Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
Een streekgerecht uit Limburg is Limburgs zoervleisj of zuurvlees. Een stoofschotel met azijn, appelstroop en natuurlijk ontbijtkoek.
Een streekgerecht uit Limburg is Limburgs zoervleisj of zuurvlees. Een stoofschotel met azijn, appelstroop en natuurlijk ontbijtkoek.
Een smeuïge klassieker: gehaktballen met ui, vol smaak en met een rijke jus. Makkelijk te maken en heerlijk bij aardappelpuree of stamppot.
Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.
Het is misschien geen culinair hoogstandje maar een broodje braadworst met gebakken uien en kaas is wel buitengewoon lekker!
Je hebt er even geduld voor nodig, maar dan heb je wel de lekkerste stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen die je maar kan bedenken.
Een klassiek gerecht met een twist: sappige gehaktballen met champignons in een rijke jus, heerlijk bij aardappelpuree of stamppot.
Een originele kipburger met portobello bun, met Blauw Klaver kaas en Luikse stroop. Een supersnelle en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.
Kipgehakt wordt niet zoveel gebruikt, maar met onze kipgehakt recepten gaat dat veranderen. Van pasta tot gehaktbrood, gewoon beginnen, je ontdekt het vanzelf.
Witte bonensoep. In Limburg hebben ze het dan over ribkes soep. Een familierecept met een krachtige bouillon voor herfst- en wintermaanden
Verrassend anders: sappige gehaktballen op een heerlijke pompoensaus, afgewerkt met krokante pitten. Met gehaktballen met pompoensaus zet je de herfst op tafel.
Je kunt karbonade bakken maar ook stoven of er reepjes van snijden. En het maakt best veel uit welke karbonade je koopt. Ontdek het hier.
Bij het avondeten, wordt iedereen blij van een balletje gehakt. Deze gehaktballen met oude Goudse kaas maken het nog spannender. Ook lekker op een broodje!
Een carpaccio van rosbief met verse geitenkaas, rucola en bestomaatjes: fris, luxe en binnen 10 minuten op tafel. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd.
Deze frisse kipcocktail met sinaasappel is makkelijk te maken, heerlijk als voorgerecht voor een wat luxer diner met je vrienden.
Een broodje rosbief met verse geitenkaas: snel gemaakt, vullend en heerlijk als lunch (ook onderweg). Maak het extra luxe met wat geschaafde zomertruffel.
Bourgondisch genieten met je vrienden? Maak deze malse kippenvleugels met limoen en gember. Je kunt deze hapjes maken in de oven of in de airfryer.
Riblappen in stroganoffsaus met paprika, champignons en een lepel zure room: een klassiek stoofgerecht dat langzaam gaart en met heel veel smaak op tafel komt.
In 5 minuten staat er een lichte maaltijdsalade met rosbief op tafel; voor lunch of diner, met varianten van kip, tonijn of biet en simpele vinaigrette.
Spaghetti met braadworstballetjes in verse tomatensaus. Vandaag geen gehaktballetjes maken, alleen braadworst snijden. En de tomatensaus maak je in de blender.
Toe aan iets anders dan de eeuwige saté met satésaus? Maak dan deze lijnvriendelijke versie van saté: de Oosterse varkenshaas spiesjes.
Voor een gezonde en stevige lunch is een broodje bloedworst met appel een smaakvolle klassieker. Niet alledaags, maar kenners weten hoe lekker dit is.
Dit recept voor Grieks varkensvlees is een typisch gerecht uit de Griekse keuken. Tigania is een eenvoudige stoofschotel met heel veel smaak.
Als je vlees eet, eet dan goed vlees. Zo ook bij reepjesvlees. Kies zelf het vlees waar je reepjes van wilt snijden en marineer het ook zelf.
Braadworst bakken lijkt makkelijk, maar perfecte worsten vragen aandacht. Ontdek stap voor stap hoe je ze sappig, bruin en heel houdt zonder openspringen.
Wil je de perfecte rosbief maken? Ontdek het verschil tussen oven en sous vide en leer hoe je rosbief sappig, mals en van rand tot rand rosé bereidt.
Ontdek hoe je in slechts 20 minuten een smaakvolle wokschotel met varkenshaas, spitskool en shiitakes op tafel zet.
Een snelle, gezonde maaltijd? Met verse instant noodles met kip maak je in 10 minuten een voedzame pot vol smaak, ideaal voor lunch of diner.
Geniet van kruidige en krachtige smaken met varkensmedaillons met kruidenboter als voorgerecht. Heerlijk met vers knapperig brood.
Côte de boeuf van de barbecue: stoer vlees met een kruidige korst van koffie en cacao, mals van binnen en heerlijk om samen te delen in de achtertuin.
Met deze kleurige pompoen ovenschotel leer je iedereen pompoen eten. Dit recept van mijn pompoenvrouwtje kwam met een leugentje op tafel.
Rijnenborghstraat 22
3431 EZ Nieuwegein
Mail: info@lekkertafelen.nl
KvK: 74097938
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.
© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.