Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw

Het is tijdens deze proefweek dat ik op een woensdagmiddag bij Brasserie Nieuw Noord aan mag schuiven om de sfeer en natuurlijk de gerechten te proeven.

0 748

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam – Het is de week van het proefdraaien in Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam. Staan de glazen wel handig, werkt het kassasysteem zoals het hoort, wat is de handigste manier om door de zaak te lopen. Maar vooral: wat vinden de gasten van de gerechten, van de sfeer, klopt de kaart en brandt de open haart lekker de hele dag door. Het is tijdens deze proefweek dat ik op een woensdagmiddag aan mag schuiven om de sfeer en natuurlijk de gerechten te proeven.


Voorlopers, geen volgers

Het lijkt wel of er iedere week wel een nieuw eet- of drinkgelegenheid opent in Rotterdam. Het is voor mij onmogelijk om overal even binnen te lopen, laat staan wat te drinken of eten, maar sommige nieuwkomers laat ik, als het even kan, niet aan mijn neus voorbij gaan. Zeg Rotterdam Noord, brasserie en Tieleman en ik maak er tijd voor! Hijgerig achter trends aan lopen is niet de stijl van de de eigenaren vader Aryan en dochter Rose Tieleman. Integendeel zelfs, want Aryan heeft trendsettende Rotterdamse iconen zoals Hotel New York, het Westerpaviljoen, de Euromast op zijn naam staan. Voorlopers dus, geen volgers.

Rauwe buurt

Voor Rose is de deze brasserie eigenlijk een logische stap, horeca is haar met de paplepel ingegoten. Samen met haar vader iets starten was voor beide een lang gekoesterde wens en deze plek aan de Bergweg voelt voor beiden alsof de cirkel rond is. Vader Aryan heeft hier jaren gewoond (zijn gelukkigste jaren, zegt hij met wat weemoed) en als Rose spuugt is ze bij wijze van spreken thuis. Rotterdam Noord is een rauwe buurt, een oude buurt en een buurt die vanaf nu een brasserie rijker is.

Prachtige bar en oude leestafel

Bij binnenkomst wordt je blik meteen getrokken naar prachtige lange bar. Versiert met een uniek jaren dertig mozaïekpatroon is het geen groot blok dat ergens in het midden staat, maar past hij perfect bij de rest van het inrichting. Mooie rokerige pasteltinten, fijne kuipstoeltjes, bankjes, de oh zo leuke houten stoeltjes en een heerlijke open haard maken het plaatje compleet. Het heeft maanden gekost om de boel te verbouwen, maar niet voor niets. De oude leestafel, compleet met de sigaret-brandplekken van het café Schoonewil dat voorheen op deze plek zat, is wel behouden. De sfeer is zo goed neergezet dat wanneer ik zo de deur uit ga, het mij niet zou verbazen als ik alleen Frans hoor spreken.

Vaste gasten

Een oudere dame schuift aan op een van de bankjes en het lijkt alsof zij hier al jaren komt. “Goedemiddag mevrouw De Jong” hoor ik, nu, in deze proefweek, al een vaste gast. En ondertussen loopt de zaak gezellig vol. De een drinkt wat koffie, de ander komt lunchen en een andere tafel begint al wat te borrelen. Gewoon gezellig door elkaar, zoals het hoort.

Geniaal eitje

De menukaart is niet heel uitgebreid, maar heeft voor elk moment van de dag wel wat lekkers. Bijvoorbeeld huisgemaakte granola voor het ontbijt, een club Noord voor de lunch, een kliekjesplank als voorgerecht, een braadkuiken als hoofdgerecht en natuurlijk crêpes Suzette als toetje. Geniaal vind ik echt het eitje aan de bar voor 50 cent.

Met een beetje geluk………

Rotterdam Noord is de plek waar ik (en vele met mij) op zoek zijn naar een huis. Mocht ik een beetje geluk hebben hier een plek te vinden, dan weet ik nu al waar ik op zaterdagmiddag te vinden zal zijn. Beginnend met een thee of koffie en dan langzaam doorschuivend naar de borrel met een gekookt eitje en eindigend met de kliekjesplank. Of toch de gestoofde lamsnek of de geroosterde kroten salade of……

Overige informatie:

Locatie: Bergweg 80, 3036 BD Rotterdam
Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur

Webside: www.brasserienieuwnoord.nl

Facebook: www.facebook.com/brasserienieuwnoordrotterdam

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer