Recepten om zelf te maken



Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage
Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag ? Ook deze week heeft het Lekker Tafelen team weer een vers weekmenu samengesteld. Verse ingrediënten van het seizoen bepalen wat we dagelijks eten. Al onze recepten zijn gemaakt en getest in eigen keuken. Wij zijn geen sterrenkoks, maar net als jij experimenteren we graag met goede ingrediënten. Kook en bak je ook deze week weer mee?

Zaterdag: Comford food

Cottage pie; Engels comford food

Cottage pie; Engels comford food – Cottage pie is een geweldige Engelse klassieker. Je mag het ook gewoon een ovenschotel met gehakt en groenten noemen. Check hier het eenvoudige recept.

Zondag: Kalfsschnitzel

Kalfsschnitzel met Parmaham

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie – Saltimbocca alla Romana Een kalfsschnitzel met parmaham en salie is een klassieker. De naam betekend letterlijk: “Spring in de mond”


Pie met gehaktvulling

Pie met gehakt  – Zin in iets anders? Kijk dan eens tussen onze andere hoofdgerechten.

garnalenschuitje

Borrelhapjes met vis – Feestje? Wij vertellen je hoe je deze garnalenschuitjes maakt!

Aardappelen – Wat ga jij maken met de vastkokende Bildstar aardappel?

Appelmoes

Fruit – Appelmoes volgens grootmoeders recept, lekker bij stampot.


Maandag: Ossobuco

Ossobuco, traditioneel Italiaans stoofgerecht met kalfsschenkel

Ossobuco, traditioneel Italiaans stoofgerecht met kalfsschenkel -Een echt traditionele stoofschotel uit Italië is de Ossobuco. Met dit recept gaan we echt lekker Italiaans eten.

Dinsdag: Mac and chees

Mac and chees

Mac and cheese: Favoriete klassieker – De echte Mac and Cheese. Alle elementen in dit gerecht zorgen ervoor dat je elke hap weer naar een volgende verlangt. Het recept om het thuis ook te maken.


Roerei

Zelf gemaakt gezond ontbijt – Start de dag met een lekker, stevig en gezond ontbijt, dan kun je er de hele dag tegen.

Vla

Homemade toetjes – Maak zelf eens een lekkere vanille-, chocolade- of frambozenvla als afsluiter op een warme maaltijd

Croutons

Croutons voor soep of salade – zelf maken is veel lekkerder en  om voedselverspilling tegen te gaan.

Breekbrood

 Een hartige variant op het meestal zoete breekbrood. – Een idee voor een lunch of makkelijke maaltijd


Woensdag: Bloemkool

Bloemkoolgratin

Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker – Deze eenvoudige aardappel-bloemkoolgratin is een maaltijd voor het hele gezin. Betaalbaar, vers en huisgemaakt. Gebruik bij voorkeur Hollandse bloemkool en een oudere boerenkaas.

Donderdag: Kip

Kip Jambalaya

Kip Jambalaya – een kruidig rijstgerecht – Een Amerikaans rijstgerecht die zou zijn afgeleid van de Spaanse paella is de Kip Jambalaya. Absoluut een lekkernij om thuis te maken met verse ingrediënten


Bietjes

Gekookte bietjes of rauwe bietjes – de keuze valt steeds meer op voorgekookt. Maar waarom zou je rode bieten niet lekker zelf koken?

Wraps

Lunch tijd! – Salade wraps met een royale Thaise vulling Vul een wrap eens anders dan met roomkaas en zalm. Wie nodig je voor vandaag uit?

Aligot

Bijgerechten – Kies voor smaak en maak ook je aardappelpuree gewoon zelf.

Aardappeleters

 Aardappeleters – Elke werkdag om 19.55 uur op 2. Over geadopteerde gerechten die zo gewoon zijn geworden dat we er niets meer over weten.


Vrijdag: Curry

Curry met zoete aardappel en kip

Curry met zoete aardappel en kip – Er zijn soms momenten dat het maken van je eigen curry niet zo goed wil. Maar wat is dan een goed alternatief?

Baktip: Groese paptaart

Groese paptaart

Groese paptaart, een Zeeuwse lekkernij -De Groese paptaart kent een eeuwenoude traditie. Gelukken kunnen we dit nu altijd maken en eten!