Broccoli met bechamel
Broccoli met bechamel, heb je dat al wel eens uitgeprobeerd? Nee? Dan is dit het moment om dat wel te doen!
Gnocchi; het basisrecept
Één keer verse gnocchi proeven en je koopt nooit meer een pak! Het is een klus, maar als er iets de moeite waard is, is het verse gnocchi!
Salade van wintergroenten en noodles
Een verrassende salade met een winters én een Oosters tintje? Dat is een salade met wintergroenten en noodles.
Salade van spinazie; met ei en rosbief
Maak eens een salade zonder sla en ga voor een andere bladgroente. Een salade van spinazie bijvoorbeeld. Lekker met een eitje en rosbief!
Bijgerechten met pastinaak
Maak de meest verrassende bijgerechten met pastinaak. Of je ze nu kookt, bakt, stooft of frituurt, pastinaak is een heerlijke groente.
Gekookte aardappels; terug naar de basis!
Een basisvaardigheid waarmee je een heleboel verschillende maaltijden op tafel kunt toveren? Gekookte aardappels, dit moet je ervan weten.
Aardappels stomen; dat doe je zo!
Aardappels bereiden kan op veel manieren, bakken, frituren, roosteren, koken. Maar de gezondste manier van bereiden is aardappels stomen!
Aardappelkugel; een aardappelschotel met uien en kaas
Een lekkere aardappelschotel met uien en kaas uit de oven? Deze aardappelkugel met kaas maakt dat helemaal waar. De geur alleen zegt genoeg!
Eierragout; lekker ouderwets, in een modern jasje
Eierragout kennen we nauwelijks meer maar is echt een lekker bijgerecht. Als warme maaltijd met aardappelen en sla, of met verse groenten.
Zoetzure rode bietjes; kleur op tafel in de winter
Bietjes suf? Deze zoetzure rode bietjes zijn dat zeker niet! Ontdek met welk ingrediënt je rode bieten omtovert tot iets écht lekkers.
Aardappelpannenkoekjes
Aardappelpannenkoekjes worden in verschillende culturen gegeten, en hebben soms ook een bijzondere betekenis. Kijk hier voor de recepten!
Aardappel bijgerechten om je tafelgenoten te imponeren
Met deze luxe aardappel bijgerechten zet je écht feest op tafel. Uiteraard van zelf geschilde aardappelen zodat je ook écht weet wat je eet.
Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend
Hoe maak je gekruide aardappelen eigenlijk spannend? Wij leggen je het uit en geven je 4 recepten voor specerijenmixen om mee te beginnen!
Ovenaardappels met gerookte paprika
Ovenaardappels met gerookte paprika zijn makkelijk, van tevoren te maken en erg lekker met vlees en groenten. Een ideaal bijgerecht.
Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico
Witlof met een beetje honing en balsamico. En eventueel wat verse tijm. Gekarameliseerde witlof is een heerlijk en eenvoudig bijgerecht.
Zoetzuur van witte kool en wortel
Deze zoetzuur wordt gemaakt van witte kool en wortel, maar je kunt ook andere, harde groenten gebruiken om je eigen zoetzuur te maken.
Gevulde aardappelen op drie manieren
Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.
Aardappelsalades; Zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Aardappels bakken; over de basisrecepten!
Aardappels bakken: hier lees je hoe je een goede basisvaardigheid aardappels bakken krijgt. Ook jij kunt leren perfecte aardappels te bakken!
Stamppot boerenkool als bijgerecht
Stamppot boerenkool is een heerlijk traditioneel gerecht uit Nederland. Maar probeerde je het al eens als bijgerecht?
Gegratineerde prei met blauwe kaas
Prei en kaas, dat is een geweldige combinatie, zeker als je een pittige kaas kiest. Gegratineerde prei met blauwe kaas, voor de liefhebbers!
Uienconfituur; van rode uien
Dit ga je vaker maken als je het geproefd hebt. Uienconfituur is een heerlijk bijgerechtje bij een stukje vlees, wild of bij een stukje kaas.
Aardappelpuree met geroosterde knoflook
Hoe kun je een lekker subtiel knoflooksmaakje aan je puree geven? Aardappelpuree met geroosterde knoflook, dat is een heerlijk bijgerechtje!
Ovenschotel van knolselderij en winterpeen
Ingewikkelde recepten genoeg. Maar ook met eenvoud kun je iets lekkers op tafel zetten zoals deze ovenschotel van knolselderij en winterpeen.
Citroenboter met geroosterde knoflook
Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!
Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter
Jij hoeft de groenten alleen maar te snijden, de oven doet het werk. Geroosterde knolgroenten zijn een lekker en makkelijk bijgerecht!
Gegratineerde paddenstoelen
Gebakken paddenstoelen zijn heerlijk, maar als je er gegratineerde paddenstoelen van maakt, wordt het een bijzonder lekker bijgerechtje!
Roergebakken witlof met honing en mosterd
Een snel, lekker en makkelijk recept voor roergebakken witlof met honing en mosterd. Maak eens iets anders dan witlof met ham en kaas.
Aardappelpuree met koolraap en pecorino
Het is een heel simpel bijgerechtje, maar wel met een heerlijke smaak, deze aardappelpuree met koolraap en pecorino. Onder andere door de salie!
Ovenaardappelen met ras el hanout
Deze ovenaardappelen met ras el hanout zijn lekker kruidig, en heerlijk bij wat gekookte groente en een stukje vlees of vis.
Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
Deze gestoofde witte kool is een prima voorbeeld hoe groenten te stoven. Door je groenten te stoven behoud je meer smaak en vitamines.
Knolselderijpuree met aardappel; uit de oven
Probeer eens een aardappel- knolselderijpuree! Deze licht gesouffleerde puree heeft als verrassing een heerlijke krokante korst met noten.
Witte bonen in tomatensaus; maak ze eens zelf!
Als je ze eet koop je ze vast in een blik of een pot. Lekker makkelijk. Maar maak eens zelf witte bonen in tomatensaus. Veel lekkerder!
Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen
Frituren in veel vet verliest populariteit. In plaats daarvan kopen we zakken ovenfriet. Maar wist je dat je ook ovenfriet zelf kunt maken?
Stoofpeertjes in limoncello
Stoofpeertjes, ze zijn lekker als zoet bijgerecht, maar ook heerlijk in een dessert. Stoofpeertjes in limoncello zijn een lekkere variatie!
Gegratineerde spruitjes
Spruitjes zijn niet favoriet bij iedereen. Misschien dat deze gegratineerde spruitjes in een heerlijke kaassaus dat kunnen veranderen?
Truffelboter; zelfgemaakte luxe op je brood
Truffelboter, een eenvoudig en smakelijk receptje én toch pure luxe! Dit receptje mag je niet laten liggen!
Krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas
Deze heerlijke krieltjes uit de oven met Parmezaanse kaas kun je perfect combineren met een lekker stuk vlees of vis en wat groenten erbij.
Aardappelgratin met Romero
Ben je een kaas- en een aardappelliefhebber? Dan moet je echt de aardappelgratin met Romero en knoflook eens proeven. Té lekker!
Haricots verts met spek
Klassiek en eigentijds. Haricots verts met spek worden als bijgerecht vaak met kerst geserveerd. Je kunt ze natuurlijk veel vaker maken.
Bloemkool uit de airfryer
Met dit recept voor bloemkool uit de airfryer zet je snel een echt lekker bijgerecht op tafel. De roosjes krijgen zo een knapperig korstje.
Zuurkoolpuree met gebakken paddenstoelen
Een leuk bijgerecht met aardappels en groente? Denk eens aan zuurkoolpuree met gebakken paddenstoelen. Heerlijk bij een stukje vlees of wild!
Romige aardappel kaas gratin in mini-pannetjes
Serveer deze romige aardappel kaas gratin in mini-pannetjes en je krijgt applaus aan tafel. Een makkelijk recept met een groots effect!
Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Deze pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel kun je als bijgerecht of als lunch serveren. Probeer ze ook eens met wortel, appel of peer.
Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes
Heerlijke krokant gebakken aardappeltjes met een zachte, romige binnenkant, die in je mond smelten, dat zijn fondant aardappelen.
Stoofpeertjes in glühwein; alsof oma zelf weer in de keuken staat
Als Oma's stoofpeertjes in glühwein op het fornuis staan wordt iedereen gelukkig. Iedereen smelt voor die geur. Ontdek oma's recept.
Geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten
Een geweldig bijgerecht met een beetje luxe, geroosterde wortels en pastinaken met hazelnoten hebben net dat beetje extra.
Gestoofde appeltjes met verse cranberry’s
Gestoofde appeltjes met verse cranberry's, een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk etentje, bij een stukje vlees of als toetje!
Knolselderij aardappel gratin
Gebruik knolselderij eens anders dan alleen in de soep. Deze knolselderij aardappel gratin kun je ook in kleine ovenschaaltjes bereiden.
Reacties van onze lezers