Recepten om zelf te maken



Bijgerechten; Niet alleen gekookte aardappelen

Terug naar homepage

Gebakken aardappelen; Het geheim voor een perfect resultaat
Zelfgemaakte uienconfituur; Heerlijk bij o.a. wild, paté of vlees
Rode kool met balsamico en appel
Krieltjessalade met mosterd
Zoete aardappel pastinaak koekjes - Lekker bij vis
Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

Bijgerechten

Aardappels, vlees en groenten: zo ziet onze dagelijkse kost er meestal uit. Velen van ons hebben maar een beperkt aantal bijgerechten in hun repertoire: gekookte aardappelen, gebakken aardappelen en puree. Maar er is zo veel meer!

Bij Lekker Tafelen weten we er wel raad mee. Verleg je horizon en serveer eens polenta bijvoorbeeld. Of rijst op een lekkere manier klaargemaakt. Probeer ook eens couscous, quinoa, linzen of parelgort. Zo varieer je en krijg je ook nog eens andere voedingsstoffen binnen.

Op Lekker Tafelen vind je bijgerechten voor elke gelegenheid. Borden vol met leuke ideeën. Maakbaar, vers en gezond. Al onze bijgerechten zijn getest door Lekker Tafelen auteurs. Daarmee heb je bijna altijd zekerheid dat je recept lukt. Of je nu kiest voor een simpele puree of een bijzondere risotto, je vindt het hier.

Een bijgerecht hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Sommige bijgerechten kun je bovendien heel goed van te voren maken.

Laat je inspireren.

Aligot

Aardappelpuree

Altijd lekker, een zelfgemaakte aardappelpuree. Lees hier de tips & trics en diverse recepten.

Rode kool

Bijgerechten met kool

Lekker voor in de wintermaanden: bijgerechten met kool. Er zijn wel meer dan 10 varianten! probeer ze allemaal.

aardappelgratin

Gratins

Je hele huis gaat heerlijk geuren van een zelfgemaakte gratin uit de oven. Ook makkelijk van te voren te maken!

risotto

Risotto

Risotto is een heerlijk romig Italiaans rijstgerecht waarmee je op vele manieren kunt variëren. Zo maak je van je dagelijkse kost een feestje.

gnocchi

Gnocchi

Gnocchi maak je natuurlijk ook zelf! Ideale restverwerking van gekookte aardappels. Heerlijk met salie bijvoorbeeld.

tian

Groententians

Groentetians zijn Provençaalse groenten-ovenschotels die heerlijke, verantwoorde bijgerechten geven met geroosterde groenten.

gebakken aardappelen

Gebakken aardappeltjes

Graag delen we met jou het geheim van perfect gebakken aardappeltjes. Zo zul je ze graag blijven klaarmaken!

gado gado

Gado Gado

Met Gado Gado kun je je qua groenten heerlijk uitleven. Lekker bij Indisch smoorvlees of gewoon een gebraden kippetje.

Zoetzure rode bietjes

Zoetzure bietjes

Bietjes, je haat ze of je houdt van ze. Deze heerlijke bietjes hebben een geheim ingrediënt… Je zult versteld staan.

stoofpeertjes in port

Stoofperen in port

Serveer eens fruit als bijgerecht. Heerlijke stoofpeertjes in stroperige portsaus. Lekker bij rood vlees en wild.

parmezaan aardappelen

Aardappelen

De aardappel is nog altijd het favoriete bijgerecht in onze keukens. Kijk dan ook eens verder als alleen de gekookte variant.

gevulde paprika

Groenten

We hebben eindeloos veel lekkere recepten voor bijgerechten met groenten in de aanbieding. Je vindt er vast iets tussen!

kapucijners met chorizo

Peulvruchten

Peulvruchten zijn lekker en gezond en ook nog eens hartstikke trendy. Zet ze eens wat vaker op het menu!

mexicaanse confetti rijst

Rijst

Serveer je een gerecht alleen met witte rijst, of maak het soms net even bijzonderder? Denk aan kleur en kruiden/specerijen.

polenta

Polenta

Polenta is maïsmeel. Je kunt er een soort puree van maken, maar ook dikker in koken tot dikke plakken en je kunt er zelfs heerlijke frietjes van maken!

manakeesh

Brood

Meerdere gerechten kun je ook heel goed met brood serveren. Van curry tot soep en stoofpotten. Kijk eens naar de platbroden bijvoorbeeld.

appelmoes

Vruchten

Varieer en zet eens fruit in plaats van groente op je bord als bijgerecht. Appels, stoofperen, cranberries… er zijn heerlijke vruchten waarmee je een mooi bijgerecht kunt maken.

coleslaw

Salades

Aardappelsalades, rijstsalades, groentensalades… met salades kun je op allerlei manieren een heerlijk bijgerecht maken.