Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kerstbrunch of lunch

Kerstbrunch of lunch – Waar de één kiest voor een uitgebreid ontbijt, kiest de ander juist voor lekker lang uitslapen om daarna op te staan voor een geweldige brunch. Met een beetje culinaire inzet maak je er echt een feestje van. Natuurlijk begint het bij bewust boodschappen doen om vervolgens even heerlijk te knutselen in de keuken. Het resultaat is een heerlijke brunch die de sfeer van de kerstdagen direct in je wakker maakt.

Je treft hier ook diverse tips voor een inspirerende lunch

kerstrecepten decoratie

Witte bollen en Scrambled eggs

Zelf gebakken witte bollen met scrambled eggs die we ook nog eens compleet maken met verse zalm. Twee best heftige bereidingen voor velen, maar we leggen het graag aan je uit.

Zachte witte bolletjes, bak ze eens zelf

Vers gebakken broodjes, het ruikt zo lekker in huis en tegelijkertijd staan ze zo gezellig op je ontbijttafel. Broodjes bakken is leuk en eigenlijk moet je het gewoon eens geprobeerd hebben.

Het perfecte roerei maken

Het perfecte roerei maken Niets lekkerder dan in het weekend lekker uitgebreid ontbijten. Voor vele hoort hier een eitje bij, gekookt, een omelet of misschien roerei? Maar dan graag wel roerei zonder droge en korrelige stukjes!

kerstrecepten decoratie

Rijk belegde broodjes

Natuurlijk horen er rijk belegde broodjes bij een kerstbrunch. Haal goede vleeswaren bij een echte slager en zoek een kaasspecialist of een kaasboerderij op. Gebruik roomboter in plaats van margarine en kies voor smaak bij alle ingrediënten die je wil gaan gebruiken. Wedden dat de broodjes schalen straks zo leeg zijn?

kerstrecepten decoratie

Huisgemaakte salades, soepen en iets erbij

De saladeschotel kun je bijna op iedere hoek van de straat bestellen tegenwoordig. In veel van die salades verdwijnt dezelfde basis als bij de supermarkt. Slechts bij een enkeling worden ze echt zelf gemaakt. Ook soepen komen in de horeca maar al te vaak uit pakjes. Er worden wat verse ingrediënten aan toegevoegd en het lijkt allemaal even vers. Maar is het dat ook? De salades en soepen hieronder zijn dat in ieder geval wel.

kerstrecepten decoratie

Leuke gerechten en sfeermakers

Mini omeletjes in diverse smaken

Probeer ook zeker eens deze verse mini omeletjes

Een eitje bij het ontbijt of de brunch wordt meestal wel door groot en klein gewaardeerd. Erg leuk om eens te variëren zijn kleine omeletjes die je bakt in een muffin bakvorm. Zo heb je in een handomdraai verschillende omeletjes en zo is er voor iedereen wel iets wat hij of zij lekker vindt.

Naar het recept

pizza-breekbrood

Pizza breekbrood; Originele topper op je kerstlunch of brunch

Af en toe heb je ineens van die hele originele ideeën. Een breekbrood van allemaal in elkaar gevouwen mini pizza’s. Een geweldig brunch- of lunchgerecht, en als je wil kun je deze ook tijdens de kerstborrel op tafel zetten. Heerlijk bourgondisch genieten van een in basis eenvoudig gerecht.

Naar het recept

kerstrecepten decoratie

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer