Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paasontbijt; Culinair wakker worden

paasontbijt recepten

Paasontbijt; Culinair wakker worden – De eerste groene blaadjes, de krokussen, sneeuwklokjes, een warm voorjaarszonnetje dat voorzichtig doorbreekt, het is overduidelijk….de lente staat in de startblokken. Samen met de lente komt natuurlijk Pasen. Een heel weekend lang vieren wij deze dagen met vrienden, familie en een ieder die ons lief is, we genieten van elkaar en van al het lekkers dat geserveerd wordt. Het paasontbijt is een goede start van deze bijzondere, mooie dagen. Het lekkerste ontbijt van het jaar op één van de mooiste zondagen van het jaar en tweede paasdag….dan doen we het gewoon nog een keertje over.


Lekker verse broodjes voor het paasontbijt

Het blijft leuk om je eigen broodjes te bakken. Veel broodjes zijn prima al een dag van te voren te maken, bewaar ze in een papieren broodzak en je hebt de volgende ochtend heerlijke broodjes, warm ze desnoods nog heel even op in de oven. Vind je het niet erg om op deze dagen iets eerder op te staan, maak dan de dag van te voren het deeg en laat dat de nacht rijzen in de koelkast. ’s morgens vorm en bak je je broodjes net voordat jullie aan tafel gaan. Verser kan niet !!

Dé tip voor je paasontbijt

Vers gebakken luxe brood bij het paasontbijt

Op de paasontbijt tafel mag een lekker paasbrood natuurlijk niet ontbreken, maar naast een paasbrood zijn er meerdere luxe broden welke bij een ontbijt als deze heerlijk zullen smaken en ook nog eens prachtig zullen staan op de tafel. Wij hopen natuurlijk dat jullie één of meerdere van deze broodsoorten helemaal zelf zullen bakken. Bak je echter niet zelf, kies dan in ieder geval voor brood van een goede bakker.

Eieren En Cocotte (gebakken eieren uit de oven)

Met rauwe ham en gruyère

In plaats van een hard of zachtgekookt ei of een omelet smaakt ook een ei ‘en cocotte’ ( oftewel gebakken in de oven ) heel goed bij het ontbijt.
Breek per persoon een ei in een ovenvast schaaltje. Verdeel hier een in reepjes gesneden plak rauwe ham over. Strooi er geraspte gruyère over en wat peper en schep er daarna een eetlepel room over. Zet de schaaltjes ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven van 180 graden. Garneer voor het opdienen met fijngeknipte peterselie. Lekker met geroosterd brood.

Variatie met verse scharreleieren bij het paasontbijt

32 miljoen eieren zijn nodig om Nederland tijdens de paasdagen van eieren te voorzien. Zullen we dan ook een eerlijk en goed (diervriendelijk) eitje pakken en er iets écht lekkers mee maken.

Meerdere soorten beleg, maar niet teveel!

De kinderen roepen direct: Gekleurde hagel, Piratenhagel, Kabouter Plop vlokken en pindakaas met die jongen met die voetbal erop. Allemaal bekend van die indrukwekkende reclames die tegenwoordig overal zijn. Je kunt er simpelweg niet omheen. Vandaag in ons paasontbijt gaan we er wel degelijk omheen. We maken een pure keuze en je zult zien hoe de kinderen hiervan mee smullen.

Extra tips voor het ultieme paasontbijt

Tot slot geven we nog wat extra tips weg voor jouw ultieme paasontbijt. Van aankleding tot lekkernijen die je ontbijt prima aanvullen.

  • De eierdopjes zijn misschien wat traditioneel, maar met Pasen mogen ze terug op tafel.
  • Maak verse smoothies voor een gezond en fruitig tintje
  • Zorg voor volop vers fruit op tafel
  • Pers verse jus d’orange in plaats van een flauw sapje uit een pak
  • Zet een schaal yoghurt op tafel. Hierin kunnen de verse Hollandse aardbeien, maar ook de huisgemaakte granola

Wij wensen je hele fijne paasdagen !!

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer