Recepten om zelf te makenNagerechten; Een vorstelijke afsluiting van de maaltijd

Terug naar homepage

Nagerechten; Een vorstelijke afsluiting van de maaltijd

De koelingen in supermarkten worden voller en voller. Een enorm uitgebreid assortiment toetjes maakt kiezen zelfs lastig. Bij Lekker Tafelen hanteren we echter het motto “Weet wat je eet!” Hier schort het wel een beetje aan bij de gangbare toetjes. Vaak zitten ze vol suikers en vage voedingsstoffen of E-nummers. Wat ons betreft is er maar één oplossing. Maak het zelf! En dat is nog een leuke oplossing ook.

We kunnen ons helemaal verliezen in het zelf maken van een mooi dessert. Een pudding, een bavarois, maar ook gewoon een yoghurtje met veel vers fruit en noten. Je kunt echt gezonde keuzes maken en de meest mooie creaties op tafel zetten. Er mag ook zeker aandacht ontstaan voor het kaasplankje of een heerlijke koffie of thee na de maaltijd.

Maak het zelf

De verrassing zit in jouw creativiteit. Een bavarois die je serveert met vers fruit is altijd veel mooier dan de bekende beker pudding die je alleen omdraait op een bordje. Tip: Vergeet eens het effect van de “saus” die over die pudding zakt, maar kijk eens op de ingrediëntenlijst. Je zult zien dat hier een hele wereld te winnen valt.

Home made

Zelfgemaakte vla is toch echt wel lekkerder dan uit een pak, en je weet wat erin zit.

Frozen yoghurt

Doe je yoghurt tussen 2 koekjes en je hebt een super dessert

Gooi je eiwitten niet weg

Met overtollige eiwitten maak je schuimpjes en van die schuimpjes maak je weer de heerlijkste desserts.

Vlaflip

Een ouderwets dessert met een moderne twist.

“Ile flottante” met witte chocoladesaus en atsina cress

Ile flottante

Een klassiek Frans dessert, schuimig eiwit in een badje van witte chocolade.

Oranje droom met sharonfruit

Een koninklijk dessert


Vier het seizoen

Het voorjaar brengt weer vernieuwing in de keuken en op tafel. Vier het seizoen met verse Hollandse aardbeien of doe eens anders met rabarber. We hebben wat inspiratie voor je op een rij gezet. Schroom ook niet om jouw ideeën met ons te delen.

Aardbeien bavarois; Samen delen zoals bij oma!

Zomerkoninkjes 

Hier worden we nou echt blij van. De aardbei die de zomer aankondigt. Gebruik ze dus volop, ook in je desserts.

Boeren crumble, met aardbeien en rabarber

De lekkerste nagerechten met rabarber

Rabarber een heerlijke fris zure groente die erg lekker is in je toetjes. Je kunt rabarber zowel warm als koud verwerken.


Bitterkoekjespudding, een gegarandeerd succes na de maaltijd

Pudding & Bavarois

Het serveren van een zelfgemaakte pudding of bavarois is een feestelijk moment aan tafel. Iedereen kijkt vaak reikhalzend uit naar een lekker dessert. Een pudding of bavarois is vaak al mooi van vorm en nodigt ook echt uit om te garneren met fruit, chocolade of noten. Jouw trots maakt het feestje compleet.

Romig dessert met frambozen en rabarber

Vla & Yoghurt

Gewoon vla, of gewoon yoghurt horen we vaak om ons heen. Maar zo gewoon is het helemaal niet. Vla is natuurlijk zoet, en dat kleine beetje zoetigheid kun je prima goedmaken met vers fruit. Yoghurt is gezond en ook die kun je nog gezonder maken door er vers fruit aan toe te voegen. Juist deze “gewone” toetjes zijn vaak kleurrijk en een mooie afsluiter voor de maaltijd.

Chocolade desserttaart, een droom voor chocoladeliefhebbers

Taart als dessert

Een feestelijke maaltijd kun je ook prima afsluiten met een stukje taart. Bedenk dan wel dat je niet van die enorme stukken taart gaat serveren. Serveer een klein stukje met een bolletje ijs, en garneer ook hier weer volop met vers fruit.

Super makkelijke ijstaart

IJs & Sorbets

In de zomermaanden genieten we graag van een ijsje. Maar ook in de winterse maanden kun je bepaalde soorten ijs prima serveren. Natuurlijk kom je dan niet met aardbeienijs, maar neem je bijvoorbeeld chocolade- of karamel-ijs.

Natafelen met koffie

We zouden het veel vaker moeten doen. Een goede kop koffie als nagerecht. Natafelen met een kopje koffie is vooral gezellig. Serveer dan eens een andere kop koffie. Het maakt er echt een bijzonder momentje van.

Kaas als afterdiner

Een stukje kaas is een heerlijke afsluiter voor een maaltijd. Ook in de zomermaanden als je in de tuin eet kun je prima met een kaasplankje achteraf komen. Serveer de stukjes kaas met een mooie huisgemaakte compote of chutney.

Koken van het seizoen