Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kerstontbijt ideeën en recepten

Kerstontbijt – Voor een uitgebreid ontbijt nemen we tijdens de kerst gewoon wel de tijd. Een moment dus om te beseffen hoe mooi samen ontbijten kan zijn. Het brengt huiselijkheid en gezelligheid en bovendien is het ook nog eens heel goed voor je lijf. Om die laatste nog maar even verder uit te diepen, niets mis met een broodje hagelslag op z’n tijd, maar op deze pagina hopen we je te kunnen overtuigen hoe leuk en lekker ontbijten kan zijn zonder hagelslag en chocoladepasta.

Laten we maar eens beginnen met goed brood. Dat hoef je echt niet zelf te bakken maar laat dat dan wel aan een ECHTE bakker over. Zet je brood op de kerstontbijt tafel, kies dan voor kwaliteit!

Lekker Tafelen wil je vooral stimuleren om je kerstontbijt tafel iets extra’s te geven met een paar huisgemaakte lekkernijen. De tips en recepten tref je op deze pagina.

kerstrecepten decoratie

Donuts, gevulde krentenbollen en meer

Super simpel & snel Harde broodjes bakken

Snel zelf harde broodjes bakken? Verwarm je oven voor op 200 graden. Meng in een beslagkom 450 gram volkorenbloem met 1 theelepel zout en 2 theelepels bakpoeder. Voeg 150 ml crème fraîche en 150 ml water toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er ronde bollen van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop 1 ei los en bestrijk de bovenkant van de bollen ermee. Snijd de bollen aan de bovenkant met een mes kruislings in, doe er eventueel, maanzaad, sesamzaad, pompoen- of zonnebloempitten op, en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

kerstrecepten decoratie

Geen kerstontbijt zonder stol!

Een kerststol of kerstbrood hoort er natuurlijk bij! Bij ons gaat er geen kerst voorbij zonder zo’n heerlijk brood vol vruchten, noten en echte amandelspijs. Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen, lekker makkelijk, maar let alsjeblieft op wat je koopt. De prijs die je ervoor betaald zegt vaak (niet altijd) iets over de kwaliteit. Ook hier weer… kies een ECHTE bakker.

Warm uit eigen oven

Roomboter; heel snel zelf gemaakt

kerstrecepten decoratie

Knäckebröd of een crackertje maken de kerstontbijt tafel compleet

kerstrecepten decoratie

Een duurzaak kerstontbijt? Denk aan het seizoen!

In diverse magazines en receptenbladen zien we aardbeien, rode bessen, bramen en ander zomerfruit bij de kerstrecepten staan. Dat is vooral duur maar niet duurzaam. Gebruik dus het seizoen om iets gezelligs te maken van je kerstontbijt. We hebben wat tips voor je op een rij gezet.

1 van 5
kerstrecepten decoratie

Drie ideeën met eieren voor de kerstontbijt tafel

En deze tips inspireren je mogelijk ook

kerstrecepten decoratie

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer