Recepten om zelf te makenWeekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage

Weekmenu; Wat eten we vandaag? – In het Lekker Tafelen weekmenu vind je recepten die jij ook kunt maken. Geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Zaterdag

Skinny kipsalon – De kapsalon staat op nr. 1 in de vette snack lijst. Daarom wilde ik een gezondere variant maken. Met vier aanpassingen ontstond de skinny kipsalon.

Zondag

Mosselen (basisrecept) – Het mosselseizoen is weer van start gegaan. Er zijn dus weer volop Zeeuwse bodemmosselen verkrijgbaar. Dat starten we natuurlijk met een puur pannetje mosselen. Geef er frietjes, sausjes en een salade bij

Morgen

Ontbijttips

Bij de koffie

Middag

Lunchtips

Soepen

Avond

Toetjes

Borrelhapjes

Maandag

Lasagne van kipfilet en courgette met een vleugje citroen – Een heerlijk romige lasagne met de courgette (zomergroente) in de hoofdrol. De citroen zorgt voor een heerlijk zomers accent.

Dinsdag

Jägerschnitzel, schnitzel geserveerd met een romige jachtsaus – De jägerschnitzel is een heerlijke aanvulling op al je andere schnitzel recepten. Deze schnitzelvariant wordt geserveerd met een romige champignonsaus.

Woensdag

Braadworst met penne; Stoere pasta met mosterdsaus – Een stoer gerecht deze braadworst met penne. Dit komt door de mosterd en Parmezaanse kaas in een roomsaus. Serveer dit gerecht met een groene salade.

carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Voorgerechten

Verwen jezelf (en je gasten)

Italiaanse-ovenschotel (2)

Hoofdgerechten

Variatie voor elke dag

rauwkost van komkommer

Bijgerechten

Niet alleen gekookte aardappelen

Donderdag

Kip gestoofd in radler – Met verse tuinkruiden – Ja je leest het goed, kip gestoofd in Radler. Er bestaan vele recepten met vlees gestoofd in bier of wijn. Dat kan dus ook met Radler.

Vrijdag

Spitskool gratin met kwarteleitjes; Verrassend anders – Serveer spitskool eens verrassend anders. Met smaakmakers als, gruyère en kwarteleitjes zet je echt iets lekkers op tafel. Spitskoolgratin met kwarteleitjes

aardappels

Aardappelen

Zelf schillen is voordeliger

courgette

Groenten

Vers van het seizoen

sinaasappel

Fruit

Een gezonde keuze

Varkens rib roast stoer vlees op tafel

Vlees

Ga voor kwaliteit

Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Vis

Ga voor duurzaam

goudse-boeren-kaas-haastrecht-twee-hoeven_7236-001-890x395_c

Kaas

Lekker van de boer

zuivel-melkbussen

Zuivel

Belangrijke voedingsstoffen

eieren

Eieren

Scharrel- of vrije uitloop

Koken van het seizoen