Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paasbrunch; inspiratie voor een tafel vol verleiding

Paasbrunch recepten

Paasbrunch – Vroeg opstaan doen we de hele week al. Ben je vrij met de paasdagen dan mag die wekker ook gerust een uurtje later. De paasontbijt tafel bewaren we voor morgen en vandaag gaan we heerlijk brunchen. Verrassen is altijd weer de culinaire truc en die helpt je vandaag zeker om iedereen zijn ochtendhumeur snel weer te doen vergeten. Op deze pagina heerlijke ideeën voor jouw paasbrunch, creëer je eigen tafel vol verleiding.

Pimp je paasbrunch met deze lekkernijen

Hartig en lekker brunchen

Met een klein beetje moeite en een gezonde dosis fantasie zet je de meest lekkere dingen op tafel.

Een glaasje Prosecco bij de paasbrunch

Paasbrunch, daar hoort een fijne Prosecco bij! – Maar… Prosecco is er in zoveel soorten en stijlen. Welke kies je?

Er is prosecco ‘spumante’ en ‘frizzante’ waarbij de eerste meer druk (bar) heeft en dus een krachtigere mousse. Er is bovendien een onderscheid in zoetheid: Dry, Extra dry en Brut waarbij de eerste, hoewel de naam anders doet vermoeden, het meest zoet is. Die is bijvoorbeeld heel lekker bij desserts. Extra dry wordt in Italië het meest gedronken. Voor onze paasbrunch kiezen wij een Brut en wel de Prosecco 58 Superior. Deze wijn is krachtig, fris en heeft een schuimige, verfrissende mousse. Hij is droog en je proeft veel tropisch fruit en honing. Een perfecte keus voor bij je paasbrunch.

Lees hier het hele artikel

Prosecco Serre 58

Extra tips voor de paasbrunch

Brunchen is ontbijten en lunchen in één. Natuurlijk hoort daar ook brood bij. In de paasontbijt special vind je tips over brood en beleg.

Nog een paar extra tips voor een geslaagde brunch.

  • De paasbrunch kun je prima aanvullen met een aspergesoep
  • Maak zelf verse salades en kruidenboter voor op brood en/of stokbrood.
  • Je staat niet voor niets een uurtje later op. Probeer dus zoveel mogelijk van te voren te bereiden.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer