Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Een diner in jaren twintig stijl bij Restaurant Karakter in Rotterdam

1 1.001

Een diner in jaren twintig stijl bij Restaurant Karakter in Rotterdam – Restaurant Karakter huist in het Westelijk Handelsterrein (WHT) in Rotterdam, een uniek complex van oude pakhuizen. Deze in 1894 gebouwde pakhuizen overleefde de oorlog en zijn in 2001 gerenoveerd en ondergebracht onder een glazen koepel. De pakhuizen hadden reeds lang hun functie verloren, omdat de oorspronkelijke havenactiviteiten van Rotterdam zich steeds meer richting zee begaven. De gerenoveerde pakhuizen zijn onderverdeeld in units en in één van die units vind je restaurant Karakter.

Restaurant KarakterDe naam van het restaurant, “Karakter” is ontleend aan het gelijknamige boek van Ferdinand Bordewijk. Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in het Rotterdam van na de Eerste Wereldoorlog tot eind jaren ’30. De eigenaars van het restaurant: Petty Breugem en Nathan Vermunt gebruikten deze gegevens om een thema-menu te ontwikkelen dat geïnspireerd is op de jaren twintig. Op 26 september jl. organiseerden zij een persdiner en Lekker Tafelen stond op het lijstje van de genodigden. Als voormalig bewoonster van Rotterdam, vond ik het een waar genoegen om daarbij aanwezig te mogen zijn en het unieke WHT voor het eerst met eigen ogen te kunnen bekijken.

Zware houten balken aan het plafond en een vloer van originele planken uit de pakhuizen maken duidelijk dat “Karakter” een historische locatie is. De nostalgie wordt versterkt door de opvallende antieke kroonluchters en staande lampen, afkomstig uit een Brussels bankgebouw. De muren zijn gedecoreerd met afdrukken van oude prenten met hier en daar als contrast een modern object.

De beide eigenaars en chefs van het restaurant maken het zichzelf niet gemakkelijk. In restaurant Karakter wordt altijd met biologische seizoensproducten gekookt. Nathan Vermunt en Petty Breugem koken met een, zoals zij dat zeggen “culinair” bewustzijn”. Dat wil zeggen dat het zowel duurzaam als lekker moet zijn. Ook aan de bijpassende wijnen wordt grote aandacht besteed en deze zijn uiteraard allemaal biologisch. Restaurant karakter heeft geen vaste menukaart. Het menu wordt eens in de twee weken vernieuwd.

Het thema Jaren ‘20 werd deze avond als volgt vertaald:

  • Pasteitje van ossenstaart met salie (amuse)
  • Op de huid gebakken schelvis met biet op verschillende manieren bereid
  • Duif met pastinaak en zuurkool
  • Captains diner (bruine bonen, piccalilly, saucijs enzovoort)
  • Griesmeel, appel, rood fruit, hangop, crème brûlée van advocaat

De maaltijd verliep bijzonder genoeglijk. Een leuke bediening, goede uitleg bij alle gerechten en wijnen; we werden vervend. Dat bloggers en professionele schrijvers aan één tafel verenigd waren, maakte het tot een onvergetelijke avond. Een fotoverslag tref je hieronder aan.

Lekker Tafelen-Duurzaam tafelen

Het jaren ’20 thema wordt voorlopig tot de winter voortgezet. Wie ook wil genieten van een karaktervol diner op een bijzondere locatie kan reserveren via de website van restaurant Karakter:

www.restaurantkarakter.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Maura - Yellow lemon tree zegt

    Was gezellig en lekker eten! Heb wel weer zin in die bieten 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer