Geschilde asperges of ongeschilde asperges

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #290479
    Redactie
    Sleutelbeheerder

    Hou jij ook zo van asperges? Wij zijn benieuwd of je die dan geschild koopt of dat je liever kiest voor de ongeschilde versie.

    #290531
    Esther
    Deelnemer

    Ongeschilde! Zelf schillen is een kleine moeite. Het gaat heel makkelijk als je ze plat op een snijplank legt en ze met een dunschiller schilt. De schillen kun je gebruiken om bouillon van te trekken voor een lekker aspergesoepje!

    #290535
    John
    Deelnemer

    De geschilde wil ik ook niet inderdaad. Ik kook de schillen ook mee bij de asperges waardoor ze meer smaak houden. Het kookwater gebruik ik dan als bouillon voor een aspergesoep. Heerlijk!

    #290592
    Pieter Knap
    Deelnemer

    En groene hoef je helemaal niet te schillen. En ze smaken ook nog intensiever, vooral als je ze bakt en niet kookt.

    #290594
    Redactie
    Sleutelbeheerder

    Zeker Pieter, die groene zijn ook heerlijk makkelijk. Over de lengte halveren, grillen in een grillpan zodat je er van die mooie strepen op krijgt, en dan rollen in een plak coburger of andere ham. Lekker!

    #290639
    Pieter Knap
    Deelnemer

    Ik snij ze schuin in 1 cm dikke plakken, ongeveer zoals dit hier: https://theholisticchef.com/wp-content/uploads/2015/05/IMG_8407.jpg

    Vijf minuten wokken met olijfolie, afmaken met een paar lepels citroensap en veel witte peper. Gaat heel goed met macaroni, die kook ik eerst en vervolgens gaat het erbij in de wok. Even doorroeren en goed heet opdoen met geraspte truffelpecorino.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Even goed lezen voor je meedoet. Klik op de afbeelding voor ons reglement.

Maak gratis een account door rechts bovenin op registreren te klikken (of op mobiele telefoons in het navigatiemenu)

Zo maak je kans op één van de vier blenders:

Plaats een vraag, start een discussie, deel je recept. Doe actief mee met anderen die starten.

De winnaars worden op 2 juli hier op het forum bekendgemaakt.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten