• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw

door Marlene
in Horeca
Brasserie Nieuw Noord Rotterdam
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam – Het is de week van het proefdraaien in Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam. Staan de glazen wel handig, werkt het kassasysteem zoals het hoort, wat is de handigste manier om door de zaak te lopen. Maar vooral: wat vinden de gasten van de gerechten, van de sfeer, klopt de kaart en brandt de open haart lekker de hele dag door. Het is tijdens deze proefweek dat ik op een woensdagmiddag aan mag schuiven om de sfeer en natuurlijk de gerechten te proeven.

Voorlopers, geen volgers

Het lijkt wel of er iedere week wel een nieuw eet- of drinkgelegenheid opent in Rotterdam. Het is voor mij onmogelijk om overal even binnen te lopen, laat staan wat te drinken of eten, maar sommige nieuwkomers laat ik, als het even kan, niet aan mijn neus voorbij gaan. Zeg Rotterdam Noord, brasserie en Tieleman en ik maak er tijd voor! Hijgerig achter trends aan lopen is niet de stijl van de de eigenaren vader Aryan en dochter Rose Tieleman. Integendeel zelfs, want Aryan heeft trendsettende Rotterdamse iconen zoals Hotel New York, het Westerpaviljoen, de Euromast op zijn naam staan. Voorlopers dus, geen volgers.

Rauwe buurt

Voor Rose is de deze brasserie eigenlijk een logische stap, horeca is haar met de paplepel ingegoten. Samen met haar vader iets starten was voor beide een lang gekoesterde wens en deze plek aan de Bergweg voelt voor beiden alsof de cirkel rond is. Vader Aryan heeft hier jaren gewoond (zijn gelukkigste jaren, zegt hij met wat weemoed) en als Rose spuugt is ze bij wijze van spreken thuis. Rotterdam Noord is een rauwe buurt, een oude buurt en een buurt die vanaf nu een brasserie rijker is.

Prachtige bar en oude leestafel

Bij binnenkomst wordt je blik meteen getrokken naar prachtige lange bar. Versiert met een uniek jaren dertig mozaïekpatroon is het geen groot blok dat ergens in het midden staat, maar past hij perfect bij de rest van het inrichting. Mooie rokerige pasteltinten, fijne kuipstoeltjes, bankjes, de oh zo leuke houten stoeltjes en een heerlijke open haard maken het plaatje compleet. Het heeft maanden gekost om de boel te verbouwen, maar niet voor niets. De oude leestafel, compleet met de sigaret-brandplekken van het café Schoonewil dat voorheen op deze plek zat, is wel behouden. De sfeer is zo goed neergezet dat wanneer ik zo de deur uit ga, het mij niet zou verbazen als ik alleen Frans hoor spreken.

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam

Vaste gasten

Een oudere dame schuift aan op een van de bankjes en het lijkt alsof zij hier al jaren komt. “Goedemiddag mevrouw De Jong” hoor ik, nu, in deze proefweek, al een vaste gast. En ondertussen loopt de zaak gezellig vol. De een drinkt wat koffie, de ander komt lunchen en een andere tafel begint al wat te borrelen. Gewoon gezellig door elkaar, zoals het hoort.

Geniaal eitje

De menukaart is niet heel uitgebreid, maar heeft voor elk moment van de dag wel wat lekkers. Bijvoorbeeld huisgemaakte granola voor het ontbijt, een club Noord voor de lunch, een kliekjesplank als voorgerecht, een braadkuiken als hoofdgerecht en natuurlijk crêpes Suzette als toetje. Geniaal vind ik echt het eitje aan de bar voor 50 cent.

Met een beetje geluk………

Rotterdam Noord is de plek waar ik (en vele met mij) op zoek zijn naar een huis. Mocht ik een beetje geluk hebben hier een plek te vinden, dan weet ik nu al waar ik op zaterdagmiddag te vinden zal zijn. Beginnend met een thee of koffie en dan langzaam doorschuivend naar de borrel met een gekookt eitje en eindigend met de kliekjesplank. Of toch de gestoofde lamsnek of de geroosterde kroten salade of……

Overige informatie:

Locatie: Bergweg 80, 3036 BD Rotterdam
Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur

Webside: www.brasserienieuwnoord.nl

Facebook: www.facebook.com/brasserienieuwnoordrotterdam

Tags: Zuid-Holland

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Langoest Rotterdam
Horeca

Vis eten bij Restaurant Langoest

The Park Bilderberg ode aan Escoffier
Horeca

Sterren koken Escoffier

The Park Bilderberg Week van de fantasie 19
Horeca

The Park Bilderberg zet je op het verkeerde been

Horeca

Een dag meelopen met Richard de Vries, chefkok The Park Bilderberg

Grand café Moeke
Horeca

Delft heeft een Moeke erbij!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen