Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paasrecepten en tips voor twee heerlijke dagen

Paasrecepten Pasen 2018 - recepten

Paasrecepten en tips voor twee heerlijke dagen – Zin in het voorjaar! Pasen is het feest waarbij we allemaal weer lentekriebels krijgen. Dat lentegevoel helpt je weer aan een optimistische kijk op het leven.

Eet niet veel – Eet lekker!

Pasen; Dat gaan we samen vieren

Huiselijke gezelligheid. Wakker worden met een royaal paasontbijt of later opstaan voor een uitgebreide brunch. Samen aan een high tea of gezellig borrelen in de middag of de avond. Lekker wandelen, fietsen of naar een evenement en dan thuiskomen voor een verrukkelijk paasdiner. Laten we ons realiseren hoe goed we het hebben en daarbij dus ook de juiste keuzes maken. Eet en geniet lekker, maar ga voor kwaliteit. Winkels liggen weer vol met allerlei commerciële onzinnigheden. Ga liever voor goede- en verse ingrediënten! Met de paasrecepten op deze pagina hopen we je te inspireren om tijdens de paasdagen te genieten van echt lekker eten.

Paasrecepten voor een culinaire paasmorgen

Paasontbijt - Samen genieten van een heerlijke ontbijttafel met verse broodjes en natuurlijk een eitje

Paas ontbijt

Het paasontbijt is een goede start van deze bijzondere, mooie dagen. Het lekkerste ontbijt van het jaar op één van de mooiste zondagen van het jaar, en tweede paasdag….dan doen we het gewoon nog een keertje over.

Paasbrunch - Uitslapen en dan aanschuiven aan een heerlijk luxe brunch

Paasnestje van kataifideeg met kwarteleitjes en zalm

Vroeg opstaan doen we de hele week al. Ben je vrij met de paasdagen dan mag die wekker ook gerust een uurtje later. De paasontbijt tafel bewaren we voor morgen en vandaag gaan we heerlijk brunchen. Verrassen is altijd weer de culinaire truc en die helpt je vandaag zeker om iedereen zijn ochtendhumeur snel weer te doen vergeten.

Paasrecepten voor bij de koffie en thee

Wij kunnen niet draaien aan de buiten thermostaat en je het voorjaarszonnetje niet brengen. We leveren je wel de tools en de inspiratie voor een heerlijke dag, of dat nu buiten of binnen is. Ook bij de koffie serveer je iets lekkers uit eigen keuken toch? Of ga je voor een complete High tea? Bouw je eigen feestje! Met deze recepten garanderen wij Lekker Tafelen.

Pasen bij de koffie - Trakteer jezelf op één van deze lekkernijen voor pasen. Zelfgemaakte advocaat krijgt de hoofdrol.

Marmercake met advocaat

De zoveelste cake uit de winkel of die pakken koekjes met iets geels erop, je kunt er voor kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de oven op te stoken. Dat is niet alleen leuk om te doen, het zorgt voor heerlijke geuren in huis en iets wat je zelf maakt zet je met veel meer trots op tafel. Oh.. niet geheel onbelangrijk, je gasten zullen er van smullen.

Organiseer een High Tea - Heerlijke recepten om bourgondisch te genieten van een complete homemade high tea tijdens de paasdagen.

High tea organiseren

Zeg nou zelf, een tafel zoals op de foto, daar wordt je toch blij van. Alle recepten zijn terug te vinden op Lekker Tafelen. Nodig vrienden en familie maar snel uit, want jullie Pasen wordt hiermee onvergetelijk. Zoet en hartig wisselen we af en we vinden het leuk als je even laat weten als je er iets van maakt.

Paasrecepten voor diner en borrel

Heerlijk dineren met vrienden, familie of kennissen maakt je paasdagen onvergetelijk. Blijven ze de avond ook? Maak dan indruk op de borreltafel en verwen je gasten met huisgemaakte lekkernijen.

Paasdiner - Vlees, Vis, Vega. Paasrecepten van voor- tot nagerecht voor een geweldig huisgemaakt paasdiner.

Kerrie eieren ragout

We hebben drie verschillende menu’s voor je samengesteld. Vlees, vis of vegetarisch. Deze menu’s passen bij het seizoen en zijn met de bijgevoegde instructies door iedereen te bereiden. Ga voor de ingrediënten naar een specialist. Want jouw paasmenu is echt een groter succes als je kwaliteit op tafel zet.

Paashapjes - De lekkerste paasrecepten voor op de borrelplank. Met deze zelfgemaakte hapjes worden de paasdagen extra gezellig.

komkommer zalmhapjes met honingmosterdroomkaas header

Vergeet de chips en de borrelnootjes. Echt verrassen doe je met huisgemaakte hapjes! Neem de moeite om het even zelf te doen. Dat hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn. Ook met de meest eenvoudige recepten kun je imponeren op je borreltafel. Door het gebruik van vers ingrediënten ziet dat er al snel veel aantrekkelijker uit dan de standaard chips en borrelnootjes.