Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? – Recepten, geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. Op de bekende vraag ” wat eten we vandaag ” krijg je hier een antwoord. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Maandag

pompoensoep

Pompoensoep
Heerlijke pompoensoep van flespompoen. Een basisrecept voor iedereen die het voor het eerst gaat maken. Uiteraard inclusief variatietips.

Dinsdag

Quiche met rode bietjes en feta

Quiche Met Rode Bietjes En Feta
In een quiche wordt vaak gekozen voor makkelijke groenten als broccoli of sperziebonen. Iets anders? Probeer deze quiche met rode bietjes en feta!

Woensdag

pasta porcini

Pasta Porcini
Pasta porcini is pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood. Het is eenvoudig te maken en smaakt spectaculair. Zorg ervoor dat je gedroogde porcini in huis hebt, dan heb je hiermee een ideaal recept voor onverwachte eters.

Donderdag

Gehaktbrood met verse kruiden

Gehaktbrood Met Verse Kruiden
Een gehaktbrood met verse kruiden serveer je natuurlijk met een zelfgemaakte jus. Ontzettend makkelijk om te maken en hij zal bij velen in de smaak vallen.


Wat eten we vandaag?

Ons weekmenu geeft gezonde tips voor de hele week

Vrijdag

Bruine bonensoep

Bruine Bonensoep
Lekker, het is weer het seizoen voor een verrukkelijke bruine bonensoep. Wij hebben het basisrecept voor je online staan. Varieer gerust op deze klassieker.

Zaterdag

Spaghetti met kokkels

Spaghetti Met Kokkels, Tomatensaus, Aubergine En Zwarte Olijven
Spaghetti Vongole maar dan op de Hollandse manier met handgevangen kokkels. Dit is écht lekker eten en koken met verse, lokale ingrediënten.

Zondag

Herfststoofpot van varkenswangen en flespompoen

Herfststoofpot Van Varkenswangen En Flespompoen
Een herfststoofpot met heerlijke ingrediënten, met smaken die horen bij de herfst. Geniet van de geur in huis als deze schotel in de oven staat te garen.

Baktip

Hartige koekjes

Hartige Koekjes Voor Bij De Borrel
Hartige koekjes, zo lekker en zo simpel te maken dat je ze nooit meer zal kopen. Je eet ze bij de borrel, bij de tv of een picknick. Het is bovendien een leuke variatie op de geijkte chips of pinda’s.

Wat eten we vandaag?

Het blijft de altijd terugkerende vraag in onze huishoudens. Wat eten we vandaag? Lekker Tafelen geeft daar wekelijks een compleet antwoord op middels een gezond en huisgemaakt weekmenu. Wij hebben alle recepten zelf gemaakt in onze eigen keukens. Bovendien geven we bij alle recepten tips zodat de kans op mislukken tot een minimum beperkt wordt.

Seizoen

De recepten in ons weekmenu zijn altijd geïnspireerd op het seizoen. We werken met verse seizoensgroenten en pure, eerlijke en zoveel mogelijk lokale producten. Het grote voordeel van werken met seizoenen is dat we de impact op het milieu verkleinen, maar ook dat je altijd met de meest smaakvolle producten werkt. De kans is groot dat je met seizoensproducten ook minder diep in je buidel hoeft te tasten.

Wij hopen dat we je op deze pagina een antwoord gegeven hebben op de vraag “Wat eten we vandaag?”. Maak je één of meerdere van onze recepten? Dan vinden we het superleuk als je onder het recept laat weten of het een succes was of juist niet. Wij waarderen je reactie enorm!

Naast 7 recepten ( voor iedere dag één ) vind je hier ook een wekelijkse baktip. Ook deze baktip is natuurlijk geïnspireerd op het seizoen.

Tafel lekker!

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer