• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Feestdagen

Whoopie pies voor de Pasen

Een nieuwe paastraditie in jouw familie?

Connie Derks door Connie Derks
in Feestdagen
0
Whoopie pies

Whoopie pies voor de Pasen – Iets lekkers bij de koffie met Pasen? Dat hoort er zeker bij. Vaak zijn dat de bekende chocolade-eitjes. Maar hoe leuk is het om eens iets heel anders te serveren? Wil je eens iets origineels bakken? Maak dan samen met de kids eens heerlijke whoopie pies. Misschien heb je er nog nooit van gehoord? Lees snel verder.

Wat is een whoopie pie?

Whoopie pies zijn een typisch Amerikaanse lekkernij, die zijn oorsprong vindt in de staten Pennsylvania en Maine. Ze werden daar traditioneel gemaakt door de Amish-gemeenschap. Zij gebruikten restjes cakebeslag voor het maken van kleine traktaties. Als de kinderen ze in hun lunchbox vonden riepen ze enthousiast ‘whoopie’. Hier zou de naam van de lekkernij op geïnspireerd zijn.

Een whoopie bestaat twee cakejes op elkaar, met een lekkere vulling ertussen. Er bestaan heel veel recepten voor whoopie pies. Vanille, chocolade, pompoen of zoals in het recept hier, met banaan. De banaan is fijn geprakt en vermengd met het beslag, zodat je een zachte en niet overheersende bananensmaak krijgt. En welke vulling past daar nu beter bij dan chocolade? Een gouden combinatie, die ook helemaal bij Pasen past.

Worden whoopie pies een nieuwe paastraditie in jouw huishouden?

Whoopies zijn meestal rond. Maar als je die vorm dan toch moet spuiten, dan kun je er natuurlijk net zo goed een eivorm van maken. Om er nog meer Pasen van te maken kun je er een chocoladevulling in doen, dan zijn het net chocolade-eieren. Superleuk! Als je dan toch met de kinderen om tafel gaat om eieren te verven, kun je tegelijkertijd, of in plaats van die eieren, ook whoopie pies bakken en versieren. En zeg nu zelf… kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, vinden dit soort gebak toch veel lekkerder dan een gekookt ei! Wie weet worden ze wel een nieuwe paastraditie in jouw huishouden!

Whoopie pies voor de Pasen

Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 260 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • ½ theelepel zout
  • 1 grote rijpe banaan
  • 115 gram zure room
  • 115 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • optioneel : ½ theelepel 5 spices of kaneel
  • 150 gram slagroom (vulling)
  • 150 gram pure chocolade (vulling)
  • 100 gram roomboter (vulling)
  • 100 gram pure chocolade (decoratie)
  • leuke en lekkere decoratie naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je whoopie pies:

Begin met de vulling, zodat de chocolade tijd heeft om af te koelen.

Weeg de chocolade af en snijd of breek die in kleine stukjes en doe dit in een ruime kom.

Breng de slagroom in een pannetje tegen de kook aan en giet de hete slagroom over stukjes chocolade. Laat dit even staan en roer dan goed door zodat alle chocolade helemaal gesmolten is. Zet opzij om verder af te koelen.

Weeg de bloem, de bakpoeder, de baksoda en het zout af in een kom en roer dit met een garde door zodat alles goed vermengd is.

Pureer de banaan met de zure room.

Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en de kaneel luchtig en klop er dan het ei doorheen. Voeg er nu de helft van het banaanmengsel bij en klop dit goed door. Nu mag er de helft van het bloemmengsel bij. Herhaal dit nog een keer zodat het banaanmengsel en de bloem op is. Klop even goed door zodat alles goed vermengd is.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zorg dat je nog 1 of 2 vellen klaar hebt liggen, want ze passen niet allemaal op een vel.

Vul een spuitzak met een deel van het beslag en spuit eivormige cirkels op het bakpapier. Houd genoeg tussenruimte, zodat ze niet tegen elkaar aan vloeien tijdens het bakken.

Bak de whoopies 10-12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Tijdens het bakken kun je op een ander vel papier verder spuiten, totdat alle beslag op is.

Haal na het bakken de whoopies met papier en al van de bakplaat en schuif er een nieuwe lading op. Laat de whoopies goed afkoelen.

Klop de boter luchtig met een mixer en voeg er lepel voor lepel het afgekoelde chocolademengsel aan toe, blijf goed kloppen zodat er een luchtige crème ontstaat.

Draai alle whoopies om en zoek steeds twee goed bij elkaar passende whoopies uit.

Vul een spuitzak met de chocoladecrème. Spuit op een helft van de whoopies een cirkel crème en plak er de andere tegenaan.

Nadat je alle whoopies gevuld hebt, ga je wat chocolade smelten voor de decoratie. Dit kan het beste au bain-marie. Dit doe je door een passend bakje op een pannetje kokend water te zetten en dan zo dat de onderkant de bodem van het bakje niet raakt. Blijf goed roeren en zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt, lichaamstemperatuur is oké.

Neem een stevig diepvrieszakje en doe daar de gesmolten chocolade in. Laat de chocolade naar een kant lopen en knoop het zakje dicht. Knip een klein puntje van je geïmproviseerde spuitzakje en je kunt het gebruiken om de whoopies mee te versieren.

Bestrooi de whoopie pies met decoratie voordat de chocolade hard is.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kerstkrans met gevulde eieren
Feestdagen

Kerstkrans met gevulde eieren

kerstster
Feestdagen

De kerstster

kerststol - kerstontbijt
Feestdagen

Kerststol; een luxe brood bij het kerstontbijt

Kerstkrans van gerookte vis
Feestdagen

Kerstkrans van gerookte vis

Kerst kaasplank
Feestdagen

Kerst Kaasplank

Aardappelfiguurtjes
Feestdagen

Zo maak je de leukste aardappelfiguurtjes voor Pasen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!