Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Delft heeft een Moeke erbij!

Moeke aan de Beestenmarkt in Delft houdt van iedereen, groot, klein, jong en oud. Buitenzitters kunnen terecht op het grote terras en binnenzitters ploffen binnen neer en we verwachten dat er in Delft steeds vaker te horen zal zijn: “ik zit even bij Moeke!”.

0 548

Delft heeft een Moeke erbij! – Een Moeke? Schrik niet, Lekker Tafelen gaat niet ineens een andere kant op en zich bezighouden met de nieuwste luierbroekjes en slabbetjes. We blijven altijd Lekker Tafelen en deze keer mochten we dat doen bij Grand Café Moeke op de Beestenmarkt in Delft. Moeke verwijst naar het Brabantse woord voor moeder. Na de eerste vestiging in Brabantse Breda en een tweede in Rhenen is de familie uitgebreid met de derde Moeke in Delft.


Grand café Moeke houdt van iedereen

Wanneer je naar je moeder, je moeke gaat dan kan dat zijn voor een bakje thee, eet je misschien een boterhammetje mee of je schuift aan bij het avondeten. En dat is precies waar Grand Café Moeke voor staat. Loop binnen met je krantje voor een bakje koffie, lunch met de vriend die je al lange tijd niet gezien hebt, neem je kleinkinderen mee voor een pannenkoek of spreek ‘s avonds af met je vrienden om een van de 60 speciaalbiertjes te proberen. Met wat lekkers erbij natuurlijk, want niet voor niets hangt er bij Moeke aan de muur: ‘Wat is een borrel zonder ballen’! Kaasbitterballen dus, een specialiteit van Moeke of flammkuchen met verschillende toppings want Moeke houdt van hapjes.

Dansen op de tafel

Bij mijn moeder kon ik het wel vergeten maar volgens de website mag je ook dansen op de tafel en is het altijd feest. Zorg er dan voor dat je eerst je bord leeg hebt, want je kan ook prima aanschuiven voor het avondeten. Moeke houdt van iedereen, groot, klein, jong en oud. Buitenzitters kunnen terecht op het grote terras en binnenzitters ploffen natuurlijk binnen neer.

Spreuken

Dat de Delftse Moeke in een krappe maand is neergezet op de plek waar voorheen Café Diner Vlaanderen zat laat zien dat er goed over het concept is nagedacht en men ervaring heeft opgedaan met de eerste twee vestigingen. Het woord Moeke komt ook werkelijk overal in terug. Niet alleen als naam op de gevel en de menukaart, maar de kaasballetjes zitten in een puntzakje waar op staat: ‘Het enige waar Moeke een punt van maakt’. Het bestek zit verpakt in een zakje waarop staat: ‘Moeke weet als geen ander hoe de vork in de steel steekt’ en als vacaturetekst zie ik staan: ‘Moeke zoekt iemand die haar zaakjes regelt’. Tot in de puntjes is het concept doorgevoerd en zorgt ervoor dat je steeds verrast wordt en glimlachend op zoek gaat naar andere spreuken die her en der te vinden zijn.

Wat eet je bij Grand café Moeke?

Hamburger, visje, salade. En waarschijnlijk net als wanneer je bij je moeder thuis langs gaat, maakt deze Moeke er ook net even iets meer van. Bijvoorbeeld een hamburger met uitgebakken spek en een gebakken eitje of vraag een hamburgertip aan Moeke. Zoete zalm of een heerlijke zeetong en in de salade niet alleen een tomaatje en komkommer, maar gamba’s en biefstukpuntjes. Wil je wat uitgebreider tafelen, dan zijn de kaassoep en de rosbief van tonijn als vooraf een aanrader. Liever geen vlees of vis, de lasagne met spinazie, geitenkaas en champignonsaus is een toppertje! Het bakje vla van moeders kan je in Delft vervangen voor de proeverij ‘van alles wat’, maar wij zijn echt gevallen voor het taartje van roomkaas en witte chocolade.

Wij mochten nu van de dinerkaart proeven, maar ga je met die vriend(in) voor de lunch dan is er ook meer dan voldoende te kiezen. Grand café Moeke weet wat lekker is en ik denk dat in de toekomst in Delft steeds vaker te horen zal zijn: ‘Ik zit even bij Moeke!’

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer