Recepten om zelf te maken



Voorgerechten; verwen jezelf (en je gasten)

Terug naar homepage

Voorgerechten; verwen jezelf (en je gasten) Een voorgerecht serveren maakt samen tafelen nog nét iets gezelliger en feestelijker. Op Lekker Tafelen vind je voorgerechten voor elke gelegenheid. Borden vol met leuke ideeën. Maakbaar, vers en gezond. Al onze voorgerechten zijn getest door Lekker Tafelen auteurs. Daarmee heb je bijna altijd zekerheid dat je recept lukt. Of je nu kiest voor een simpel soepje of een bijzondere amuse, je vindt het hier.

Stem je voorgerecht af op je hoofdgerecht:

– Heb je een relatief ‘zwaar’ hoofdgerecht? Maak dan een lichte soep, salade of amus

– Blijf in dezelfde sfeer, bijvoorbeeld: Alles Italiaans, Thais of Frans

– Val niet in herhaling: gebruik andere groenten en ander garnituur dan bij het hoofdgerecht

– Drink je wijn aan tafel? Liever beginnen met witte wijn en daarna rood. Dus: niet eerst vlees en dan vis. Andersom kan wel. Eet je vis als hoofdgerecht? Ga dan voor een vissig of vegetarisch voorgerecht.

Een voorgerecht hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Sommige voorgerechten kun je bovendien heel goed van te voren maken.

Probeer er wel rekening mee te houden, wanneer je ook een voorgerecht serveert, dat je hoofdgerecht iets kleiner wordt. Anders eet je voor je het weet tegen heug en meug en dat is nou precies niet de bedoeling!

Laat je inspireren.


Lentekriebels? Zet ze op tafel!

Hebben jullie weer zin in de lente? Wij wel. Vooral nu de zon zich al volop laat zien. Eet lekker buiten en geniet wat langer van de avond met verse, zelfgemaakte gerechten. Deze voorgerechten helpen om lekker lang te tafelen en die lentekriebels helemaal op je in te laten werken.


Romige knoflooksoep

Soep als voorgerecht

Een soepje kan altijd als voorgerecht. Van een verfijnde lichte consommé tot een exotische Thaise soep. Leef je uit!

Gevuld ei met gerookte paling

Voorgerechtjes met vis

Vis is bij uitstek een mooi product om je maaltijd mee te beginnen. Lekker wit wijntje erbij en genieten maar.

Voorafjes met vlees

Ben je niet zo’n visliefhebber? Maak dan eens een heerlijk voorgerecht met vlees. Van pasteitjes, tot verfijnde salades of amuses.

Italiaanse eiersalade in witlofbootjes

Vegetarische voorafjes

Ook vegetariërs komen op Lekker Tafelen aan hun trekken. Bekijk al onze recepten!

Meer recepten en ideeën vind je hier

Koken van het seizoen