Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kerstmenu; Alles voor de perfecte kerstdagen

Kerstmenu – De Kerstdagen geven ons altijd een bijzonder gevoel. Dat is namelijk het moment in het jaar dat heel Nederland ons nadoet. Lekker Tafelen doet iedereen tijdens deze dagen. Onze naam, onze visie op eten en onze passie voor eerlijk eten kunnen we op geen beter moment onder de aandacht brengen. Lekker Tafelen doen we echt allemaal, maar er blijft nog altijd een vraag open staan. Hoe tafel je dan?

Lekkere luxe maar met een gedachte

Luxe en welvaart, dat is wat ons land kent. Hopelijk beseffen we ons hoe goed we het eigenlijk hebben want op zoveel plekken is dat anders!. Stapels folders vielen er in de afgelopen weken op de deurmat. Wat is er veel!!!

De vraag die bij ons dan altijd opkomt is….. is het ook goed? Termen als ambacht, duurzaamheid en smaak worden zo vaak misbruikt dat we alleen nog maar kunnen zeggen… “Koop met een gedachte”. Besef ook met kerst dat jouw voedselkeuze een enorme betekenis kan hebben.

5 willekeurige nadenkertjes bij het shoppen

  • Is het vlees voor jouw kerstmenu afkomstig van een dier dat met respect behandeld is?
  • Kies je voor lokale vis of liever voor een “(te)laag prijsje”?
  • Zet je seizoensgroenten op het menu of neem je asperges uit Peru waarvan je niet weet wat de gevolgen zijn voor de Peruaanse bevolking?
  • Weet je wat je eet? Wat zit er in? Hoe is het gemaakt? Of maak je het dan toch liever zelf?
  • Trek je perziken uit blik of kun je ook creatief zijn met vers fruit van het seizoen?

Geniet maar doe het bewust en puur dan tafel je het lekkerst

Kies het kerstmenu dat bij je past

We zijn voor jullie de keuken ingedoken om een aantal fantastische kerstmenu’s voor jullie voor te bereiden. Bij het samenstellen van deze special vermoed ik dat we er in geslaagd zijn, ik krijg al trek achter een beeldscherm. We hebben meerdere menu’s samengesteld en je kunt dus eenvoudig een keuze maken naar je eigen wensen. Kerst is voor iedereen en dus is er ook voor ieder wat wils. Voor vleesliefhebbers is er een vlees, wild en gevogelte. Uiteraard is er ook een menu voor visliefhebbers en er is een menu voor vegetariërs.

Vier keer Kerstmenu met vlees

Rosbief uit de oven

Kerstdiner met Rosbief

Klassiek en lekker

  • Voorgerecht: Kip cocktail
  • Hoofdgerecht: Rosbief uit de oven met stroganoff saus
  • Bijgerechten: Pommes Duchesse / Haricot verts in spek gerold
  • Nagerecht: Chipolata pudding

Lamsrug

Kerstdiner met Lamszadel

Kerst vieren met z’n tweetjes

  • Voorgerecht: Courgettesoep m et coquille
  • Hoofdgerecht: Lamszadel uit de oven
  • Bijgerecht: Knolselderijpuree
  • Nagerecht: Crème Brûlee

Kerstdiner met Lamsbout

Culinair genieten

  • Voorgerecht: Champignons à la grecque
  • Hoofdgerecht: Zacht gegaarde lamsbout
  • Bijgerechten: Soesjes van aardappel en pastinaak / Geglaceerde worteltjes
  • Nagerecht: Chocolademousse met gepocheerde peren

Buikspek uit de oven of van de grill

Kerstdiner met Buikspek

Steek de barbecue aan (de oven mag ook)

  • Voorgerecht: Champignontartaar met spekjes en balsamico
  • Hoofdgerecht: Buikspek uit de oven of van de grill
  • Bijgerecht: Knolselderijpuree met paddenstoelen
  • Nagerecht: Chocolademousse

Vier keer kerstmenu met wild en gevogelte

Kalkoen uit de oven

Kerstdiner met Scharrelkalkoen

Heerlijke tradities

  • Voorgerecht: Gevogelte paté
  • Hoofdgerecht: Kalkoen uit de oven
  • Bijgerechten: Aardpeerkroketjes en Geroosterde spruitjes met pompoen
  • Nagerecht: Trifle met ananas en butterscotch

Eend met kersensaus

Kerstdiner met Wilde eendenborst

Feestelijke luxe

  • Aperitief: Feestelijke cocktail met Blue Curacao
  • Tussengerecht: Coquilles in kokossausje
  • Voorgerecht: Vitello Tonnato de luxe
  • Hoofdgerecht: Eendenborst met kersensaus
  • Bijgerecht: Witlofpuree
  • Nagerecht: Trifle met basilicumlikeur en cantuccini

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen

Kerstdiner met Hertenbiefstuk

Bourgondisch dineren

  • Voorgerecht: Everzwijnpaté met uienconfituur
  • Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met portsaus
  • Bijgerecht: Paddenstoelen en pastinaakpuree
  • Nagerecht: Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Scharrelkip met sinaasappelmarinade

Kerstdiner met Biologische kip

Simpel maar lekker

  • Voorgerecht: Garnalencocktail
  • Hoofdgerecht: Hele Scharrelkip met sinaasappelmarinade
  • Bijgerechten: Aardappelgratin / Rode kool met appel en cranberry
  • Nagerecht: Sinaasappelsoufflé

Kerstmenu vis en vegetarisch

citrusvis

Kerstdiner met Kabeljauw

Lekker light vismenu

  • Voorgerecht: Gravad Lax
  • Hoofdgerecht: Citrusvis (kabeljauw) met venkel
  • Bijgerecht: Zoete aardappel kroketjes
  • Nagerecht: Limoen panna cotta met kokos

 

Vegetarisch Kerstdiner

Zonder vlees is ook feest

  • Voorgerecht: Soep van venkel, biet en pompoen
  • Hoofdgerecht: Pasta met een pompoensausje, pijnboompitten en geitenkaas
  • Bijgerecht: Sade met venkel, appel en blauwe kaas
  • Nagerecht: Appeltaart met pompoen en een lekkere crumble

recept-kerst-fijne-kerstdagen

X