• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Horeca

Een diner in jaren twintig stijl bij Restaurant Karakter in Rotterdam

door Redactie
in Horeca
0
1

Een diner in jaren twintig stijl bij Restaurant Karakter in Rotterdam – Restaurant Karakter huist in het Westelijk Handelsterrein (WHT) in Rotterdam, een uniek complex van oude pakhuizen. Deze in 1894 gebouwde pakhuizen overleefde de oorlog en zijn in 2001 gerenoveerd en ondergebracht onder een glazen koepel. De pakhuizen hadden reeds lang hun functie verloren, omdat de oorspronkelijke havenactiviteiten van Rotterdam zich steeds meer richting zee begaven. De gerenoveerde pakhuizen zijn onderverdeeld in units en in één van die units vind je restaurant Karakter.

Restaurant KarakterDe naam van het restaurant, “Karakter” is ontleend aan het gelijknamige boek van Ferdinand Bordewijk. Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in het Rotterdam van na de Eerste Wereldoorlog tot eind jaren ’30. De eigenaars van het restaurant: Petty Breugem en Nathan Vermunt gebruikten deze gegevens om een thema-menu te ontwikkelen dat geïnspireerd is op de jaren twintig. Op 26 september jl. organiseerden zij een persdiner en Lekker Tafelen stond op het lijstje van de genodigden. Als voormalig bewoonster van Rotterdam, vond ik het een waar genoegen om daarbij aanwezig te mogen zijn en het unieke WHT voor het eerst met eigen ogen te kunnen bekijken.

Zware houten balken aan het plafond en een vloer van originele planken uit de pakhuizen maken duidelijk dat “Karakter” een historische locatie is. De nostalgie wordt versterkt door de opvallende antieke kroonluchters en staande lampen, afkomstig uit een Brussels bankgebouw. De muren zijn gedecoreerd met afdrukken van oude prenten met hier en daar als contrast een modern object.

De beide eigenaars en chefs van het restaurant maken het zichzelf niet gemakkelijk. In restaurant Karakter wordt altijd met biologische seizoensproducten gekookt. Nathan Vermunt en Petty Breugem koken met een, zoals zij dat zeggen “culinair” bewustzijn”. Dat wil zeggen dat het zowel duurzaam als lekker moet zijn. Ook aan de bijpassende wijnen wordt grote aandacht besteed en deze zijn uiteraard allemaal biologisch. Restaurant karakter heeft geen vaste menukaart. Het menu wordt eens in de twee weken vernieuwd.

Het thema Jaren ‘20 werd deze avond als volgt vertaald:

  • Pasteitje van ossenstaart met salie (amuse)
  • Op de huid gebakken schelvis met biet op verschillende manieren bereid
  • Duif met pastinaak en zuurkool
  • Captains diner (bruine bonen, piccalilly, saucijs enzovoort)
  • Griesmeel, appel, rood fruit, hangop, crème brûlée van advocaat

De maaltijd verliep bijzonder genoeglijk. Een leuke bediening, goede uitleg bij alle gerechten en wijnen; we werden vervend. Dat bloggers en professionele schrijvers aan één tafel verenigd waren, maakte het tot een onvergetelijke avond. Een fotoverslag tref je hieronder aan.

Lekker Tafelen-Duurzaam tafelen

Het jaren ’20 thema wordt voorlopig tot de winter voortgezet. Wie ook wil genieten van een karaktervol diner op een bijzondere locatie kan reserveren via de website van restaurant Karakter:

www.restaurantkarakter.com

Tags: Zuid-Holland
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Brasserie Nieuw Noord Rotterdam
Horeca

Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw

Langoest Rotterdam
Horeca

Vis eten bij Restaurant Langoest

The Park Bilderberg ode aan Escoffier
Horeca

Sterren koken Escoffier

The Park Bilderberg Week van de fantasie 19
Horeca

The Park Bilderberg zet je op het verkeerde been

Horeca

Een dag meelopen met Richard de Vries, chefkok The Park Bilderberg

Reacties 1

  1. Maura - Yellow lemon tree says:
    7 jaar geleden

    Was gezellig en lekker eten! Heb wel weer zin in die bieten 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen