Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kerst bij de borrel | Huisgemaakte borrelhapjes

Kerst bij de borrel – Lange donkere avonden. Dat is waar de Decembermaand om bekend staat. Donker zijn ze vaak helemaal niet, want we hebben er vaak alles aan gedaan om de ultieme kerstsfeer in huis te brengen. Een mooi opgetuigde kerstboom, lampjes, kaarsjes en andere sfeermakers zijn niet weg te denken. Maar heb je ook aan de sfeer op tafel gedacht? Ach, laat ook maar, dat hebben wij al voor je gedaan. Deze pagina biedt je een overzicht van huisgemaakte hapjes en lekkernijen. We maken ze allemaal zelf en garanderen je dat de sfeer er zo nog beter in komt.

kerstrecepten decoratie

Hartig breekbrood; Een pizza brood voor borrel of snelle maaltijd

Hartig breekbrood; Een pizza brood voor de kerstborrel

Misschien ken je monkey bread wel, die lekkere stukjes brood die aan elkaar kleven van de kaneelsuiker. Deze hartige versie is heerlijk op de borreltafel. In plaats van kaneelsuiker gebruik je rode pesto en kaas en heb het nog wat extra opgevuld met mozzarella, olijven, tomaat en salami.  Het lijkt misschien wel veel werk maar het valt eigenlijk best wel mee. Je moet alleen wat geduld hebben met het rijzen van het deeg. Begin ongeveer 3 uur voordat je het brood nodig hebt. Tussendoor kun je allerlei andere dingen doen maar de gist heeft echt die tijd nodig. Lukt het je niet om 3 uur vooraf te beginnen, maak het brood dan eerder en warm het wanneer je het nodig hebt op in een een oven.

kerstrecepten decoratie

Heerlijke hapjes in bladerdeeg

Bladerdeeghapjes met verrassend lekkere vullingen

Het thema culinaire cadeautjes in ons kerstmenu komt hier wel helemaal tot zijn recht. Onder dat mooie krokante laagje bladerdeeg zit een verrassing verstopt. Ontdek jij in een blind tasting welke vulling er in zit? Een leuk spelletje op kerstavond!

kerstrecepten decoratie

Kerstsfeer met een plankje

Ze worden razend populair… plankjes! Steeds vaker zie je ze voorbij komen en ook op Lekker Tafelen vindt je tips en ideeën voor het juist vullen van een plankje. Je kunt oneindig bezig gaan over de balans in smaken maar het meest essentieel is natuurlijk de kwaliteit van de producten die je op dat plankje legt. Ons motto: “ga naar de specialist” is ook hier weer van toepassing. Hij of zij kan je prima informeren over de smaken die je naast elkaar legt.

kerstrecepten decoratie

Lekker smeren

Het staat er zo makkelijk: “Lekker smeren”. Het is dan wel de bedoeling dat je de nadruk legt op LEKKER. Er worden overal salades en smeerseltjes verkocht. Wij willen dan alleen niet op de ingrediëntenlijst kijken. E-nummers zijn vaak gegarandeerd. Onderstaande salades en smeersels maak je thuis, helemaal zelf en je weet wat er in zit. Op deze smeersels geven we een absolute smaak- en sfeergarantie. Je moet er natuurlijk zelf even wat voor doen maar we beloven dat het het waard is.

kerstrecepten decoratie

Tapas voor een heerlijk lange kerstavond

Tapas, de wereldberoemd geworden hapjes uit Spanje. Ze bieden een scala aan mogelijkheden en met een wijntje of speciaalbiertje staan ze garant voor tevreden gasten. Mits goed bereidt natuurlijk. We geven je een aantal ideeën die prima op de kersttafel kunnen.

Recepten voor tapas

kerstrecepten decoratie

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer