• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Feestdagen

Kerstkrans met gevulde eieren

Een feestelijk gerechtje voor de eindejaarsperiode

0
Kerstkrans met gevulde eieren

Kerstkrans met gevulde eieren – Heb je nog inspiratie nodig voor een lekker en eenvoudig gerechtje voor de kerstbrunch, kerstlunch of bij een lopend buffet? Probeer dan zeker eens de aantrekkelijke kerstkrans met gevulde eieren. Serveer die kerstkrans als hapje, als salade, als voorgerecht, als bijgerecht en je kunt niet fout gaan!

Een kerstkrans van gevulde eieren, in feestelijke kleuren

Uitgewerkt in de typische kerstkleuren en met seizoensgebonden en lokale ingrediënten, maak je met de kerstkrans van een doodeenvoudig gevuld ei, een ware blikvanger aan jouw kersttafel. De groene basis van de kerstkrans met gevulde eieren is een salade, in dit geval kies je voor rucola, of raketsla. Eigenlijk is raketsla geen sla, maar een koolsoort. Proef maar eens goed, je herkent vast de pittige ondertoon van kool. En, rucola is het hele jaar goed verkrijgbaar. Rode ui en cranberry’s, ook bekend als veenbessen, zorgen voor rode kerstkleuren in onze kerstkrans met gevulde eieren. Kies uiteraard voor lokaal geteelde veenbessen! Waarom zou je cranberry’s uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten kopen als ze ook op de Waddeneilanden groeien en geteeld worden? Waarom vind je die niet in de supermarkt, en wel de ingevoerde veenbessen uit de VS? Steun de lokale telers en handelaars en vraag bij je groenteboer om onze eigen Nederlandse cranberry’s!

Kies eens voor lokaal geproduceerde blauwaderkaas

Een kerstkrans zou geen kerstkrans zijn als er geen sneeuw op lag, nietwaar? Met subtiel verkruimelde blauwaderkaas besneeuw je de kerstkrans met gevulde eieren. Uiteraard kies je voor de blauwaderkaas die jij het lekkerste vindt, maar het advies is een heerlijke Nederlandse Blauw Klaver of een Bleu de Graven als je voor een kaas met vegetarisch stremsel gaat. Houd je meer van schapen- of geitenkaas? Dan moet je echt eens een Bastiaansen Blauwader proberen. Je wist vast niet dat je ook binnen onze Nederlandse grenzen zoveel blauwe kazen van eigen makelij kan vinden.

Een verantwoord gevuld eitje

Kerstornamenten! Die ontbreken nog in de krans. Dat zijn de gevulde eieren. De eieren worden hardgekookt, de eidooier wip je eruit en vul je volgens het recept voor gevulde eieren elders op de website. Er is werkelijk niets moeilijks aan. Kies voor verantwoorde eieren en koop eieren van hennen met vrije uitloop. Koop eens een doosje eieren bij je kaasboer, als je de kaas gaat halen.

Vergeet niet om een fotootje te schieten van jouw kerstkrans met gevulde eieren, want voor je het weet vind je er geen kruimel meer van terug!

Hier staat binnenkort een verrassing

Kerstkrans met gevulde eieren

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 recept gevulde eieren
  • 100 gram verse cranberry's
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 kleine rode ui (50 gram)
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 gram blauwaderkaas
  • 100 gram rucola
  • peper uit de molen
  • optioneel: bieslook - voor de afwerking
  • optioneel: peterselie - voor de afwerking

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Kerstkrans met gevulde eieren:

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Was de cranberry’s en bestrooi ze met kristalsuiker. Leg de cranberry’s op een bakplaat bedekt met bakpapier in de oven gedurende 6 minuten. Laat de cranberry’s afkoelen voor gebruik.

Ontdoe de rode ui van zijn schil en snijd hem in ringetjes. Leg de ui een uurtje in de wittewijnazijn, zo wordt hij mooi dieprood.

Verkruimel de blauwaderkaas en houd die apart.

Vlak voor je gaat serveren schik je de rucola in een ronde vorm op een leuke serveerschaal. Zet een kommetje omgekeerd in het midden van de serveerschaal en schik daar de rucola omheen.

Leg de gevulde eieren er bovenop.

Strooi de blauwaderkaas op en rond de eieren.

Werk verder af met de gepofte cranberry’s en de rode ui die je uit de azijn hebt gehaald.

Snipper er nog wat bieslook over en leg er enkele plukjes peterselie tussen. Strooi er nog een flinke draai peper uit de molen over.

Tafel lekker !!

Frederike W.

Frederike W.

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Ook interessant

  • gevuld broodje ei

    Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch

  • truffelmayonaise

    Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

  • Heerlijke uitsmijter met champignons

    Uitsmijter met champignons en spek

  • roerei met verse spinazie

    Echt lekker lunchen: Maak roerei met verse spinazie

  • Flatbread met ei

    Flatbread met ei met ham, kaas en tomaat

  • Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken

    Zelf ouderwets lekkere poffertjes bakken: klassiek recept met boekweitbloem

  • aardappelverrassing met kaas uit de oven

    Aardappelverrassing met kaas – restjes kaas opmaken doe je met dit recept

  • Geroosterd brood met eieren

    Geroosterd brood met eieren en Limburgse cervelaat

  • eiwit opkloppen

    Eiwit opkloppen: tips en tricks voor stevig schuim

  • Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas

    Dutch baby met bieslook en jonge Goudse kaas voor ontbijt of lunch

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.