Recepten om zelf te maken



Voorgerechten; verwen jezelf (en je gasten)

Terug naar homepage

Italiaanse eiersalade in witlofbootjes
Bladerdeeg groentetaartje - Twee variaties
Bruschetta; 3 heerlijke variaties
Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas
Witlof soep op z'n Hollands met ham en kaas
Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht

Voorgerechten; verwen jezelf (en je gasten)

Een voorgerecht serveren maakt samen tafelen nog nét iets gezelliger en feestelijker.  Op Lekker Tafelen vind je voorgerechten voor elke gelegenheid. Borden vol met leuke ideeën. Maakbaar, vers en gezond. Al onze voorgerechten zijn getest door Lekker Tafelen auteurs. Daarmee heb je bijna altijd zekerheid dat je recept lukt. Of je nu kiest voor een simpel soepje of een bijzondere amuse, je vindt het hier.

Stem je voorgerecht af op je hoofdgerecht:

  • Heb je een relatief ‘zwaar’ hoofdgerecht? Maak dan een lichte soep, salade of amus
  • Blijf in dezelfde sfeer, bijvoorbeeld: Alles Italiaans, Thais of Frans
  • Val niet in herhaling: gebruik andere groenten en ander garnituur dan bij het hoofdgerecht
  • Drink je wijn aan tafel? Liever beginnen met witte wijn en daarna rood. Dus: niet eerst vlees en dan vis. Andersom kan wel. Eet je vis als hoofdgerecht? Ga dan voor een vissig of vegetarisch voorgerecht.

Een voorgerecht hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Sommige voorgerechten kun je bovendien heel goed van te voren maken.

Probeer er wel rekening mee te houden, wanneer je ook een voorgerecht serveert, dat je hoofdgerecht iets kleiner wordt. Anders eet je voor je het weet tegen heug en meug en dat is nou precies niet de bedoeling!

Laat je inspireren.

ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep zelf maken

Zo jammer dat de meeste mensen ossenstaartsoep uit blik eten… dit is zó veel lekkerder.

Italiaanse eiersalade met witlof

6 x Lekkers met witlof

Witlofblaadjes zijn heel smaakvol en decoratief bij voorgerechten en je kunt van de rest van de stronk ook heerlijke andere voorgerechtjes maken.

Bladerdeeg groentetaartje

Bladerdeeg groentetaartje – 2 variaties

Met bladerdeeg kun je heel veel kanten op. Bijvoorbeeld prachtige, creatieve voorgerechtjes maken!

carpaccio van rookvlees

6 x Carpaccio

Carpaccio met rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas; een traditionele carpaccio, of een met groenten. We hebben 6 heerlijke carpaccio’s voor je op een rijtje gezet.

kipsalade met koriander

Salade als voorgerecht

Met voorzichtig het voorjaar in zicht, kunnen we weer heerlijke salades als voorgerecht serveren.

witlofsoep

Witlofsoep met ham en kaas

De bekende witlof met ham-en-kaassaus in een ander jasje! Een toppertje.

Asprges gerookte zalm

Heerlijke asperge gerechten voor het voorjaar

Er zijn weer asperges! Geniet van deze geweldige groenten. Zet ze ook eens als voorgerecht op tafel.

Bruschetta met tomaat en geitenkaas

Bruschetta met tomaat en geitenkaas

Het voorjaar lonkt voorzichtig met dit makkelijke voorgerechtje.

Champignons à la Grèque

Champignons à la Grèque

Lekker zelfgemaakt uit de pot!

aardperensoep

Aardperensoep

Simpel en toch bijzonder

pastinaaksoep

Soepen als voorgerecht

Een soepje kan altijd als voorgerecht. Van een verfijnde lichte consommé tot een exotische Thaise soep. Leef je uit!

vis uit blik

Voorgerechten met vis

Vis is bij uitstek een mooi product om je maaltijd mee te beginnen. Lekker wit wijntje erbij en genieten maar.

pasteitje met lentegroenten

Voorgerechten met vlees

Ben je niet zo’n visliefhebber? Maak dan eens een heerlijk voorgerecht met vlees. Van pasteitjes, tot verfijnde salades of amuses.

camembert uit de oven

Vegetarische voorgerechten

Ook vegetariërs komen op Lekker Tafelen aan hun trekken. Bekijk al onze recepten!