Recepten om zelf te maken



Voorgerechten; verwen jezelf (en je gasten)

Terug naar homepage

Gevuld ei met gerookte paling; luxe voorgerecht
Amuses met vis uit blik
Ossenstaartsoep - Zet met trots een zelfgemaakte soep op tafel
Pastinaaksoep met pastinaakchips
Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus
Knolselderijsoep

Voorgerechten; verwen jezelf (en je gasten)

Een voorgerecht serveren maakt samen tafelen nog nét iets gezelliger en feestelijker.  Op Lekker Tafelen vind je voorgerechten voor elke gelegenheid. Borden vol met leuke ideeën. Maakbaar, vers en gezond. Al onze voorgerechten zijn getest door Lekker Tafelen auteurs. Daarmee heb je bijna altijd zekerheid dat je recept lukt. Of je nu kiest voor een simpel soepje of een bijzondere amuse, je vindt het hier.

Een voorgerecht hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen. Sommige voorgerechten kun je bovendien heel goed van te voren maken.

Probeer er wel rekening mee te houden, wanneer je ook een voorgerecht serveert, dat je hoofdgerecht iets kleiner wordt. Anders eet je voor je het weet tegen heug en meug en dat is nou precies niet de bedoeling!

Laat je inspireren.

Hollandse garnalen met witlof

Hollandse garnalen

Hollandse garnalen is een top ingrediënt van eigen bodem waar je heerlijke amuses en voorafjes mee kunt maken. Van super simpel, klassiek, tot spectaculair. Zorg altijd wel voor verse garnalen!

Salade Caprese

Antipasti

Krijg je veel vrienden over de vloer? Niets is zo leuk en makkelijk als een tafel vol heerlijke Italiaanse voorgerechten! Zo weet je bovendien zeker dat er voor elk wat wils is.

Ravioli van rode biet

Bietenravioli

Hoe leuk is het om eens ‘out-of-the-box’ te denken en ravioli te maken van groenten! Zoals deze heerlijke bietenravioli. Maar varieer gerust met andere (knol)groenten, zoals knolselderij!

kipcocktail

Kipcocktail; lekker retro

Typisch een voorgerechtje dat ik vroeger bij mijn oma thuis kreeg. En ik vond het heerlijk. Anno nu hoef je je er beslist niet voor te schamen. Zeker met dit recept.

paté

Paté voor lekkerbekken

Een paté of terrine is wat arbeidsintensief, maar zó leuk om zelf te maken.Zet ook eens een vegetarische terrine op tafel zetten. Tafelzuur erbij, of een leuke chutney en het feest kan beginnen.

kroketjes van pastinaak

Kroketten

Zelf kroketten maken! Je kunt er heel veel kanten mee op: vegetarisch, vlees of vis. Aan jou de keuze! We hebben recepten genoeg.

Gevuld ei met gerookte paling

Gevuld ei met paling

Een prachtig, luxe, verfijnd voorgerechtje.

zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Fluweelzacht en hartverwarmend

Champignons à la Grèque

Champignons à la Grèque

Lekker zelfgemaakt uit de pot!

aardperensoep

Aardperensoep

Simpel en toch bijzonder

pastinaaksoep

Soepen als voorgerecht

Een soepje kan altijd als voorgerecht. Van een verfijnde lichte consommé tot een exotische Thaise soep. Leef je uit!

vis uit blik

Voorgerechten met vis

Vis is bij uitstek een mooi product om je maaltijd mee te beginnen. Lekker wit wijntje erbij en genieten maar.

pasteitje met lentegroenten

Voorgerechten met vlees

Ben je niet zo’n visliefhebber? Maak dan eens een heerlijk voorgerecht met vlees. Van pasteitjes, tot verfijnde salades of amuses.

camembert uit de oven

Vegetarische voorgerechten

Ook vegetariërs komen op Lekker Tafelen aan hun trekken. Bekijk al onze recepten!