Oliebollen bakken, met een fruitige vulling
OLIEbollen bakken, het basisrecept met alle info over temperatuur, beslag, vulling, en de juiste frituurolie.
Appel-oliebollen zonder gist
Snel klaar zijn? Maak dan deze appel-oliebollen zonder gist. Ze hoeven niet te rijzen en dat scheelt natuurlijk heel veel tijd.
Kwarkbollen
Deze kwarkbollen rijzen tijdens het bakken, en daardoor zijn deze kwarkbollen supersnel gebakken. Noem het de Duitse variant op onze oliebol.
Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen
Met deze gouden tips maak je, behalve de allerlekkerste, ook de mooiste appelflappen, met een extra grote portie appelvulling.
Appelbeignets van bladerdeeg
De banketbakkers maken appelbeignets met bladerdeeg en een beetje amandelspijs, met dit recept kun jij ze zelf thuis maken.
Appelbeignets met oliebollenbeslag
Makkelijke tip: Bak appelbeignets met oliebollenbeslag i.p.v. met bladerdeeg. Je kunt dan van één beslag appelbeignets en oliebollen bakken.
Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert
Appel en kaneel is natuurlijk dé combinatie. Stop dat in een jasje van bladerdeeg en je hebt appelbollen waar je niet vanaf kunt blijven.
Appelbollen met Calvados – Bourdelots Normandië
Tijdens een vakantie ontdekte ik de Bourdelots Normandië. Een appel, geweekt in Calvados en omhuld met een knapperig jasje van bladerdeeg.
Perenbollen; een vers gebakje van fruit en bladerdeeg
Een heerlijk gebakje voor de herfst- en wintermaanden. De perenbollen uit eigen oven! Heerlijk sappig van binnen met een krokant jasje.
Schnitzel met gekarameliseerde ui en Romero
Maak eens iets bijzonders van varkensvlees. Met schnitzels met gekarameliseerde ui en Romero zet je eens iets anders op tafel!
Aardappelmuffin van aardappelpuree; met een topping van chips
Met dore aardappelen maak je geweldige aardappelmuffins van aardappelpuree, gevuld met stukjes groenten en met een geniale topping.
Salade van rauwe spruitjes
Een salade van rauwe spruitjes, verrassend anders, maar vooral verrassend lekker. Serveer het eens bij wild of een stoofschotel.
Ananas beignets van verse ananas
Heerlijke oliebollen gevuld met vers fruit, de ananas beignets zijn zo lekker, je moet wel een hele goede reden hebben wil je die afslaan!
Bananen beignets
Ben je liefhebber van oliebollen? Maak dan ook eens bananen beignets, heerlijke grote stukken banaan omhuld door oliebollen beslag.
Kniepertjes bakken een Oud Hollandse specialiteit
Kniepertjes bakken rond de kachel of het open vuur hoort bij oud en nieuw. Kniepertjes zijn net ijswafeltjes maar dan zoeter en met een vleugje kaneel.
Bladerdeeghapjes met vlees
Maak de lekkerste bladerdeeghapjes met vlees makkelijk zelf. We hebben een paar wel heel lekkere suggesties voor vullingen voor je.
Kruidenkaas; lekker zelfgemaakt!
Zelfgemaakte kruidenkaas is heerlijk op een toastje bij de borrel, bij de kaasschotel, in de pasta of als spread voor je belegde broodje.
Gefrituurde kaasblokjes
Een lekker en makkelijk te maken hapje uit de frituur voor de kaasliefhebbers? Maak eens gefrituurde kaasblokjes. Heerlijke gesmolten kaas!
Gefrituurde uienringen
Als bijgerecht bij een burger, of als borrelhap op een feestje, gefrituurde uienringen zijn een snack waar je bonuspunten mee scoort!
Bitterballen met kip en ras el hanout
Voedselverspilling? Dat kan echt niet meer! Dus van wat overgebleven kip maak je deze verrukkelijke bitterballen met kip en ras el hanout!
Visnuggets voor op de borrelplank
Van verse witvis, en andere zorgvuldig gekozen ingrediënten maak jij de lekkerste visnuggets die je ooit hebt geproefd.

