Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Paasmenu’s; De lekkerste recepten voor Pasen op een rij

Paasmenu recepten voor het paasdiner

Paasmenu’s – Wij hebben voor dit jaar maar liefst 3 paasmenu’s voor jullie samengesteld zodat er voor ieder wat wils is! Een menu voor vleesliefhebbers met kalfsvlees als hoofdgerecht. Een menu met vis voor echte visliefhebbers en uiteraard hebben wij een mooi vegetarisch menu samengesteld waarin groenten de show stelen. Ieder menu hebben we gekeken naar producten uit het voorjaar zoals bijvoorbeeld asperges, aardbeien, kalf en verse vis. Liever geen drie gangen maar twee of alleen een hoofdgerecht? Geen probleem. Mix en match met deze Paasmenu’s zoals jij dat wilt.

Wij hebben ook een aantal tips voor je op een rij gezet voor het koken van een menu en 3 heerlijke bijgerechten uitgelicht om je menu mee aan te vullen. Lees snel verder.


Paasmenu met vis

Paasmenu met vlees

Een compleet paasmenu met vlees en passend bij het seizoen. We gaan aan de slag met asperges en kip en als hoofdgerecht kiezen we natuurlijk voor kalfsvlees.

Paasmenu – Vegetarisch

Doe je het liever zonder vlees of vis? Of krijg je misschien gasten die vegetarisch zijn? Dan kan het volgende menu je ongetwijfeld inspireren.

5 X Tips Voor Het Koken Van Een Menu

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom een paar tips zodat je met Pasen lekker kunt tafelen met onze paasmenu’s. Begin met het tellen van de bereidingstijden, zodat je weet hoelang je gerecht moet marineren, koken, bakken of rusten. Tel daar nog de tijd bij op die jij denkt nodig te hebben voor het snijden van ingrediënten en het voorbereiden van andere onderdelen van het gerecht. Zo weet je hoelang je van te voren moet beginnen. Hieronder hebben we nog een paar andere tips:

  • Lees eerst goed het hele recept door.
  • Zet alle ingrediënten van te voren klaar op je aanrecht.
  • Zorg dat je alle keukengerei bij de hand hebt.
  • Gaat er iets mis? Begin dan rustig overnieuw.
  • Bedenk van te voren hoe je het gaat serveren, op schalen of bord.

Dit kun je bij je paasmenu serveren

Bijgerechten zijn erom je hoofdgerecht te complimenteren. Ze zijn een extra smaak en aanvulling op je menu. Belangrijk is dat bijgerechten passen bij je hoofdsmaken. De onderstaande bijgerechten zijn puur in smaken en passen goed bij het paasmenu.

Op zoek naar andere gerechten voor jouw paasmenu?

Kijk dan eens tussen onze voorgerechtenhoofdgerechtenbijgerechten of nagerechten!

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer