Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kerstspecial 2017; Tips & Recepten

Kerst recepten voor twee heerlijke dagen

Kerst 2017. Uit eten in een restaurant is in 2017 alleen maar populairder geworden. Restaurants komen als paddenstoelen uit de grond terwijl winkels worden vervangen door webshops. Het leven verandert, maar toch gaan we met z’n allen de sociale contacten en de huiselijkheid weer missen. We zijn op zoek naar een nieuwe balans. Want uit eten is leuk, maar thuis eten is nog leuker! Samen koken, samen genieten, dat staat centraal in onze kerstspecial. Gebruik de beste ingrediënten, kook met plezier, hou het eenvoudig en zet met trots jouw kerstgerecht op tafel.

Het voltallige Lekker Tafelen team wenst je alvast hele fijne kerstdagen!

Gezellig met z’n allen aan kerstontbijt of kerstbrunch

Wil je vroeg opstaan en de kerst van vroeg tot laat meemaken? Dan hebben we heel veel tips voor een kerstontbijt waarmee de kerstsfeer er al heel vroeg in zit. Kies je liever voor eerst even lekker uitslapen? Bekijk dan onze tips voor een complete kerstbrunch.

tafel-dekken-klassiek-2

Tafel dekken: Dé handleiding & tips voor een perfecte tafel

Iedere feestdag of diner is het weer een uitdaging. De tafel dekken zodat je gasten zich verwent voelen en uitkijken naar jouw lekkere gerechten. Maar hoe zat dat ook alweer met dat bestek, moet dat mes nou rechts of links en met de snijkant naar buiten of binnen. En waar laat je toch iedere keer weer dat servet? Moest dat glas ook nog op een specifieke plek staan? In dit artikel ga ik jou vertellen hoe ik het nou hoort. Met het mooie Natura Ice bestek van Mepra ga ik jou uitleggen, a.d.h.v foto’s, hoe een tafel gedekt moet worden. Zodat ook jij met de feestdagen een mooie gedekte tafel voor je gasten klaar hebt staan!

Kerstdiner

Vijf verschillende kerstmenu’s

Want kerst is voor iedereen

Wij hebben voor u vijf verschillende kerstmenu’s samengesteld. Een menu met vlees of met wild, een speciaal menu voor visliefhebbers, een menu voor vegetariërs en een super snel en makkelijk kerstmenu voor iedereen die het nog even lastminute en eenvoudig wil regelen.

Een overzicht van al onze kerstmenu’s vind je hier.

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Bij een feest horen bubbels. Maar welke bubbels kies je? Champagne, cava, prosecco? Wat is eigenlijk het verschil? Behalve het land of de streek waar de wijnen vandaan komen is ook de manier waarop ze gemaakt worden verschillend. Anne-Wies legt uit waar je op let bij het kiezen van de juiste bubbels.

Een gezellige avond voor iedereen

Lange donkere avonden. Dat is waar de Decembermaand om bekend staat. Donker zijn ze vaak helemaal niet, want we hebben er vaak alles aan gedaan om de ultieme kerstsfeer in huis te brengen. Een mooi opgetuigde kerstboom, lampjes, kaarsjes en andere sfeermakers zijn niet weg te denken. Maar heb je ook aan de sfeer op tafel gedacht? Ach, laat ook maar, dat hebben wij al voor je gedaan. Deze pagina biedt je een overzicht van huisgemaakte hapjes en lekkernijen. We maken ze allemaal zelf en garanderen je dat de sfeer er zo nog beter in komt.

recept-kerst-fijne-kerstdagen