Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella
Uit de oven of van de barbecue, grillen geeft veel smaak. Een wrap met gegrilde groenten en een tomaten pesto is genieten van pure smaken.
Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Deze romige risotto met verse bospeen, zeekraal en mosselen is een heerlijk gerecht voor een speciaal etentje in het voorjaar!
Couscous met Ras el Hanout en drumsticks
Comfortfood uit eigen keuken, couscous met Ras el Hanout en drumsticks. Snel, makkelijk en erg smaakvol met lekker veel verse groenten.
Stamppot spinazie en venkel, een geweldige combinatie!
Zin in een stamppot boordevol verse groenten? Duik de keuken in voor een heerlijke stamppot spinazie en venkel! Binnen 30 minuten op tafel!
Het Paasdiner
Het hoogtepunt van de Pasen is natuurlijk het Paasdiner! Lekker Tafelen voorziet je van inspiratie en de lekkerste recepten!
Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse
Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek
Zin in een lekkere, gevulde, maaltijdsoep? We hebben een goed gevulde pastinaaksoep voor je, met paddenstoelen en spek!
Quiche met spinazie en kipgehakt
Een goed gevulde quiche met spinazie en kipgehakt is altijd lekker en een welkome afwisseling op de dagelijkse maaltijd.
Currysoep met kip
Een verwarmende currysoep met kip vol oosterse smaken, goed gevuld met onder andere, groente, stukjes kip en ramen noedels.
Raapstelen, de eerste groente van de lente!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!
Daslook; de lekkerste recepten met “onkruid”
Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. Ontdek deze recepten met daslook!
Aardappelschotels; heerlijke recepten!
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Pizza Margherita
De basispizza onder de pizza's, zo kun je de pizza Margherita eigenlijk wel omschrijven. En jij maakt deze pizza vanaf nu helemaal zelf!
Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)
De manier om restjes gekookte rijst te verwerken is gebakken rijst met ei, ook wel bekend als de egg fried rice. Snel, simpel en erg lekker.
Pannenkoekjes van banaan
Lekker en gezond ontbijten wordt een feestje met deze pannenkoekjes van banaan. Extra lekker met een beetje honing en vers fruit.
Tortilla; een klassieker uit Spanje
Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.
Peulvruchten; voedzaam, gezond en vooral lekker
Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!
Kaasfondue; recepten uit verschillende landen!
Heerlijke recepten voor kaasfondue. Je vindt hier internationale recepten, maar vooral ook recepten voor een heleboel gezelligheid aan tafel.
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut geen straf.
Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees
Een heerlijke Griekse stoofpot van rundvlees, dat is Stifado. En die maak je makkelijk zelf. Zin in Griekenland? De keuken in en stoven maar!
Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders
Stoofvlees kun je op talloze manieren verwerken. De klassiekers ken je hopelijk ook al. Probeer dan ook eens stoofvlees in pindasaus!
Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten
Een heerlijke goulash gemaakt van riblappen. Zo'n fantastische sudderpan vol verse ingrediënten waar je 's avonds graag voor thuis komt.
Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Hollandse stamppot rauwe andijvie, met een Italiaans tintje. Pimp je stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes.
Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Een risotto van restjes? Dat kan heel goed. Maar combineer eens mooie, bij elkaar passende smaken zoals in deze citroenrisotto met vis.
Pizza Quattro Stagioni
De vier jaargetijden op een pizza? Dat kan. Op een Pizza Quattro Stagioni vertegenwoordigt elk ingrediënt een ander seizoen.
Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel
Maak met een paar eenvoudige verse producten, een zalige wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel. Dat is wokken op zijn best.
Wrap met kip en mango
In deze wrap met kip en mango zitten lekker veel smaken en texturen. Lekker als hoofdgerecht, of in plakken bij de borrel.
Gumbo; een echte Amerikaanse klassieker
Gumbo is een traditionele stoofschotel uit Louisiana, in de Verenigde Staten. Het is heerlijk gerecht met vol groenten, vlees en vis!
Pizza met gekarameliseerde uien
Maak eens een andere pizza. Zonder tomatensaus, maar met crème fraîche, maak je een heerlijke pizza met gekarameliseerde uien en oude kaas!
Rode kool stamppot met bacon en gebakken ui
Een verrassend lekkere rode kool stamppot met bacon en gebakken uien. Ook zonder appels is rode kool erg lekker.
Kip kerrie met ananas
Deze kip kerrie met ananas is heerlijk fris en licht pittig en er zitten lekker veel groenten en fruit in. Serveer kip kerrie met rijst.
Witlofstamppot met ham en kaas
Het populaire witlof met ham en kaas maar dan in de vorm van een witlofstamppot, lekker, snel en boordevol smaak.
Pizza Verdure Grigliate (Vegetarisch)
De lekkerste vegetarische pizza maak je zelf, met gegrilde groenten en mozzarella. Maak kennis met de Pizza Verdure Grigliate en proef zelf!
Vegetarische burger van rode kool
De heerlijk sappige vegetarische burger van rode kool als lunch of als diner, een volwaardig hoofdgerecht!
Stamppot boerenkool met curryworst
Een lekkere variatie op boerenkool met worst is deze stamppot boerenkool met curryworst die ook erg lekker is met een hard broodje als lunch.
Rijstschotel met linzen
Deze eenvoudige, vegetarische rijstschotel met linzen en gebakken uien heeft een lekker kruidig, licht pittig, Midden-Oosters tintje.
Hete bliksem met spek
Hete bliksem met spek – 'Dat is nog eens een gerecht met een bijzondere naam', denk je misschien als je dit gerecht niet kent. Hete bliksem met spek is een traditioneel Nederlands gerecht, afkomstig uit de boerencultuur. Het is dus een stuk minder exotisch dan je misschien had verwacht, en...
Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Een risotto met krachtige smaken. Risotto met paddenstoelen en geitenkaas is het ultieme comfortfood en staat binnen 30 minuten op tafel.
Wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool
Met een wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool zet je met een paar basis ingrediënten een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel.
Pizza Diavola; lekker spicy!
Houd je van pittig eten? Dan zal de pizza Diavola zeker een van je favoriete pizza's zijn. En die pittige pizza, die maak je lekker zelf!
Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot
Wel eens gehoord van vijfschaft? Dit is een Utrechts streekgerecht, met aardappel, winterpeen, ui, appel, bruine bonen en rookworst en spek.
Rode kool stamppot met appel en ananas
Deze friszoete rode kool stamppot met appel en ananas is door zijn kleur een feest om te zien en favoriet bij jong en oud.
Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!
Winterse quiche met koolraap en palmkool
Winter quiche! Deze quiche met koolraap en palmkool zit boordevol lekkere (vergeten) groenten. Een ideale maaltijd als je vrienden komen.
Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Met slechts 4 ingrediënten maak je deze aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek. Een topper voor herfst en winter.
Pindasoep; maak ‘m zo pittig als je wilt
Pinda's zijn peulvruchten. Wist je dat? Met deze pinda's maak je een heerlijke pindasoep, boordevol stukjes kipfilet en verse groenten.
Currysoep met spliterwten
Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten, boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.
Lasagne van wortel
Deze lasagne van wortel is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de alom bekende lasagne met tomatensaus. Serveer met een salade.
Reacties van onze lezers