Lekker Tafelen | Online foodmagazine voor iedereen › Forums › Verse ingrediënten › Aardappelen, groenten en fruit › Geschilde asperges of ongeschilde asperges
Hou jij ook zo van asperges? Wij zijn benieuwd of je die dan geschild koopt of dat je liever kiest voor de ongeschilde versie.
Ongeschilde! Zelf schillen is een kleine moeite. Het gaat heel makkelijk als je ze plat op een snijplank legt en ze met een dunschiller schilt. De schillen kun je gebruiken om bouillon van te trekken voor een lekker aspergesoepje!
De geschilde wil ik ook niet inderdaad. Ik kook de schillen ook mee bij de asperges waardoor ze meer smaak houden. Het kookwater gebruik ik dan als bouillon voor een aspergesoep. Heerlijk!
En groene hoef je helemaal niet te schillen. En ze smaken ook nog intensiever, vooral als je ze bakt en niet kookt.
Zeker Pieter, die groene zijn ook heerlijk makkelijk. Over de lengte halveren, grillen in een grillpan zodat je er van die mooie strepen op krijgt, en dan rollen in een plak coburger of andere ham. Lekker!
Ik snij ze schuin in 1 cm dikke plakken, ongeveer zoals dit hier
Vijf minuten wokken met olijfolie, afmaken met een paar lepels citroensap en veel witte peper. Gaat heel goed met macaroni, die kook ik eerst en vervolgens gaat het erbij in de wok. Even doorroeren en goed heet opdoen met geraspte truffelpecorino.
Een lekker idee Pieter! Thx!
Ongeschilde, ik schil ze liever zelf en van de schillen kan ik weer een soepje trekken
Zeker Beth, Lekker! Je kunt de schillen ook met de asperges meekoken voor nog meer smaak.
Maak gratis een account door rechts bovenin op registreren te klikken (of op mobiele telefoons in het navigatiemenu)
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers