Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Brasserie Euromast, dineren op grote hoogte

0 222

Brasserie Euromast, dineren op grote hoogte – Hoewel het weer misschien anders doet denken soms, we zitten echt nog midden in de winter! En op een dag, die aanvoelde als lente presenteerde Brasserie Euromast haar vernieuwde winterkaart en mochten wij een selectie van wijn en spijs proeven.

Als je het hebt over bijzondere plekken om te dineren dan is dit er zeker één die in het het lijstje staat. Op een hoogte van bijna 100 meter kijk je uit over de lichtjes van de stad Rotterdam. Tafeltje voor het raam, fijne gerechtjes en mooie bijpassende wijnen. Chef Dennis vd Werf en sommelier Anita in ‘t Veld hebben voor deze winterkaart gezocht naar wijnen en gerechten die elkaar aanvullen en versterken.

Denk aan bijvoorbeeld Gandaham met paddenstoelen, waterkers, broodchips en verrassende zoet-zure pompoen. Het wijnadvies hierbij is een Mezzacorona PG uit Trentino (Italië). Gemaakt van hand geoogste en geselecteerde Pinot Grigio druiven. Of een eendenborst met zuurkool en zoethoutsaus, die gecombineerd kan worden met een wijn uit de Curicó Valley in Chili, de Apaltagua gemaakt van de Pinot Noir druif.

Maar ook bij een venkelbouillon, gamba’s of een hartig witloftaartje zijn mooie wijnen gevonden. Het witloftaartje heeft als geheim ingrediënt de Petit Doruvael, een kaasje waarvan de naam misschien buitenlands aandoet, maar dat lekker lokaal gemaakt wordt in Montfoort in het Groene Hart. Zoals ik al in het begin vertelde, dit is maar een selectie van de gerechten op de kaart. Ook voor bijvoorbeeld zeebaars, een bloemkoolschotel of rundersucade kan je bij de brasserie terecht.

Ook bij de verschillende desserts is gekeken naar de combinatie wijn en spijs. Een tiramisu is zoals hij thuis in Italië wordt gemaakt, een chocolade lavataartje en een Hollandse kazen plateau. Bij de laatste is de Brasserie Euromast niet karig met de hoeveelheid kaas, er zijn andere restaurants die die voor twee personen serveren. Voor erbij een heerlijke Late Bottled Vintage Port en je hebt een prachtige afsluiting van je avond.

De prijzen voor een hoofdgerecht liggen tussen de 16,50 en 26,50. Hier komt dan nog wel de entree voor de Euromast bij (9,50 pp), maar dan heb je er ook wel een geweldige belevenis bij. Bekijk de stad en omgeving vanaf het hoger gelegen panoramadek en kijk op een heldere dag naar Antwerpen, Den Haag en natuurlijk de stad zelf. Voor de durfal: nog mooier en hoger is het laatste stuk omhoog naar 185 meter. Tip: kijk op de site eens bij mastkaarthouders

De Brasserie Euromast is niet alleen open voor diner. Ook voor een ontbijtje, broodje, borrelgarnituur of een high tea kan je er terecht. Maar ‘s avonds met al de lichtjes blijft wel heel bijzonder.

Voor verdere info: www.euromast.nl

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer