Recepten om zelf te makenWeekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage

Weekmenu; Wat eten we vandaag? – In het Lekker Tafelen weekmenu vind je recepten die jij ook kunt maken. Geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Zaterdag

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok – Snel en eenvoudig een rijstgerecht maken? Deze Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok zijn snel, eenvoudig en echt smaakvol. Probeer het ook!

Zondag

Asperges met kip in champignonsaus – “All you can eat” dat is het gevoel bij dit aspergegerecht. Asperges met kip in champignonsaus is een heerlijke alledaagse maaltijd voor asperge liefhebbers

Morgen

Ontbijttips

Bij de koffie

Middag

Lunchtips

Soepen

Avond

Toetjes

Borrelhapjes

Maandag

Hartige taart met raapsteeltjes Het geheim van deze hartige taart is natuurlijk de vulling, gemaakt van ricotta met jonge bladgroenten. Zijn er geen raapsteeltjes meer, gewoon jonge spinazie of zelfs rucola gebruiken.

Dinsdag

Wilde asperges met erwten risotto Ik kwam deze wilde asperges toevallig bij ons op de wekelijkse markt tegen. En dan moet je niet twijfelen en ze kopen en bereiden.

Woensdag

Waterzooi is een Belgische klassieker. Ontstaan in de stad Gent en gemaakt van vis of kip, groenten, room en aardappelen. De waterzooi wordt geserveerd als een soort soep en geserveerd met brood. Met deze klassieker valt natuurlijk weer volop te variëren.

carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Voorgerechten

Verwen jezelf (en je gasten)

Italiaanse-ovenschotel (2)

Hoofdgerechten

Variatie voor elke dag

rauwkost van komkommer

Bijgerechten

Niet alleen gekookte aardappelen

Donderdag

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met brood – Bedenk dat de boeren de salade ‘s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al die heerlijke smaken hadden ruim de tijd te mixen.

Vrijdag

Pasta met doperwten en gerookte zalm – Pasta kun je natuurlijk heel het jaar door eten. Maar in de lente, wanneer we allemaal niet kunnen wachten op de zomer, is een frisse pasta wel zo lekker.

aardappels

Aardappelen

Zelf schillen is voordeliger

courgette

Groenten

Vers van het seizoen

sinaasappel

Fruit

Een gezonde keuze

Varkens rib roast stoer vlees op tafel

Vlees

Ga voor kwaliteit

Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Vis

Ga voor duurzaam

goudse-boeren-kaas-haastrecht-twee-hoeven_7236-001-890x395_c

Kaas

Lekker van de boer

zuivel-melkbussen

Zuivel

Belangrijke voedingsstoffen

eieren

Eieren

Scharrel- of vrije uitloop