Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kerst bij de koffie | Voor de lekkerste Kerstdagen

Kerst bij de koffie – Er wordt al zoveel gegeten tijdens de kerstdagen en dan beginnen we ook nog eens over kerst bij de koffie. Ja.. onze oven draait graag overuren tijdens de kerstdagen. Laat je inspireren door alle lekkernijen op deze pagina. Huisgemaakte taarten, koekjes en andere kerst lekkernijen.

kerstrecepten decoratie

Helemaal kerst

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol

Dit heerlijke gevulde brood is een hele leuke en bijzondere variatie op de kerststol. Hij wordt gemaakt in de vorm van een ster en staat hierdoor zeer decoratief en sierlijk op uw ontbijt- of brunchtafel en is ook nog eens heerlijk van smaak. Slechts een paar handelingen zijn er nodig om van een gewoon stuk deeg deze prachtige kerstster te maken.

Kerst tulband lekker bij de koffie

Kerst tulband met vruchtjes

Voor de Kerst tulband heb ik voor mijn oude vorm gekozen, deze heb ik nog van mijn moeder gekregen en heeft dus een extra waarde voor mij. Ook vind ik op een kersttafel een oude klassieke vorm erg mooi staan. Ik heb hem traditioneel gevuld met bigarreaux, citroen en oranje snippers. Vaak wordt er ook nog sukade bij gedaan maar als je alleen bigarreaux wil gebruiken kan dat ook natuurlijk.

Panettone; heerlijke cadeautjes

Panettone; heerlijke cadeautjes

Panettone is een luxe brood, bijna cake-achtig, uit Italië met gedroogd fruit erin. Geef ze cadeau of maak ze lekker voor bij je ontbijt of lunch.

Wenskoekjes of gelukskoekjes; Daar wordt iedereen gelukkig van!

Wenskoekjes of gelukskoekjes; Daar wordt iedereen gelukkig van!

Hoe leuk is dat een persoonlijke wens in een ook nog eens erg lekker koekje. Deze wenskoekjes of gelukskoekjes scoren echt bij iedereen. Make someone happy!

kerstrecepten decoratie

Chocolade taarten waar niemand vanaf kan blijven

Chocolade is natuurlijk al van alle tijden en voor velen een verslaving. Een taart van chocolade is voor velen wel de echte Guilty Pleasure en daar hebben we meerdere voorbeelden van. Vaak machtige taarten, een klein stukje (lukt het denk je) is vaak al genoeg om een culinair hoogtepuntje te scoren.

kerstrecepten decoratie

Nostalgie, romantiek en kerst voor kinderen

Het gemberkoekmannetje – het recept en het verhaal

Gemberkoekmannetjes zijn het toppunt van romantiek. Ze staan wat ons betreft symbool voor het plezier dat je met kinderen kunt hebben als je samen iets lekkerst bakt. Je bakt eerst de heerlijk geurende koekjes en terwijl je kinderen ze versieren verstel jij het verhaal van het gemberkoekmannetjes. Want….. kerst is voor iedereen!

Naar het recept

kerstrecepten decoratie

Nog meer kerst inspiratie

In dit artikel deelden wij onze bakrecepten die het meest passen bij de kerstdagen. Wil je iets anders proberen? In onze rubriek bakrecepten staat nog veel meer inspiratie.

Klik hier voor meer bakrecepten

kerstrecepten decoratie

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer