Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? – Recepten, geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. Op de bekende vraag ” wat eten we vandaag ” krijg je hier een antwoord. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Maandag

Cottage pie

Cottage Pie
Cottage pie is een geweldige Engelse klassieker. Je mag het ook gewoon een ovenschotel met gehakt en groenten noemen. Check hier het eenvoudige recept.

Dinsdag

Nasi Goreng

Nasi Goreng
Deze Nasi goreng is naar authentiek recept van Bart Eijken en Jojo Keller, auteurs van het Indonesische kookboek Bartje Boemboe.

Woensdag

wortelstamp

Wortelstamp Met Gebakken Uien En Braadworst
Hutspot, of wortelstamp kent vele manieren van bereiden. Serveer wortelstamp ook gerust met een stukje suddervlees.

Donderdag

Quiche met rode bietjes en feta

Quiche Met Rode Bietjes En Feta
In een quiche wordt vaak gekozen voor makkelijke groenten als broccoli of sperziebonen. Iets anders? Probeer deze quiche met rode bietjes en feta!


Wat eten we vandaag?

Ons weekmenu geeft gezonde tips voor de hele week

Vrijdag

Macaroni Stroganoff

Macaroni Stroganoff
Macaroni Stroganoff is een lekkere variant op de macaroni bolognese. Je kunt dit natuurlijk ook met andere pastasoorten maken.

Zaterdag

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham

Pizza Bianca met geitenkaas en rauwe ham
Een pizza Bianca is een eenvoudige pizza zonder tomatensaus, met heerlijke, pure smaken! Dit recept is snel en makkelijk, je hebt alleen wat geduld nodig zodat het deeg kan rijzen. Dus een diepvriespizza vol met kunstmatige toevoegingen in de oven schuiven is echt geen optie meer.

Zondag

Risotto van bospaddenstoelen met schartong

Risotto Van Bospaddenstoelen Met Schartong
Risotto van bospaddenstoelen met rolletjes van schartong. Goed op smaak en afgemaakt met een heerlijke saus. Dit is echt risotto eten!

Baktip

cranberry strudel

Cranberry Strudel
Apfelstrudel? Nee in de decembermaand gaan we voor een cranberry strudel. Heerlijk knapperig filodeeg en friszure cranberry’s. Dat wordt smullen!

Wat eten we er vandaag bij?

Bovenstaand delen we hoofdgerechten. Zoek er ook een lekker voor-, bij-, of nagerecht bij. Maak je tafelgenoten blij met een compleet twee- of driegangendiner. Zo geven we een compleet antwoord op de vraag: “Wat eten we vandaag”

Voorgerechten

Bijgerechten

Nagerechten

Salades

Soepen

Sauzen

Wat eten we vandaag?

Het blijft de altijd terugkerende vraag in onze huishoudens. Wat eten we vandaag? Lekker Tafelen geeft daar wekelijks een compleet antwoord op middels een gezond en huisgemaakt weekmenu. Wij hebben alle recepten zelf gemaakt in onze eigen keukens. Bovendien geven we bij alle recepten tips zodat de kans op mislukken tot een minimum beperkt wordt.

Seizoen

De recepten in ons weekmenu zijn altijd geïnspireerd op het seizoen. We werken met verse seizoensgroenten en pure, eerlijke en zoveel mogelijk lokale producten. Het grote voordeel van werken met seizoenen is dat we de impact op het milieu verkleinen, maar ook dat je altijd met de meest smaakvolle producten werkt. De kans is groot dat je met seizoensproducten ook minder diep in je buidel hoeft te tasten.

Wij hopen dat we je op deze pagina een antwoord gegeven hebben op de vraag “Wat eten we vandaag?”. Maak je één of meerdere van onze recepten? Dan vinden we het superleuk als je onder het recept laat weten of het een succes was of juist niet. Wij waarderen je reactie enorm!

Naast 7 recepten ( voor iedere dag één ) vind je hier ook een wekelijkse baktip. Ook deze baktip is natuurlijk geïnspireerd op het seizoen.

Tafel lekker!

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer