Paasontbijt – Net als iedere morgen begin je Pasen met een ontbijt. Maar dat Paasontbijt is toch wel een van de gezelligste ontbijtjes van het jaar. Eerst moet er gezocht worden naar eieren, want een paasontbijt zonder eieren dat kan natuurlijk niet. Het is en blijft spannend of ook wel alle eieren gevonden worden. Hoe vaak gebeurt het dat er later nog een verdwaald ei gevonden wordt tussen de struiken tijdens het werken in de tuin? Met die buit van gekleurde, gekookte eieren en natuurlijk ook een paar lekkere chocolade exemplaren kan er aan tafel aangeschoven worden. De tafel voor een Paasontbijt is vaak heel kleurrijk en straalt daardoor lekker veel gezelligheid uit. Om je op weg te helpen of om de keuzes nog moeilijker te maken, vind je hier een paar leuke gerechten voor het paasontbijt op een rijtje gezet.
Gezellig samen bakken voor het paasontbijt
Pasen valt in het vroege voorjaar. De Paastafel is dan meestal ook in frisse kleuren gedekt, met leuke servetten, verse eitjes, maar ook lekkere broodjes. Hoe leuk is het om die broodjes zelf te bakken. Dit kan gerust een paar dagen eerder. Je bewaart ze makkelijk in de diepvries en haalt ze er ’s morgens vroeg weer uit. Je kunt gewone zachte broodjes bakken, maar hoe leuk zijn de broodhaantjes? Ze staan garant voor een gezellige middag bakken met de kinderen en heel veel trots als iedereen smult van zelfgemaakte broodjes. Dat ze niet zo perfect zijn als de gekochte broodjes is helemaal niet erg, het gaat om de liefde en aandacht van het zelf maken. Je kunt met de broodhaantjes ook een leuke palmpasenstok maken en die ter decoratie op tafel zetten.
Een zelfgemaakt boterlammetje in een bedje van tuinkers is heel makkelijk gemaakt en staat geweldig leuk. Je hebt er alleen roomboter en een mal voor nodig. Wil je liever een zoete of hartige boter dan kan dat natuurlijk ook. In het recept staan diverse ideeën.
Boterlammetje gemaakt van roomboter
Bij Pasen horen boterlammetjes, ze staan symbool voor een frisse start. Je maakt ze makkelijk zelf in de lekkerste varianten.
Palmpasenstok met broodhaantje: een leuke traditie
Maak een gezellige palmpasenstok met broodhaantjes voor Palmpasen of maak heerlijk zachte broodhaantjes voor het Paasontbijt of de Paasbrunch.
Geen Pasen zonder eieren
Bij een Paasontbijt horen eieren. Meestal zijn dat gekookte eieren, maar er zijn veel meer manieren om eieren te serveren. Bak, of kook, een ei en serveer dat op een broodje. Er zijn heel veel mogelijkheden om een echt lekker broodje ei te maken. Wat dacht je van een roerei, als basis al heerlijk romig en zacht, maar met tomaat, champignons of zalm maak je er een lekker luxe roerei van. Serveer het op een schaal, zodat iedereen zelf kan opscheppen. Ben je bang dat het te snel koud wordt? Zet de schaal of bord op een passende kom gevuld met heet water. Zo verwarm je het bord zodat het roerei niet zo snel af zal koelen.
Een erg leuk en lekker idee is om afbakbroodjes uit te hollen en die te vullen met ei en andere vullingen zoals kaas, ham of stukjes paprika of lente-ui. Even in de oven en je hebt een heerlijk en origineel broodje ei.
Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
Hard of zacht gekookt? Eieren koken lijkt makkelijk, maar hoe kook je het voor jou perfecte ei? Hier vind je de kooktijden en handige tips.
Eieren pellen
Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.
Broodjes ei in verschillende variaties
Eenvoudig en erg lekker. Broodjes ei kunnen op elk moment van de dag. Start er de dag mee als ontbijt of als afsluiter na een avondje stappen.
Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.
Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
Eet je broodje ei eens anders en maak een gevuld broodje ei van afbakbroodjes. Iedereen kan zijn broodje vullen met ingrediënten naar smaak.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Maak een heerlijk Paasbrood of een krans van briochedeeg
Zelf brood bakken is leuk, je hebt er een beetje geduld voor nodig, maar dan heb je en heerlijk zelfgebakken brood voor bij het Paasontbijt. Je kunt dat brood makkelijk een dag eerder maken, een Paasbrood is de dag erna zelfs nog lekkerder. Decoreer de krans met gekookte eieren voor een echte blikvanger op de Paastafel.
Paasbrood, gevlochten als een nestje
Creatief met Pasen? Maak dan dit gevlochten paasbrood. Het lijkt net een nestje, gevuld met eitjes. Een echte aanwinst bij je paasontbijt!
Paasbrood
Met dit zelfgemaakte paasbrood scoor je punten bij een paasontbijt. De vulling met o.a. stukjes abrikoos zorgt voor de ultieme paassfeer.
Zachte broodjes en croissants, die horen bij het Paasontbijt
Zelf zachte broodjes bakken is niet zo moeilijk en erg leuk en leerzaam om samen met de kinderen te doen. Broodjes zijn veel lekkerder als je ze zelf hebt gemaakt. Wil je een stapje verder en houd je wel van een uitdaging, maak dan eens zelf croissants. Het is best een klus, maar erg leuk om te doen. Je kunt het maken van de croissants al eerder doen en de croissants ongebakken invriezen. De bevroren broodjes haal je de dag ervoor uit de vriezer en leg je op een schaal in de koelkast. Laat ze ’s morgens even rijzen, voor je ze afbakt en je kunt verser dan verse croissants op tafel zetten, helemaal zelf gemaakt! Je kunt de gebakken croissants vullen met gele room en verse aardbeien of maak van het croissantdeeg heerlijke koffiebroodjes.
Croissants met gele room en aardbeien; feest bij het ontbijt
Met het recept voor croissants met gele room en aardbeien verandert je ontbijt in een feest. Of serveer ze bij de koffie of bij de lunch.
Zelf roomboter croissants maken; zo heb je ze nog niet geproefd
Ook jij kunt thuis zelf roomboter croissants maken, het is even werk maar dan heb je wel iets gemaakt om trots op te zijn.
Zachte broodjes bakken
Zelf je zachte broodjes bakken lijkt een heel karwei maar als je dit eenmaal eens gedaan hebt blijkt het niet zo moeilijk als het lijkt.
Koffiebroodjes met amandelspijs – Voor bij de koffie of voor het ontbijt
Het koffiebroodje kennen we allemaal maar de koffiebroodjes met amandelspijs zijn een stuk minder bekend. In Frankrijk zie je ze vaak in croissants vorm.
Smoothies van vers fruit
Bij een Paasontbijt hoort een glaasje sap of een smoothie. Heerlijk vers geperste jus is altijd lekker en samen met een paar rijpe bananen maak je de heerlijkste smoothies. Kies voor alleen sinaasappel en banaan of voeg er bosbessen of aardbeien aan toe, voor de lekkerste en kleurrijkste smoothies. Een echte aanrader is de smoothie met sinaasappel, banaan, limoen en yoghurt. Het al het wordt lastig om te kiezen.
Smoothie met banaan
Een smoothie met banaan maak je van vers fruit. En daarmee heb je tegelijkertijd een mooie basis om er nog ander fruit aan toe te voegen.
Roggebrood en knäckebröd zijn een leuke aanvulling bij het Paasontbijt
Wil je echt uitpakken, zet dan ook roggebrood of knäckebröd op tafel. Heerlijk met een beetje roomboter en een plak lekkere boerenkaas, gebakken ei of ander beleg naar keuze.
Ontbijten met roggebrood; een goed begin van de dag
Start je dag goed door te ontbijten met roggebrood. De lekkerste tips om van je ontbijt met roggebrood een traktatie te maken vind je hier.
Knäckebröd; beleggen met verse ingrediënten!
Heel veel heerlijke ideeën voor het lekker vers beleggen van een snee knäckebröd. Geef dit traditionele Zweedse platbrood bij het ontbijt.
Broodbeleg uit eigen keuken
Bij een uitgebreid Paasontbijt kun je voor heel veel soorten beleg kiezen. Kaas en eieren, in welke vorm dan ook, mogen zeker niet ontbreken. Een zelfgemaakte zuivelspread of kruidenkaas zijn een perfecte combinatie op een broodje met ei. Voor de zoetekauwen zet je vers fruit en een zelfgemaakte jam op tafel, zodat iedereen kan genieten van een heerlijk paasontbijt.
Zuivelspread; maak het zelf dan weet je wat je eet!
Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread zelf! Gebruik verse ingrediënten en weet wat je eet!
Kruidenkaas; lekker zelfgemaakt!
Zelfgemaakte kruidenkaas is heerlijk op een toastje bij de borrel, bij de kaasschotel, in de pasta of als spread voor je belegde broodje.
Sinaasappelmarmelade met een vleugje rozemarijn
Deze sinaasappelmarmelade heeft de helft minder suiker en door het wit van de sinaasappels niet te gebruiken is deze niet bitter.
Paasrecepten; de lekkerste recepten voor Pasen
Met deze paasrecepten zet jij de trend. Ze zijn allemaal zelfgemaakt van verse ingrediënten. En dat proef je! Vier Pasen met deze recepten.