Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.

Lekker Tafelen | Online foodmagazine voor iedereen Forums Verse ingrediënten Vlees en vis Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #290487
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Het verbaast me steeds weer bij de viskraam. De dames en heren in de kraam zijn druk met het bakken van vis. Porties kibbeling, gebakken lekkerbekken en visfrietjes vliegen over de toonbank. Als ik dan zoek naar verse vis dan is het er bijna niet. Een stukje zalm, een stukje kabeljauw lukt nog wel, maar hoe zit het dan met een scholletje, verse Noordzeetong, sliptong of schelvis? Waar zijn de mosselen en oesters? Zo’n 80% van het assortiment is vaak kant-en-klaar. Viswraps, ovenschotels, salades etc. Hoe vaak eet jij thuis een zelfgemaakt visgerecht?

  #290532
  Esther
  Deelnemer

  Regelmatig! Ik ben vooral gek op schaal- en schelpdieren als mosselen, garnalen etc. En de lekkerste recepten daarvoor? Die vind je op Lekker Tafelen.

  #290591
  Pieter Knap
  Deelnemer

  Een of twee keer in de week. Ik woon in Noord-Duitsland aan de Oostzeekust (A), en ook in de buurt van Hoogeveen in Drente (B).
  Op plek A kennen we de visfrituur helemaal niet, de ene mobiele visboer hier heeft 2 dagen in de week dagverse kabeljauw, pollak, schol, makreel, haring (verse, dus) en gekweekte zalm. De andere heeft 1 keer in de week datzelfde plus whatever hij heeft kunnen vinden: regenboogforel, beekforel, zeebaars, dorade, tarbot, tongschar, heilbot, zeeduivel, snoekbaars, you name it. Plus wilde mosselen uit Denemarken en gamba’s, en soms oesters en pijlinktvis. Nummer drie is een binnenvisser: baars, snoekbaars, snoek, paling.

  Op plek B wordt er inderdaad stevig gefrituurd maar ze hebben meer dan genoeg vers. Hetzelfde als hierboven, plus dingen zoals tong, griet, horsmakreel, poon, enz. De markt in Leeuwarden heeft dat ook allemaal.

  #290595
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  Dat klinkt goed Pieter, het moet lekker zijn om zoveel luxe in de buurt te hebben, er zijn er heel veel die het met minder moeten doen.

  #290610
  Pieter Knap
  Deelnemer

  “er zijn er heel veel die het met minder moeten doen”: klopt helemaal. Voor goeie verse vis moet je tegenwoordig een stukje rijden, ’t is een schaars en duur goed geworden. Ik koop in de regel vijf of zes keer teveel, ben dan een halve middag aan het fileren (prachtig werk, voor de liefhebber) en vries het meeste in. Dan blijft het ook enigszins betaalbaar want kwantumkorting is een groot goed.

  #290628
  Redactie
  Sleutelbeheerder

  En dat is wat hobbykoks doen 😉 Handig!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Even goed lezen voor je meedoet. Klik op de afbeelding voor ons reglement.

Maak gratis een account door rechts bovenin op registreren te klikken (of op mobiele telefoons in het navigatiemenu)

Zo maak je kans op één van de vier blenders:

Plaats een vraag, start een discussie, deel je recept. Doe actief mee met anderen die starten.

De winnaars worden op 2 juli hier op het forum bekendgemaakt.

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten