Recepten om zelf te makenHoofdgerechten; Variatie voor elke dag

Terug naar homepage

Hoofdgerechten -Elke dag weer moeten we bedenken wat we gaan eten. Op een doordeweekse dag hebben we vaak alleen een hoofdgerecht als maaltijd `s avonds. Misschien nog gevolgd door een dessert. In het weekend wil er nog wel eens soep vooraf gaan. Maar één ding is een feit, dat hoofdgerechten alle dagen terugkomen als de maaltijd van de dag.

Inspiratie voor het seizoen

Elk seizoen heeft zijn eigen seizoensgroenten en gerechten. In de winter eten we graag stoofschotels, stamppotten, ovengerechten. Eten dat ons verwarmd en opvrolijkt. Varieer met vis, vlees en neem ook eens een dag je zonder vlees.


 

 


Hoofdgerecht met vlees, vis of vega. Welke keuze maak jij?

Moeten we hier nog wat over zeggen, of mogen we ervan uitgaan dat iedereen inmiddels weet dat iedere dag vlees niet goed is voor onszelf, de dieren en voor het milieu? Ons duidelijke advies is koop minder maar goed vlees. Smaak is altijd het uitgangspunt en veelal komen we dan toch weer bij de ambachtelijke slager terecht. Ook op diverse boerderijen wordt vlees verkocht. Laat je bij aankoop altijd overtuigen dat het dier een goed leven gehad heeft. Vis wordt ook steeds duurzamer. Wissel dus eens af met vis of kies een keer voor vegetarisch.

Pasta-met-pompoensaus-en-geitenkaas

Kaas in plaats van vlees

In veel gevallen is kaas een prima vervanger voor vlees. Laat je inspireren door hoofdgerechten waarin kaas een belangrijke rol speelt.

Inspiratie met kaas

tarte-tatin-uien

Geef groenten een hoofdrol

Meer verse groenten eten? Geef ze dan een hoofdrol in je gerecht. Eiwitten, vitaminen, groenten zijn gewoon kei gezond en kleurrijk.

Inspiratie met groenten

Variëren en verrassen met hoofdgerechten

Variëren, dat woord wordt echt veelvuldig gebruikt op onze website. Verrassen vinden we misschien wel een betere keuze. Hoe leuk is het als je iedereen ziet glunderen wanneer jij je gerecht serveert. Niet alleen aan tafel is verrassen het leukste onderdeel van koken. Ook op de markt of in de winkel laten wij ons altijd graag verrassen. Probeer eens wat nieuws, laat je eens overtuigen door specialisten die een ambacht geleerd hebben. Het effect van deze verrassing proef en zie je gegarandeerd terug op je bord. Klik eens door onderstaande mini kookboekjes heen en laat je ook verrassen.

pizza-bianca

Pizza, Italiaans op zijn bekendst

We kennen pizza allemaal als fastfood wat we snel uit de diepvries trekken. Maar echte pizza is geen fastfood. Daar neem je de tijd voor en smaakt echt zoveel beter dan de diepvries variant.

pancakes-american

Pannekoeken, de basis en meer!

Wie is er niet groot geworden met pannenkoeken. Ze roepen bij menig mens een gevoel van geluk en plezier op. Want pannenkoeken zijn altijd een feestje om te eten. Gewoon met stroop of eens anders met rauwe ham en andere vullingen. Wij inspireren je graag om te variëren met pannenkoeken!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Koken van het seizoen