Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Weekmenu; Wat eten we vandaag? – In het Lekker Tafelen weekmenu vind je recepten die jij ook kunt maken. Geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Zaterdag

Vleesreepjes zaterdag wm

Vleesreepjes in “sticky” gembersaus – Snel, makkelijk en boven alles ook nog lekker, dat zijn toch de maaltijden die we iedere dag wel op tafel zouden willen, nou met dit gerecht heb je zo’n topper. De meeste tijd zit hem in het snijden van het vlees en de groente de rest is kinderwerk en klaar in no-time.

Zondag

Wild zwijn rack uit de oven met groenten, paddenstoelen en sinaasappel – Misschien schrikt de naam je al af, maar ik kan je verzekeren dat dit echt een delicatesse is De smaak is natuurlijk anders, we hebben het over wild. Maar als het op sappigheid of weefselstructuur aankomt, dan geniet deze meer en meer mijn voorkeur.

Maandag

Pasta porcini maandag wm

Pasta porcini – In de Nederlandse keuken wordt het meest gebruik gemaakt van de champignon. De kastanje champignon – het bruine broertje van de witte – doet het ook vrij aardig, maar heb je al eens gekookt met gedroogde paddenstoelen? Laten we het vandaag eens doen!

Dinsdag

Kip stoofpotje met volop verse groenten dinsdag wm

Kip stoofpotje met volop verse groenten – Bij stoven denken we vaak aan rundvlees. Maar kip is ook heel geschikt voor een heerlijke stoofpot. Coq au vin is een klassieker als het gaat om stoven met kip. Onderstaand gerecht is daar een eenvoudige variant op.

Woensdag

Pannenkoek shoarma; voor de liefhebbers woensdag wm

Pannenkoek shoarma; voor de liefhebbers – Deze pannenkoek is echt voor de liefhebbers van de snackdag. Want dit recept combineert twee favorieten, namelijk verse pannenkoeken met zelf gebakken shoarma, ui en paprika. Lekker wat knoflooksaus eroverheen, af garneren met wat vers gehakte bieslook en voilà, je hebt een goed vullende maaltijd op tafel staan.

Donderdag

Gestoofde zuurkool met puntpaprika (Stoofschotel) donderdag wm

Gestoofde zuurkool met puntpaprika – Zuurkool ovenschotel of zuurkoolstamppot kennen we wel. Door de zuurkool te stoven krijg je een heerlijke zacht smakende zuurkool die niet te vergelijken is met de echt zure, gekookte zuurkool. Stoof je de kool samen met paprika en ui dan krijg je een heerlijk zachte en kruidige zuurkool.

Vrijdag

Mosselen met blond bier en gerookt spek vrijdag wm

Mosselen met blond bier en gerookt spek – Mosselliefhebbers zullen bij een klassiek gerecht direct over de wijn beginnen. Maar waarom geen bier? Oké… je moet dan wel het juiste biertje pakken natuurlijk. Ga in ieder geval voor een blond biertje met een triple smaak.

Printen