Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Weekmenu; Wat eten we vandaag? – In het Lekker Tafelen weekmenu vind je recepten die jij ook kunt maken. Geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Zaterdag

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien. Vandaag (ja op zaterdag) koken we met restjes. De koelkast moet leeg en jij kunt weer naar de markt om nieuwe, verse ingrediënten in te kopen. Dat moet een heerlijke week worden!

Zondag

Provencaalse kabeljauw stoofschotel – Vandaag zetten we vis op het menu. Kabeljauw wordt gevangen in de eigen Noordzee en deze vis leent zich prima voor een stoofpotje.

Maandag

Mac and cheese: Favoriete klassieker – We beginnen de nieuwe week met stevige kost. Mac and cheese is een echte klassieker. Goed bereidt is het een feestmaal!

Dinsdag

Gedoemsel – Het is vaak niet het eerste wat in je opkomt, maar groenten kun je prima stoven. Gedoemsel is een stoofpot van verse groenten. Probeer het eens en ontdek hoe prachtig de smaken samenkomen in dit gerecht.

Woensdag

Lichte zomerse salade met verse abrikozen – Ziet dit er niet aantrekkelijk en kleurrijk uit? Met een paar eenvoudige, maar verse ingrediënten kun jij dit ook heel goed maken. Zet kleur op tafel!

Donderdag

Pastarolletjes met gehakt en spinazie – Deze ovenschotel is even wat werk, maar dan zet je ook echt iets op tafel. Vers gemaakte pasta met verse spinazie. De ricotta, Parmezaanse kaas en pancetta maken het compleet.

Vrijdag

Stoofpot van rundvlees – Deze week hebben we al een stoofpot van groenten en een stoofpot van vis in het menu staan. Vandaag een stoofpot van rundvlees. Juist in de laatste vakantieweken kun je even tijd maken voor zo’n stoofpotje. De geur in huis zal de eetlust alleen maar aanwakkeren.


Ontbijttips


Lunchtips


Voor de hobbybakker