Soep; met verse ingrediënten voor nog meer smaak

Soep; met verse ingrediënten voor nog meer smaak – Soep kan altijd, als lunch, voorgerecht of zelfs, als je hem goed vult, als hoofdmaaltijd. Maar kies je dan voor zo’n pakje poeder waar je enkel nog wat water bij hoeft te doen of ga je voor origineel en eens wat anders en maak je je hem zelf, lekker vers ? Laten we gaan voor dat laatste dat maakt je soep zoveel smaakvoller en deze pagina biedt voldoende inspiratie. Gebruik verse ingrediënten, groentes van je groenteman, haal een mooie schenkel, runderpoulet of mergpijp bij je slager of het gehakt voor de ballen. Met verse producten voeg je echt zoveel meer smaak toe aan je gerecht.

[row][double_paragraph]

Aspergesoepen
8 keer aspergesoepen, 8 keer anders

[/double_paragraph][double_paragraph]

Haal het optimale uit je soep

Door zelf de ingrediënten voor je soep bij elkaar te scharrelen weet je wat je eet. Jij bent de chef en weet exact wat er in je soeppan verdwijnt. Bovendien is het heerlijk om even op de markt te neuzen tussen alle verse ingrediënten van het seizoen. Zo pak je vaak gezonde voordeeltjes mee en door voor het seizoen te kiezen haal je de meest optimale smaak in je soep naar boven.

 

[blockquote style=”3″]Soepen kun je heel goed invriezen, dus als je soep gaat maken maak dan gelijk een grote pan en bewaar wat niet op gaat in de vriezer. Laat de soep wel helemaal afkoelen voor je hem in de vriezer zet. Ingevroren soep kun je ongeveer 3 maanden bewaren. [/blockquote]

[/double_paragraph] [/row]

Bouillon; de basis voor iedere soep

Iedere soep begint met een lekkere bouillon, nu zijn er natuurlijk tal van bouillonblokjes te verkrijgen in de supermarkt, maar deze zitten vaak vol met zout en andere toevoegingen die we eigenlijk liever niet in onze soep hebben. Maak daarom je bouillon zelf, niks moeilijks aan gewoon de juiste ingrediënten lekker laten trekken en de basis voor iedere soep is gemaakt.

[row][forth_paragraph]

Basisrecept kippenbouillon
Kippenbouillon

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Groentebouillon maken
Groentebouillon

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Soep - runderbouillon maken
Runderbouillon

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Soep - visbouillon maken
Visbouillon

[/forth_paragraph][/row]

Lekkers voor bij de soep

Wat lekkers voor bij de soep maakt het natuurlijk wel helemaal af. Vaak wordt er wat uitgebakken bacon gebruikt of croutons. Maar een lekkere plak vers brood met wat kruidenboter doet het ook goed naast een kom soep. Maar ook stengels van groente of met kaas maken je soepmaaltijd helemaal af.

[row][forth_paragraph]

Knoflook-kaasbrood
Knoflook-kaasbrood

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Soep - Croutons
Croutons

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Knapperige pastinaakstengels
Knapperige pastinaakstengels

[/forth_paragraph][forth_paragraph]

Soep - Kaasstengels
Kaasstengels

[/forth_paragraph][/row]

Soep vol met heerlijke groenten

Gewoon een kop groentesoep is nog altijd een goede manier om op een dag je aanbevolen hoeveelheid groente binnen te krijgen zonder dat dit gelijk in combinatie met een bord met aardappels en vlees hoeft te zijn, maar er kan natuurlijk heel veel meer met soep en groente.

[row][double_paragraph]

Soep - Tom kha kai

Soepen met een Oosters tintje

Romig met een oosters tintje, door de toevoeging van room, mascarpone of crème fraîche maak je je soep romiger. Toch wordt er ook vaak gekozen voor kokosmelk dit geeft je soepje naast een romige smaak ook een Oosters tintje mee wat hem dan vaak net iets spannender maakt.

[/double_paragraph][double_paragraph]

Watermeloen-tomaat soep

Koude soepen

We kennen waarschijnlijk allemaal wel de gazpacho, een tomatensoep die niet warm maar, het liefst, ijskoud wordt gegeten. Zoals de gazpacho zijn er meer soepen die gewoon lekker koud gegeten worden vaak als aperitief/amuse of voorgerecht geserveerd in een glaasje of een klein bordje met fruit of met groente,  gewoon net even anders als die verwarmende soepen maar zeker net zo lekker.

[/double_paragraph] [/row]

[row][double_paragraph]

Soepen met tomaat

Tomatensoep één van de meest gegeten soepen, maar zelfs soepen met dit ingrediënt als overeenkomst kunnen nog zo verschillend zijn daarom diverse variaties van soepen met tomaat.

[/double_paragraph][double_paragraph]

Maaltijdsoep van chorizo en kikkererwten

Maaltijdsoep

Goed gevulde soepen die, al dan niet, samen met een stukje brood zorgen voor een voldaan gevoel. Een complete, goed vullende en heerlijke, maaltijd in een kom of bord.

[/double_paragraph][/row]