Paasbrunch – De Paasdagen zijn uitgelezen momenten om eens uitgebreid de tijd te nemen voor en heerlijk ontbijt of een heerlijke lunch. Of iets wat het een beetje houdt tussen die twee. Dat wordt dan een brunch genoemd. En zeg nu zelf, wat is er fijner dan een beetje uitslapen, je dag rustig te beginnen en vervolgens aan te schuiven bij de Paasbrunch? Die brunch moet dan natuurlijk eerst nog wel gerealiseerd worden. Daar kun je natuurlijk wel een beetje hulp bij gebruiken. Een deel van die hulp vind je hieronder, in de vorm van inspiratie voor de leukste en de lekkerste gerechten die geschikt zijn om te serveren op de Paastafel. Voor de uitvoering ervan zul je de hulp moeten vragen van je huisgenoten, of je gasten. Dus trommel ze uit bed, of vraag ze om een of meer van die lekkere gerechten te maken en mee te brengen, zodat jij er niet helemaal alleen voor staat. Dat is vast geen probleem, want wat is er nu leuker dan samen een heerlijke Paasbrunch klaarmaken? Lekker koken met verse ingrediënten die bij het voorjaar horen, en daarna heerlijk samen eten en genieten!
Het Paasontbijt
Bij een Paasbrunch horen ook ontbijtgerechten. En die kunnen zo eenvoudig of bewerkelijk zijn als je wilt. Maak je een lekker gerecht met eieren? Of maak je er meer werk van en duik je de keuken in om zelf een Paasbrood, croissants, koffiebroodjes of andere broodjes te bakken? Een smoothie mag natuurlijk ook niet ontbreken op de brunchtafel. Weet je dat je ook zelf broodbeleg kunt maken? Daarmee zet je altijd iets origineels op tafel. Kijk ook eens bij de ideeën om te ontbijten met roggebrood of knäckebröd, ook daar vind je genoeg inspiratie om eens iets anders op tafel te zetten.
Warme toevoegingen voor de paasbrunch
Bij een Paasbrunch horen natuurlijk niet alleen ontbijtgerechten. Een aantal warme gerechten maakt je brunch helemaal compleet. Dat kopje lekkere soep hoort er echt bij, maar een salade misstaat ook niet. Liever een gerecht met ei? Kijk eens bij de verschillende recepten voor omeletten. Ook een stukje warme quiche mag eigenlijk niet ontbreken met Pasen. Hieronder vind je genoeg inspiratie om een heerlijke brunch, compleet met de lekkerste warme gerechten op tafel te kunnen zetten.
Omelet; een ei hoort zeker bij de Paasbrunch!
Een ei hoort erbij! En met Pasen natuurlijk al helemaal. Uiteraard is een simpel, gekookt eitje heerlijk. Maar met de feestdagen mag je best wat eer uitpakken. Met een lekkere, goed gemaakte omelet, scoor je punten bij veel mensen. Het bakken van een omelet is iets wat veel mensen afschrikt omdat het moeilijk zou zijn. Neem maar aan, dat valt heel erg mee. De recepten bieden je inspiratie voor een omelet met de lekkerste vullingen. Je vindt een eenvoudig basisrecept, het recept voor een schuimomelet, maar ook wat luxere recepten. Wil je iets echt origineels? Ga dan eens voor een omelet wrap. Je vindt maar liefst drie recepten voor dit bijzondere gerechtje, dat het zeker goed gaat doen op je Paastafel. Ook erg leuk om bij een brunch te serveren zijn de mini-omeletjes die je in een cupcake vorm bakt. Kortom, keus genoeg voor originele paaseieren!
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
De omelet wrap; ontdek deze drie recepten
Een omelet wrap is heel eenvoudig te maken van eieren, water en kruiden. Vervolgens vul je die op jouw manier voor de lunch of maaltijd.
Soepen; altijd lekker, en makkelijk voor te bereiden
Een lekker kopje soep mag niet ontbreken bij een Paasbrunch. Je kiest dan niet voor een maaltijdsoep, maar een lichte soep, die je serveert in kleine soepkommen. Aspergesoep is een heel goede keus. Dit is een echte voorjaarsoep en omdat Pasen bij het voorjaar hoort passen asperges altijd en in elke Paasbrunch. Je krijgt verschillende recepten waaruit je zelf de lekkerste aspergesoep kunt kiezen. Houd je niet van asperges? Geen nood! Met een soepje van raapstelen zet je ook een echt voorjaarsgerecht op tafel. Een soep van gegrilde paprika’s is ook heerlijk. En met een tomatensoep met zoete aardappel sla je de plank ook niet snel mis. Het voordeel van een soep is dat je die de dag van tevoren al kunt klaarmaken. Op de dag van de brunch hoef je hem alleen nog even snel op te warmen. Handig!
Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij
Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!
Tomatensoep met zoete aardappel
Deze populaire tomatensoep met zoete aardappel is snel gemaakt in de blender. Inzetbaar als lunch, maar ook met donker brood als hoofdgerecht
Paprikasoep van gegrilde paprika’s
Een paprikasoep krijgt een heerlijk intense smaak als je de paprika's eerst grilt. Dat kost iets meer tijd, maar dat proef je ook echt terug.
Raapstelensoep met zeebaars
Met een raapstelensoep met zeebaars serveer je het voorjaar in een bord. Het is een heerlijke soep die ook nog eens snel op tafel staat.
Quiches; een handig en lekker gerecht voor op de Paastafel
Een stukje warme, goedgevulde quiche levert je ook bonuspunten op. Een kleurige, snelle quiche, zonder veel afwas, maak je met paprika en feta. Liever een quiche met bladgroenten? Dan moet je de quiche met andijvie echt eens proeven. Vaak wordt er spinazie gebruikt in quiches, maar andijvie is minstens zo lekker! Ook erg leuk en lekker zijn de kleine quiches met gerookte zalm. Ze zien er prachtig uit en ze zullen een blikvanger bij je Paasbrunch zijn. Quiches hebben hetzelfde voordeel als soep, je kunt ze zover voorbereiden, dat je ze op het moment dat je gaat eten alleen nog even in de oven hoeft te schuiven om warm te worden. Dat geeft jou je handen vrij voor andere dingen.
Quiche met andijvie
Andijvie is heerlijk, en niet alleen rauw in de stamppot, of gekookt. Deze quiche met andijvie bewijst dat het een...
Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!
Deze vegetarische, snelle quiche met paprika en feta zit boordevol groente en staat binnen 45 minuten op tafel. Zonder vuile...
Quiche met gerookte zalm
Wil je vaker vis op tafel zetten? Maak dan een grote of meerdere kleine van deze quiche met gerookte zalm....
Salades vol verse ingrediënten
Salades zijn altijd lekker. En zeker in het voorjaar, als de eerst voorjaargroenten als raapsteeltjes, spinazie en dergelijke weer te koop zijn. Een salade hoort dan ook zeker op tafel te staan bij een Paasbrunch. Een echte voorjaarssalade? Met raapsteeltjessalade met komijnekaas en aardbeien, sla je twee vliegen in een klap. Want er zijn ook weer Hollandse aardbeien. Dubbel voorjaar dus. Datzelfde geldt voor de salade met raapsteeltjes en spinazie. Ook geitenkaassalade met veldsla en druiven past er prima bij. Evenals spinaziesalade met gerookte kip.
Geitenkaas salade met veldsla en druiven
Een heerlijk frisse geitenkaas salade die vanwege het gebruik van veldsla, druiven en walnoten goed past in de herfst- en wintermaanden.
Raapsteeltjes salade met komijnekaas en aardbeien
Serveer de lente met deze raapsteeltjes salade met komijnekaas en aardbeien. Fris, knapperig en kleurrijk. Hier maak je nieuwe vrienden mee.
Spinaziesalade met gerookte kip
Een smakelijke, snel te maken salade? Spinaziesalade met gerookte kip, avocado en blauwe bessen is een lekkere én gezonde keuze.
Salade met raapsteeltjes en spinazie
Je zet het voorjaar op tafel met een mooie, groene salade met raapsteeltjes en spinazie. Met kiwi voor het zoetje, en feta maakt het hartig!
Paasrecepten; de lekkerste recepten voor Pasen
Met deze paasrecepten zet jij de trend. Ze zijn allemaal zelfgemaakt van verse ingrediënten. En dat proef je! Vier Pasen met deze recepten.