Recepten om zelf te makenHoofdgerechten; Variatie voor elke dag

Terug naar homepage

Gehaktballetjes in Provençaalse saus met frietjes; Kinderfavoriet!
Omelet met spinazie, zalm en kaas
Stamppot prei met gebakken paprika en kippendijen
Wortelstamp met gebakken uien en braadworst
Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!

Hoofdgerechten; Variatie voor elke dag

Hoofdgerechten; Variatie voor elke dag –  Elke dag weer moeten we bedenken wat we gaan eten. Op een doordeweekse dag hebben we vaak alleen een hoofdgerecht als maaltijd `s avonds. Misschien nog gevolgd door een dessert. In het weekend wil er nog wel eens soep vooraf gaan. Maar één ding is een feit, dat hoofdgerechten alle dagen terugkomen als de maaltijd van de dag.

En dat brengt ons bij de meest gestelde vraag; wat eten we vandaag. Word het wellicht vlees, vis of misschien een dagje zonder vlees. Want een dagje zonder vlees of vis is goed voor het milieu en ook nog eens heel lekker. En dan altijd de vraag of het aardappel, pasta of rijst wordt. Maar heb je weleens gedacht aan couscous een maaltijdsalade of een warme maaltijdsoep.

Het is belangrijk om gevarieerd te eten, eet zoveel mogelijk groenten en eet niet alle dagen vlees of vis. Probeer wel 1 keer per week verse vis van het seizoen te eten. Deze bevatten namelijk gezonde voedingsstoffen. Natuurlijk mag je af en toe best even zondigen met patat of pizza. Maar maak het dan wel zelf. Dan weet je precies wat er in zit! En het is veel leuker!

Pie-met-gehaktvulling

Pie met gehakt, mais en gedroogde abrikozen

De Engelse pie staat dan ook niet alleen maar voor zoetigheid, maar kan ook prima gevuld worden met een hartige vulling.

Kippenstoof-met-kikkererwten-en-citroen

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

Door de radler met citroen krijg dit gerecht een fris zuurtje! Zet die stoofpan maar op het vuur!

Noedels-met-chinese-paddestoelen

Noedels met Chinese paddenstoelen

Een heerlijk licht gerecht en eens wat anders. Wat dacht je van shimeji, de witte beukenzwam, vol smaak!

omelet-spinazie

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Een rijk gevulde omelet die prima als snel hoofdgerecht kan functioneren.

couscous-halloumi

Couscous met pompoen en haloumi

Avontuurlijk eten en een dagje zonder vlees? Probeer dan eens deze gezonde maaltijd!

Konijn-Stoofschotel-met-druiven-en-kruiden-jenever

Konijn; Stoofschotel met druiven en kruiden jenever

Wist je dat konijn mager vlees is? Daarom ideaal om te stoven zodat hij heerlijk mals blijft.

 

Vlees, vis of vega. Welke keuze maak jij?

Moeten we hier nog wat over zeggen, of mogen we ervan uitgaan dat iedereen inmiddels weet dat iedere dag vlees niet goed is voor onszelf, de dieren en voor het milieu? Ons duidelijke advies is koop minder maar goed vlees. Smaak is altijd het uitgangspunt en veelal komen we dan toch weer bij de ambachtelijke slager terecht. Ook op diverse boerderijen wordt vlees verkocht. Laat je bij aankoop altijd overtuigen dat het dier een goed leven gehad heeft. Vis wordt ook steeds duurzamer. Wissel dus eens af met vis of kies een keer voor vegetarisch.

Pasta-met-pompoensaus-en-geitenkaas

Kaas in plaats van vlees

In veel gevallen is kaas een prima vervanger voor vlees. Laat je inspireren door hoofdgerechten waarin kaas een belangrijke rol speelt.

Inspiratie met kaas

tarte-tatin-uien

Geef groenten een hoofdrol

Meer verse groenten eten? Geef ze dan een hoofdrol in je gerecht. Eiwitten, vitaminen, groenten zijn gewoon kei gezond en kleurrijk.

Inspiratie met groenten

Variëren en verrassen met hoofdgerechten

Variëren, dat woord wordt echt veelvuldig gebruikt op onze website. Verrassen vinden we misschien wel een betere keuze. Hoe leuk is het als je iedereen ziet glunderen wanneer jij je gerecht serveert. Niet alleen aan tafel is verrassen het leukste onderdeel van koken. Ook op de markt of in de winkel laten wij ons altijd graag verrassen. Probeer eens wat nieuws, laat je eens overtuigen door specialisten die een ambacht geleerd hebben. Het effect van deze verrassing proef en zie je gegarandeerd terug op je bord. Klik eens door onderstaande mini kookboekjes heen en laat je ook verrassen.

pizza-bianca

Pizza, Italiaans op zijn bekendst

We kennen pizza allemaal als fastfood wat we snel uit de diepvries trekken. Maar echte pizza is geen fastfood. Daar neem je de tijd voor en smaakt echt zoveel beter dan de diepvries variant.

pancakes-american

Pannekoeken, de basis en meer!

Wie is er niet groot geworden met pannenkoeken. Ze roepen bij menig mens een gevoel van geluk en plezier op. Want pannenkoeken zijn altijd een feestje om te eten. Gewoon met stroop of eens anders met rauwe ham en andere vullingen. Wij inspireren je graag om te variëren met pannenkoeken!