Recepten om zelf te makenWeekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage

Weekmenu; Wat eten we vandaag? – In het Lekker Tafelen weekmenu vind je recepten die jij ook kunt maken. Geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Zaterdag

Quiche met paddenstoelen – Rijk gevulde quiche met verse paddenstoelen. Een topper voor het weekend en ook geschikt voor een High Tea of Picknick.

Zondag

Vispannetje – Een vispannetje waarin alle smaak uit de vis gebruikt wordt. Verschillende soorten vis, verse groenten en een heerlijke saus maken dit vispannetje compleet.

Morgen

Ontbijttip

Bij de koffie

Middag

Lunchtip

Soep v.d. week

Avond

Toetje v.d. week

Borreltip

Maandag

Andijvietaart – weer eens wat anders dan stamppot – Andijvietaart is een leuk gerecht voor door de week, waarbij je andijvie weer eens op een andere manier klaar maakt.

Dinsdag

Groentenlasagne met courgette, maar zonder pasta – Bij een lasagne denk je spontaan aan gehakt, bechamel – en tomatensaus. Maar ik ga vandaag op de gezonde toer. We maken een lasagne zonder pasta.

Woensdag

Duivelse drumsticks met zelfgemaakte barbecue saus – Bourgondisch dineren met vrienden en/of familie? Dit is een echt inkopper. Doe er verse frieten en een salade bij en smullen maar.

carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Voorgerechten

Verwen jezelf (en je gasten)

Italiaanse-ovenschotel (2)

Hoofdgerechten

Variatie voor elke dag

rauwkost van komkommer

Bijgerechten

Niet alleen gekookte aardappelen

Donderdag

Varkensschnitzel met kastanjechampignons – Eenvoudig, maar met goede ingrediënten. Een varkensschnitzel met kastanjechampignons en een doperwtenpuree wordt zo een heerlijke maaltijd.

Vrijdag

Asperges met een klassieke eiersaus De Hollandse Asperges zijn weer verkrijgbaar. We hebben er lang naar uitgekeken, maar vandaag mogen ze weer op tafel. Gewoon lekker zonder poespas.

aardappels

Aardappelen

Zelf schillen is voordeliger

courgette

Groenten

Vers van het seizoen

sinaasappel

Fruit

Een gezonde keuze

Varkens rib roast stoer vlees op tafel

Vlees

Ga voor kwaliteit

Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Vis

Ga voor duurzaam

goudse-boeren-kaas-haastrecht-twee-hoeven_7236-001-890x395_c

Kaas

Lekker van de boer

zuivel-melkbussen

Zuivel

Belangrijke voedingsstoffen

eieren

Eieren

Scharrel- of vrije uitloop