Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? – Recepten, geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. Op de bekende vraag ” wat eten we vandaag ” krijg je hier een antwoord. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Maandag

Couscous met pompoen en halloumi

Couscous Met Pompoen En Halloumi
Hou je van avontuurlijk eten? Zet dan deze schotel van Couscous met pompoen en halloumi eens op tafel. Een gezonde- en vegetarische maaltijd.

Dinsdag

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas 1

Hartige Taart Met Wintergroenten En Blauwe Kaas
Alweer die broccolitaart? Eet met de siezoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de wintermaanden echt punten!

Woensdag

Nasi van bloemkoolrijst

Nasi Van Bloemkoolrijst
Van gemalen bloemkool ( bloemkoolrijst ) kun je ook nasi maken. Lekker en veel minder koolhydraten. Nasi van bloemkoolrijst moet je gewoon eens proberen.

Donderdag

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Aardappelschotel Met Knolselderij, Champignons En Spek
Met slechts 4 ingrediënten maak je deze fantastische aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek. Een doordeweekse topper voor herfst en winter.


Wat eten we vandaag?

Ons weekmenu geeft gezonde tips voor de hele week

Vrijdag

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto Met Kabeljauw En Schorseneren
Risotto met kabeljauw en schorsereren is een heerlijk visgerecht voor het weekend. Een geweldige smaakbalans en een voortreffelijk sausje!

Zaterdag

Kruidige pompoenlasagne

Kruidige Pompoenlasagne
Kruidige Pompoenlasagne is een koolhydraatarme lasagne. Zonder lasagnebladen en zonder bechamelsaus maar wel vol verse groenten.

Zondag

Kip gestoofd in tomatensaus

Kip Gestoofd In Tomatensaus
Een hele kip braden? Dat kan. Maar je kunt die hele kip ook stoven. Deel de kip in stukken en maak kip gestoofd in tomatensaus. Lekker met rijst of pasta.

Baktip

Volkoren koeken

Volkoren Koeken Met Gedroogd Fruit
Gezond bakken met zuidvruchten. Deze volkoren koeken kun je prima meegeven in de lunchtrommel als verantwoord tussendoortje. Zonder suiker!

Wat eten we er vandaag bij?

Bovenstaand delen we hoofdgerechten. Zoek er ook een lekker voor-, bij-, of nagerecht bij. Maak je tafelgenoten blij met een compleet twee- of driegangendiner. Zo geven we een compleet antwoord op de vraag: “Wat eten we vandaag”

Voorgerechten

Bijgerechten

Nagerechten

Salades

Soepen

Sauzen

Wat eten we vandaag?

Het blijft de altijd terugkerende vraag in onze huishoudens. Wat eten we vandaag? Lekker Tafelen geeft daar wekelijks een compleet antwoord op middels een gezond en huisgemaakt weekmenu. Wij hebben alle recepten zelf gemaakt in onze eigen keukens. Bovendien geven we bij alle recepten tips zodat de kans op mislukken tot een minimum beperkt wordt.

Seizoen

De recepten in ons weekmenu zijn altijd geïnspireerd op het seizoen. We werken met verse seizoensgroenten en pure, eerlijke en zoveel mogelijk lokale producten. Het grote voordeel van werken met seizoenen is dat we de impact op het milieu verkleinen, maar ook dat je altijd met de meest smaakvolle producten werkt. De kans is groot dat je met seizoensproducten ook minder diep in je buidel hoeft te tasten.

Wij hopen dat we je op deze pagina een antwoord gegeven hebben op de vraag “Wat eten we vandaag?”. Maak je één of meerdere van onze recepten? Dan vinden we het superleuk als je onder het recept laat weten of het een succes was of juist niet. Wij waarderen je reactie enorm!

Naast 7 recepten ( voor iedere dag één ) vind je hier ook een wekelijkse baktip. Ook deze baktip is natuurlijk geïnspireerd op het seizoen.

Tafel lekker!

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer