dat is het absoluut de moeite waard.
Zaterdag
Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas
In zeer korte tijd zet je dit verrukkelijke scampi pannetje op tafel. Ideaal als je vrienden komen eten. Verorber de restjes saus met knapperig brood.
Zondag
Gevulde kipfilet met spinazie, gewikkeld in parmaham
Oi.... deze gevulde kipfilet met spinazie en parmaham is een feest op je bord. Een fantastisch gerecht voor het voorjaar en de zomer.
Baktip v.d. week
Kwarktaart met aardbei en limoen
Een kwarktaart zelf maken is zoveel origineler en lekkerder dan een kwarktaart uit een pak. In dit recept 2 lagen kwark op een biscuitbodem.

Reacties van onze lezers