Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paaskoffie: Momentje voor jezelf of samen met je vrienden

pasen bakken recepten

Paaskoffie: Momentje voor jezelf of samen met je vrienden – De zoveelste cake uit de winkel of die pakken koekjes met iets geels erop, je kunt er voor kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de oven op te stoken. Dat is niet alleen leuk om te doen, het zorgt voor heerlijke geuren in huis en iets wat je zelf maakt zet je met veel meer trots op tafel. Oh.. niet geheel onbelangrijk, je gasten zullen er van smullen.


3 keer advocaat bij de koffie

Advocaat (gemaakt van eieren) is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de Paasdagen. Als je dan toch volop goede eieren in huis hebt kun je daar ook zelf lekker advocaat mee maken.

Advocaat gebak

Advocaat gebak. De combinatie chocolade met advocaat is een topper, daar nog een romige amandelvulling en brosse schuimpjes bij en het feest kan beginnen.
Lees verder...

Zo maak je advocaat

6 eieren – 200 gram suiker – 1 zakje vanillesuiker – 1/2 liter brandewijn

Breek in de kom de eieren en voeg de suiker en vanillesuiker er aan toe. Klop de eieren tot een lobbige lichtgele massa. Plaats de kom in een warm waterbad en blijf kloppen- Schenk al kloppend in een uiterst dun straaltje de brandewijn bij de eiermassa en hou pas op met kloppen als de advocaat dik en gebonden is. Neem de kom van het waterbad. Zet de kom in een bak koud water en blijf nog regelmatige kloppen tot de advocaat is afgekoeld.

Van dit seizoen – Verse Hollandse Aardbeien

Hollandse aardbeien, daar kun je in het vroege voorjaar al een feest je mee bouwen. Zorg in ieder geval dat je de aardbeien proeft voor je ze koopt, dat zijn deze taarten of taartjes meer dan waard!

Chocolade; Voor de choco junks

We hebben nog een aantal heerlijke ideeën met chocolade voor je. Welke ga jij maken?

Zoek je nog meer ideeën om de paaskoffie extra aantrekkelijk te maken voor iedereen die even bij jou op de paaskoffie komt? Ontdek dan nog meer bakrecepten in onze bakrubriek.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer