Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Café de Biet in Zierikzee – Een lunch met lokale producten

0 780

Café de Biet in Zierikzee; dé plek voor koffie en een biertje – In kroegenland is Café de Biet (Officieel: Café de Gekroonde Suikerbiet) een begrip. In de top-100 van beste Nederlandse cafés staan ze al jaren in de top 10 (thans 4e plaats). Hoewel wij bij Lekker Tafelen vooral van het zelf lekker koken zijn, kunnen wij ook uitermate goed genieten van een gelegenheid waar je lekker kunt tafelen of gewoon goed kunt genieten van een kopje koffie of een biertje.

Café de Biet is zo’n plek. Idyllisch gesitueerd aan de kade van Zierikzee, is dit oude pakhuis al sinds 1973 een herberg/kroeg. Je kunt er heerlijke koffie krijgen (daarover zo meer), veel bieren van de tap en ook een prima hapje eten.


Café de Biet, een bijzondere plek.

Wat maakt deze plek zo bijzonder? Misschien is het dat je je er meteen thuis voelt, ook al ben je geen stamgast. Misschien is het wel de uitgebreide bierkaart met ook veel lokale Zeeuwse biertjes, Misschien is het wel de bar met het oude, fraaie Mechels buffet.  Misschien is het wel de prettige bediening, of het fraaie uitzicht. Ik denk een combinatie van dit alles.

Koffie van De Zeeuwse Branding

Café de Biet serveert niet alleen lokale bieren, maar ook ‘lokale koffie’. Nee, natuurlijk, koffiebonen groeien (nog) niet in Zeeland, maar sinds kort is Zeeland een ambachtelijke koffiebranderij rijker. De Zeeuwse Branding produceert werkelijk voortreffelijke koffie. Om ervoor te zorgen dat de smaak optimaal tot zijn recht komt, trainen de barrista’s van De Zeeuwse Branding de horecabediening waar deze heerlijke koffie wordt verkocht. Want wist je bijvoorbeeld dat afhankelijk van de luchtvochtigheid de maling fijner of minder fijn moet zijn?

Koffie van De Zeeuwse Branding is ook voor de consument te koop, bij voorbeeld bij het super leuke koffie en theewinkeltje Koffie en T in een prachtig monumentaal pand aan de Appelmarkt.

Café de BietNieuwe Haven 141
4301 DL Zierikzee
www.cafedebiet.nl/

De Zeeuwse Branding

www.dezeeuwsebranding.nl

Koffie en T
Appelmarkt 3
4301 CA Zierikzee
www.koffieent.nl

 

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer