Kippenragout met champignons (van een hele kip)
Uit de oude doos: kippenragout met champignons van hele kip, een ouderwets lekker familierecept voor in een pasteitje of met witte rijst.
Kerstkrans met gevulde eieren
Een feestelijk gerechtje voor de eindejaarstijd, met typische kerstkleuren, vol lokale ingrediënten, dat is de kerstkrans met gevulde eieren.
Pastinaak-venkelsoep met garnalen
Heel eenvoudig, maar ook een echt feestelijke soep. Dit recept voor pastinaak-venkelsoep met garnalen serveer je met trots als voorgerecht.
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!
Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!
Voorgerechten met gerookte zalm
Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.
Picanha uit de oven
Een mooi stuk picanha uit de oven dat is genieten en samen met je gasten aan tafel zitten in plaats van alleen in de keuken staan.
Garnalencocktail; de klassieker
Een echte Hollandse klassieker als voorgerecht? Serveer dan de garnalencocktail, gemaakt met Hollandse garnalen en zelfgemaakte cocktailsaus!
Crème brûlée; het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Crème brûlée is een Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Dit dessert kun je heel goed zelf maken.
Tiramisu; fantastische variaties vanuit één basisrecept
De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Panettone; heerlijke culinaire cadeautjes
Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze kado of maak ze voor bij je ontbijt of lunch.
Tulband met vruchtjes; die heerlijke klassieker voor de feestdagen
Tulband met vruchtjes. Het recept voor een heerlijke, luchtige tulband. Natuurlijk goed gevuld met vruchtjes. Zelf gemaakt en een topper bij de kerst koffie
Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade
Een tulband die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt winterse uitstraling heeft. Tulband met cranberry's voor de feestdagen.
Knäckebröd; beleggen met verse ingrediënten!
Heel veel heerlijke ideeën voor het lekker vers beleggen van een snee knäckebröd. Geef dit traditionele Zweedse platbrood bij het ontbijt.
Hollandse borrelplank; een feestje!
Een feestje is niet compleet zonder borrelhapjes. Doe eens lekker ouderwets en ga voor een echte Hollandse borrelplank. Succes gegarandeerd!
Oesters eten; drie verschillende bereidingswijzen
Zeeuwse creuses.... Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En..... dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.
Bavette uit de pan; met knoflookboter
Liefhebbers van echt smaakvol vlees zullen zeker genieten van deze in dunne plakjes gesneden bavette uit de pan met knoflookboter.
Kaasragout; Voor in een pasteitje of voor bij de pasta
Wist je dat je ook een heerlijke ragout kunt maken met kaas? De kaasragout kun je serveren in een pasteitje maar ook bij pasta.
Entrecote als braadstuk
Een entrecote als braadstuk is de ideale oplossing voor een etentje met meerdere personen. Trancheer het vlees aan tafel.
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Coquilles; de Sint Jacobsschelp op je bord
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol
De kerstster. Dit heerlijke gevulde brood is een variatie op de kerststol. Sierlijk, decoratief op ontbijt- of brunchtafel.
Carpaccio van ossenhaas
Ben jij liefhebber van een echt lekkere carpaccio van ossenhaas? Goede kwaliteit vlees en dun snijden is de truc. Slijp je mes maar vast.
Rosbief uit de oven; met stroganoffsaus
Voor rosbief uit de oven nemen we een stuk van minimaal één kilo. Hoe groter het stuk vlees, hoe makkelijker het is de garing te beïnvloeden.
Gourmetten; gezellig tafelen voor iedereen
Gourmetten is niet alleen maar vlees op een bord. Maak er een écht feest van met vis, groenten en pannenkoeken.
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven
Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Kerststol; een luxe brood bij het kerstontbijt
Zelf een kerststol bakken is superleuk en door het zelf te doen zet je deze tijdens kerst met veel meer trots op tafel. Bakken maar!
Krabsalade; met echte krab!
Salades voor op een broodje of een toastje, die maak je toch zeker zelf? Heb je wel eens verse krabsalade met echte krab gegeten? Zo lekker!
Haricots verts met spek
Klassiek en eigentijds. Haricots verts met spek worden als bijgerecht vaak met kerst geserveerd. Je kunt ze natuurlijk veel vaker maken.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Aardappel bijgerechten om je tafelgenoten te imponeren
Met deze luxe aardappel bijgerechten zet je écht feest op tafel. Uiteraard van zelf geschilde aardappelen zodat je ook écht weet wat je eet.
Wildrecepten: De lekkerste ideeën met diverse soorten wild
Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!
Schuimpjes voor de feestdagen
Kerstmis is de ideale tijd om je eens lekker uit te leven in de keuken. Deze schuimpjes voor de feestdagen zijn te leuk om ze niet te maken.
Chipolatapudding; een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken
De klassieker uit de Nederlandse keuken, chipolatapudding. Een feestelijke pudding met een kleurrijke vulling van vruchtjes en bitterkoekjes.
Bavarois van kwark met mandarijn
Een bavarois van kwark, maar niet met rauwe eieren. De eieren in deze bavarois van kwark worden eerst verhit. Lekker met verse mandarijntjes.
Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!
Van overtollige eiwitten maak je schuimpjes. Mooi opgelost! Gebruik die schuimpjes voor één van deze drie desserts van schuimpjes.
Doe maar gewoon KERST
Ga jij dit jaar voor een 'Doe maar gewoon kerst'? Lekker Tafelen deelt de lekkerste kerstrecepten met je, voor een geweldige kerst!
Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter
Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.
Reacties van onze lezers