Het Paasdiner – Bij Pasen hoort lekker en gezellig eten, samen met je familie en je vrienden. Geen zin in een Paasbrunch? Je kunt ook voor een uitgebreid Paasdiner gaan, of je selecteert een paar lekkere en makkelijke gerechten voor een relaxed en gezellig eetmoment. Doe het op de manier waarbij jij je het prettigst voelt. Op zijn paasbest hoeft tegenwoordig niet meer. Maak er vooral een ontspannen Pasen van. De inspiratie daarvoor vind je in dit artikel.
Voorgerechten; de lekkerste starters voor het Paasdiner
Natuurlijk begint een Paasdiner met een lekker voorgerechtje. Niet te licht, maar vooral niet te zwaar. Want er moet nog wel wat ruimte overblijven voor al het andere lekkers dat op tafel verschijnt. Hieronder staan een aantal feestelijke starters om je diner mee te beginnen. Zin in iets met vis? Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm, een trio van gerookte vis of een tartaar van zalm en avocadocrème? De visliefhebbers zullen er blij van worden.
Vind je een voorgerecht met vlees een beter idee? Natuurlijk is er de klassieke carpaccio van ossenhaas, dat vindt vrijwel iedereen lekker. Een variant op een klassieker is kip-caesarsalade in een glaasje. Ook een biefstuksalade is een goed idee. Een spiesje van varkenshaas zullen de vleesliefhebbers zeker ook weten te waarderen.
Voor de vegetariërs is er een heerlijke kaasragout met eieren, een salade Caprese in een glaasje, of een heerlijke bruschetta met rucolapesto en mozzarella. Wil je iets spectaculairs? Maak dan de kaassoufflé van Remeker kaas. Een soufflé maken eng? Een soufflé is makkelijker te maken dan je denkt! Houd je het graag simpel? Dan zijn eieren met mayonaise hét voorgerecht voor jou!
Voorgerechten voor Pasen; maak zelf een lekker voorgerecht
Begin je Paasmenu goed en kies voorgerechten voor Pasen die in het thema passen. Vlees, vis of vegetarisch, er is volop keuze voor iedereen.
Hoofdgerechten met vis
Een hoofdgerecht van vis bij een Paasdiner is altijd een goed idee. Vis valt meestal een stuk minder zwaar dan vlees, en zeker bij een menu met meerdere gangen is dat wel zo prettig. Wil je eens op de exotische toer? Dan moet je de viscurry met kokos eens proeven. Wil je een echt voorjaarsgerecht serveren? Je vindt hier twee recepten met skrei. Skrei is een vis die wel wat lijkt op kabeljauw. Het is een seizoensvis, verkrijgbaar van januari tot april. Dat maakt de vis dus heel geschikt voor een Paasdiner. Kijk eens bij de recepten naar de variant met spinaziesaus, of met eiersaus. Allebei helemaal geschikt voor Pasen!
Skrei met eiersaus
Zet vaker eens vis op tafel. Dit visgerecht van gepocheerde skrei met eiersaus is heel makkelijk te maken en geweldig lekker.
Skrei met spinaziesaus
Heerlijke gebakken witvis in een fel groene saus, de skrei met spinaziesaus is niet alleen mooi om te zien maar ook geweldig lekker.
Viscurry in kokossaus
Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en houd je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!
Hoofdgerechten met vlees
Ga je voor een hoofdgerecht met vlees bij je Paasdiner? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Wil je een groot stuk vlees serveren? Kies dan voor een beenham of lamsschouder uit de oven. Met een groot stuk vlees maak je zeker indruk op je gasten, en het is makkelijker dan je denkt om klaar te maken. Ook handig is een stoofpotje als ‘kip in het pannetje’. Die klassieker wordt door de meeste mensen wel gewaardeerd, en een voordeel voor jou is dat je het gerecht van tevoren kunt klaarmaken. Wil je een echt voorjaarsgerecht serveren? Dan is een lamsrack een goed idee. Dat is een delicatesse die heel goed past in een voorjaarmenu. Liever een stoer stuk vlees? Grill eens een T-bone steak. Stoerder wordt het niet. Wil je eens iets heel anders op tafel zetten? Een steak tartare is heerlijk. Die typisch Franse klassieker bestaat uit rauw vlees, verschillende kruiden en een rauwe eierdooier. Bedenk wel dat dit een gerecht is dat je beter niet aan zwangere vrouwen, jonge kinderen en kwetsbare ouderen serveert. Maar voor de liefhebbers is het een geweldig idee.
Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse
Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.
Lamsschouder uit de oven
Een groot stuk vlees klaarmaken eng? De lamsschouder uit de oven is niet moeilijk te maken en je kunt er meerdere dagen van eten.
Kip in het pannetje; de klassieker!
Kip in het pannetje; in de jaren 70 op veel restaurantkaarten. Inmiddels een echte klassieker, en heel makkelijk te bereiden! Proberen dus!
Gegrilde T-bone steak
Wil je een echt lekkere steak? Maak dan deze gegrilde T-bone steak. De 2 mooiste stukjes rundvlees samen aan een bot dat is echt smullen!
Perfect gebraden beenham
Een lekker stuk gebraden beenham kun je bij heel veel gerechten serveren. Ook op een broodje of in een salade.
Steak tartare; een absolute lekkernij
Rauw vlees, dat klinkt niet iedereen aantrekkelijk in de oren. Toch kan steak tartare, mits bereid van goede ingrediënten, heerlijk zijn!
Vegetarische hoofdgerechten voor een goed paasdiner
Je eet geen vlees en vis, of je krijgt gasten die dat niet eten. Wat zet je dan op tafel bij het Paasdiner? Geen stress, ook voor de vegetariërs zijn er genoeg mogelijkheden. Een quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas straalt helemaal het voorjaar uit. Dat zou dus een prima keuze zijn. Nu is het Pasen, dus iets met eieren is natuurlijk altijd goed. Maak eens Foe yong hai. Je kent het ongetwijfeld van de afhaalchinees, maar je maakt het heel makkelijk zelf. In een half uurtje zet je daarmee een vegetarische, Oosterse maaltijd op tafel. Heb je het graag helemaal vegan? Dan is de Poké bowl met tofu een heerlijk idee. Een heerlijke kom vol rijst en verse groente, met een heerlijke dressing slaat niemand af!
Makkelijke quiche van zoete aardappel met verse spinazie en geitenbrie
Een heerlijke quiche van zoete aardappel. En dan die vulling! Eieren, verse spinazie, witte champignons en geitenbrie uit Brabant.
Poké bowl met tofu en een zalige pindadressing
Een dagje zonder vlees is geen probleem met deze heerlijke vegan poké bowl met kruidige tofu en een zalige pindadressing.
Foe yong hai; zo maak je het zelf
Maak eens zelf Foe yong hai. 10 eieren, verse groenten en een saus van verse tomaten. Jij haalt de Foe yong hai nooit meer bij de Chinees.
Bijgerechten, die horen er ook bij
Zonder een paar goede bijgerechten is je Paasdiner niet compleet. Een lekkere salade doet het altijd goed. Dat kan een spinaziesalade zijn, of een aardappelsalade met voorjaarsgroenten. Geglaceerde bospeen is een lekker gerechtje bij een diner met vis. Zeker als je ze samen met de krieltjes met roomboter en peterselie serveert. Raapsteeltjes uit de wok vertegenwoordigen het voorjaar, dus dat is altijd een goed idee. Net als de latkes, de aardappelkoekjes die overal bij passen.
Raapsteeltjes uit de wok; erg lekker bij kip- of visgerechten
Vis met wortels uit een potje? Niet doen hoor! Serveer er dan maar verse raapsteeltjes uit de wok bij. Ontdek dit heerlijke recept.
Salade van spinazie; met ei en rosbief
Maak eens een salade zonder sla en ga voor een andere bladgroente. Een salade van spinazie bijvoorbeeld. Lekker met een eitje en rosbief!
Krieltjes met roomboter en peterselie
Vier het voorjaar met de klassieker krieltjes met roomboter en peterselie. Heerlijk bij asperges en heel veel andere gerechten.
Geglaceerde bospeen, heerlijk zoete worteltjes!
Geglaceerde bospeen, een lekker bijgerechtje dat heel goed past bij een stukje vlees of vis en wat gekookte aardappelen of aardappelpuree!
Aardappelsalade met voorjaarsgroenten
Aardappelsalade hoeft niet zwaar of ongezond te zijn. Deze aardappelsalade met voorjaarsgroenten bewijst dat het lichter en anders kan!
Latkes; heerlijke aardappelkoekjes
Latkes worden traditioneel gegeten tijdens het Joodse Chanoeka feest. Maar ook op andere momenten zijn deze aardappelpannenkoekjes heerlijk!
Het Paasdessert, het sluitstuk van het diner
Het sluitstuk van het Paasdiner is het Paasdessert. Het ultieme voorjaarsgevoel creëer je met een dessert met aardbeien. Kijk eens bij de toetjes met aardbeien. Je komt daar de lekkerste desserts tegen. Van heel simpel als een aardbeienyoghurt (een waar wél aardbeien inzitten), een aardbeiensalade met limoncello, tot een panna cotta met rabarber en aardbeien of een aardbeien tiramisu. Uiteraard kun je ook ander fruit gebruiken om een heerlijk Paasdessert te maken. Met mango, kiwi, citroen of ananas maak je ook de lekkerste toetjes. Wil je eens echt gek doen? Maak dan de soezen met een vulling van advocaatroom. Die zijn stiekem ook erg lekker om bij de koffie te eten.
Paasdesserts; met deze recepten maak je heerlijke toetjes
Een paasdiner is niet compleet zonder Paasdesserts. De lekkerste desserts maak je natuurlijk zelf. Lekker Tafelen heeft de recepten voor je.
Paasrecepten; de lekkerste recepten voor Pasen
Met deze paasrecepten zet jij de trend. Ze zijn allemaal zelfgemaakt van verse ingrediënten. En dat proef je! Vier Pasen met deze recepten.
Reacties