Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Café Rotterdam, voor een totale Rotterdamse foodbelevenis

0 307

Café Rotterdam, voor een totale Rotterdamse foodbelevenis – Café Rotterdam, de Erasmusbrug, de Maas, de Rotterdam en de Cruiseterminal. Wanneer je het nu hebt over een waanzinnig uitzicht, dan moet je hier zijn. En sinds Café Rotterdam met chef-kok Merijn Sips met de nieuwe kaart een creatieve draai geeft aan de Franse keuken, is dit ook de plek voor een heerlijke lunch of diner. Een jonge kok, maar met ervaring bij Las Palmas, Restaurant De Harmonie en Librije’s Zusje, iemand die samen met zijn keukenbrigade in alle rust de mooiste gerechtjes maakt.

De mannen van de Dudok-groep, waaronder Café Rotterdam valt, weten hoe ze het beste uit een locatie, een plek, een idee moeten halen. Maar met Café Rotterdam hebben ze lopen stoeien. Na de heropening vorig jaar bleek de grote, hoge ruimte nog net niet dat te hebben, wat iets perfect maakt. Het uitzicht is geweldig, niets aan doen, maar met mooi wit tafellinnen, ander servies, kleden op de vloer, wat lage muurtjes toont de ruimte knusser en krijgt internationale allure. Het spectaculaire 3D kunstwerk maakt binnenkort de transformatie af.

Zet daarbij een keukenbrigade, die een perfecte lamsnek gaart, oesters combineert met rode kool en appel of avocado met ijs van gorgonzola, om maar wat gerechten te noemen. Maar…. iemand kan de sterren van de hemel koken, maar wanneer je je niet welkom voelt, dan gaat het alsnog niet werken. Je kent het wel, nadat je afgerekend hebt, niemand die nog even goedenavond zegt. Een jas die je maar half over je stoel, half over de grond legt want de kapstok is vlak naast de ingang en niemand houdt het in de gaten. En voor dat tweede drankje moet je eerst heftig zwaaien voordat er iemand laat merken dat hij/zij er zo aankomt.

Gastvrouw Wendy Persoon zorgt met haar team ervoor dat je dat niet gaat overkomen. Ze heeft mooie wijnen bij de gerechten gezocht zoals een Vin de Pays d’Oc Viognier 2014 Astruc bij de kabeljauw of een Veronese Corvina 2015 Massimo Ronca bij de lamsnek. Een glimlach de hele avond door. Ga je even van tafel, dan ligt daarna je servet weer keurig gevouwen over de leuning van je stoel. Waterglas is constant vol en geen lege borden die te lang op de tafel blijven staan. Al die dingen waardoor je je gast voelt en niet een bezoeker.

Dure tent dus met dat witte tafellinnen, iemand die de deur voor je open houdt en gerechtjes waar ‘4 bereidingen van’ in verwerkt zijn? Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar een 3-gangenmenu van de chef voor 35 euro is helemaal geen slechte prijs. Krijg je de amuse, de huisgemaakte madeleine en andere zoetigheden bij de koffie, de glimlach van Wendy, een praatje met Merijn en natuurlijk dat geweldige uitzicht gewoon bij!

Home


www.facebook.com/caferdam

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer