Voorgerechten voor Pasen; maak zelf een lekker voorgerecht

Voorgerechten voor Pasen – Met Pasen begint het voorjaar, dat betekent dat de winterkost naar de achtergrond verdwijnt en er weer lichtere gerechten op tafel komen. Heerlijke soepen, vis, vlees, kaas en niet te vergeten de voorgerechten met eieren want die horen er met Pasen ook echt bij.

Spinaziesoep

Een prachtige groene soep mag bij de voorgerechten voor Pasen niet ontbreken. Met spinazie maak je de lekkerste soepen, die ook nog een snel op tafel staan. Een spinaziesoep met ei of vis is dan ook een perfect voorgerecht voor een Paasmenu. Snel, lekker en prachtig van kleur, want een Paasmenu staat niet alleen voor lekker eten, maar ook voor gezelligheid en een kleurrijke tafel hoort daar ook echt bij.

Voorgerechten voor Pasen met vis

Een voorgerecht met vis past prima in een paasmenu. Een van de populairste vissoorten voor de voorgerechten voor Pasen is de zalm. Gepocheerd, gerookt, gebakken, het kan allemaal. Maak eens een tartaar van zalm of een lekkere grote ravioli gevuld met zalm. Ook het trio met 3 verschillende soorten gerookte vis is een van de heerlijke voorgerechten voor Pasen, waar je hoge ogen mee scoort. Dit gerecht heeft niet veel bereiding nodig en staat dan ook best snel op tafel. Erg handig is ook dat het een koud voorgerecht is en dus makkelijk vooraf bereid kan worden.

Trio van gerookte vis

Zalm, paling en heilbot vormen de basis van dit trio van gerookte vis. Dit voorgerecht is de perfecte start van een feestelijk etentje.

Voorgerechten voor Pasen met vlees

Voorgerechten met vlees vallen meestal wel in de smaak, vooral de carpaccio is erg geliefd. Maar er zijn nog meer erg leuke en lekkere voorgerechten met vlees. De biefstuksalade is een eenvoudig te maken salade met lekker veel smaak, of serveer eens spiesjes van varkenshaas als voorgerecht. Als je in het Paasthema met de eieren wilt blijven is de caesarsalade een goed idee. Een heerlijke salade met kip en ei in een glaasje.

Carpaccio van ossenhaas

Ben jij liefhebber van een echt lekkere carpaccio van ossenhaas? Goede kwaliteit vlees en dun snijden is de truc. Slijp je mes maar vast.

Voorgerechten voor Pasen met kaas

Bij voorgerechten denk je niet direct aan kaas, maar een klein pasteitje met een kaasragout met eieren is een voorgerecht dat speciaal voor de Pasen gemaakt kon zijn. Kaassoufflé is een ander warm en erg lekker voorgerecht met kaas, dat je moet maken en direct moet serveren. Perfect voor een paar mensen, maar voor een grote groep iets minder geschikt. Als je met grote groepen bent, kun je beter een koud voorgerecht met kaas nemen, zoals de salade Caprese of de geitenkaasballetjes. Die zijn makkelijk te maken en zorgen ervoor dat je stress buiten de deur houdt. De bruschetta’s zijn een ander makkelijk en origineel voorgerecht met kaas, die je kunt klaarmaken en op het laatste moment even verder afwerken. De bruschetta’s zijn ideaal om rond te delen en dus ideaal voor een informeel etentje, boordevol gezelligheid.

Eieren met mayonaise

Dit voorgerecht is zo eenvoudig dat het ideaal is, zeker met Pasen.  Maak zelf de mayonaise, dat maakt het verschil. Als je er lekker knapperig vers afgebakken brood bij geeft, heb je een heerlijk voorgerecht, dat weinig moeite kost en echt Pasen uitstraalt.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten